preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

NAGRADA COMET ZA NAJBOLJI ETWINNING PROJEKT U 2018. GODINI!

Autor: Administrator , 21. 11. 2018.

Osnovna škola „Stjepan Radić“ dobila je 16. studenog 2018. godine veliko priznanje unutar eTwinning zajednice (uz već dodijeljenu oznaku eTwinning škole) – nagradu Comet za najbolji eTwinning projekt u 2018. godini.

Riječ je o projektu „Singing Christmas around Europe“ na kojem su surađivale učiteljice Višnja Kamenjašević i Andrijana Ćavar, uz veliku pomoć svih ostalih kolega u školi.

 

Nagrada Comet dodjeljivala se unutar pet kategorija – dječji vrtić, niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole, strukovne škole, gimnazije.

U kategoriji predškolskog odgoja i obrazovanja dobitnik nagrade bio je projekt „Kids in Action“ Dječjeg vrtića Petar Pan iz Zagreba. Dobitnik nagrade u kategoriji nižih razreda osnovne škole“ bio je projekt „Singing Christmas around Europe'' Osnovne škole „Stjepan Radić“ iz Božjakovine. U kategoriji viših razreda osnovne škole dobitnik nagrade bio je projekt „Adventures in castles, fortresses, churches and places of worship“ Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina. Nagradu u kategoriji gimnazija dobio je projekt „Die Frau im Wandel der Zeit (Žena kroz vremena)” Gimnazije Metković iz Metkovića, a u kategoriji strukovnih i umjetničkih škola dobitnik nagrade bio je projekt „BookPals@schools.eu“ Ekonomske škole Požega iz Požege.

Prošle su godine eTwinneri iz OŠ „Stjepan Radić“ uspješno priveli kraju četiri velika projekta – nacionalni projekt „Igre naših predaka“ za koji su osvojili nacionalnu oznaku kvalitete te projekti „Singing Christmas around Europe“, „Share your language“ i „4 seasons fest“ koji su dobili i Europsku oznaku kvalitete. Dobitnik Cometa, „Singing Christmas around Europe“ bio je naš veliki-mali projekt. Veliki, jer je na njemu radilo više od 30 partnera iz cijele Europe (Hrvatska, Rumunjska, Italija, Turska, Poljska, Španjolska, Litva, Srbija, Velika Britanija, Francuska, Grčka, Finska, Slovačka, Cipar, Ukrajina…), a mali jer je trajao samo prvo polugodište i bio je za uzrast 7 – 11 godina. Naš, zato što su pokretači projekta bile učiteljice Višnja Kamenjašević iz Osnovne škole „Stjepan Radić“ te Monica Frigerio iz Osnovne škole Como-Rebbio, Italija.

Učenici eTwinneri koji su sudjelovali u nagrađenom projektu „Singing Christmas around Europe“ su učenici trećih, četvrtih i petih razreda matične škole. Ciljeve projekta u potpunosti su ostvarili – napravljen je adventski kalendar u kojem se svaka članica predstavila s božićnom pjesmom. Biblijska grupa na čelu s Andrijanom Ćavar izvela je pjesmu „Radujte se narodi“. Napravljena je božićna slikovnica, predstavili su sebe i svoju školu, napravili, napisali i poslali božićne čestitke svim projektnim partnerima. Putem eTwinning panoa u informatičkoj učionici prezentirali su mnoštvo božićnih čestitki koje su sami dobili od svojih projektnih partnera.

Neke čestitke možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/TuGAZOHRgnw

Naš eTwinning pano sa čestitkama:

Naša eTwinning Božićna slikovnica:

Ovo uistinu veliko priznanje za našu školu i učitelje eTwinnere i poticaj za daljnji rad i nove uspjehe.

 
VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
09.03.2020. 13:14
RODITELJSKI 6. b
Roditeljski sastanak za 6.b održat će se u srijedu 11. 3. 2020. u 18h. Razrednica Klara Čavar

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju