preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

NAGRADA COMET ZA NAJBOLJI ETWINNING PROJEKT U 2018. GODINI!

Autor: Administrator , 21. 11. 2018.

Osnovna škola „Stjepan Radić“ dobila je 16. studenog 2018. godine veliko priznanje unutar eTwinning zajednice (uz već dodijeljenu oznaku eTwinning škole) – nagradu Comet za najbolji eTwinning projekt u 2018. godini.

Riječ je o projektu „Singing Christmas around Europe“ na kojem su surađivale učiteljice Višnja Kamenjašević i Andrijana Ćavar, uz veliku pomoć svih ostalih kolega u školi.

 

Nagrada Comet dodjeljivala se unutar pet kategorija – dječji vrtić, niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole, strukovne škole, gimnazije.

U kategoriji predškolskog odgoja i obrazovanja dobitnik nagrade bio je projekt „Kids in Action“ Dječjeg vrtića Petar Pan iz Zagreba. Dobitnik nagrade u kategoriji nižih razreda osnovne škole“ bio je projekt „Singing Christmas around Europe'' Osnovne škole „Stjepan Radić“ iz Božjakovine. U kategoriji viših razreda osnovne škole dobitnik nagrade bio je projekt „Adventures in castles, fortresses, churches and places of worship“ Osnovne škole Vladimira Nazora iz Pazina. Nagradu u kategoriji gimnazija dobio je projekt „Die Frau im Wandel der Zeit (Žena kroz vremena)” Gimnazije Metković iz Metkovića, a u kategoriji strukovnih i umjetničkih škola dobitnik nagrade bio je projekt „BookPals@schools.eu“ Ekonomske škole Požega iz Požege.

Prošle su godine eTwinneri iz OŠ „Stjepan Radić“ uspješno priveli kraju četiri velika projekta – nacionalni projekt „Igre naših predaka“ za koji su osvojili nacionalnu oznaku kvalitete te projekti „Singing Christmas around Europe“, „Share your language“ i „4 seasons fest“ koji su dobili i Europsku oznaku kvalitete. Dobitnik Cometa, „Singing Christmas around Europe“ bio je naš veliki-mali projekt. Veliki, jer je na njemu radilo više od 30 partnera iz cijele Europe (Hrvatska, Rumunjska, Italija, Turska, Poljska, Španjolska, Litva, Srbija, Velika Britanija, Francuska, Grčka, Finska, Slovačka, Cipar, Ukrajina…), a mali jer je trajao samo prvo polugodište i bio je za uzrast 7 – 11 godina. Naš, zato što su pokretači projekta bile učiteljice Višnja Kamenjašević iz Osnovne škole „Stjepan Radić“ te Monica Frigerio iz Osnovne škole Como-Rebbio, Italija.

Učenici eTwinneri koji su sudjelovali u nagrađenom projektu „Singing Christmas around Europe“ su učenici trećih, četvrtih i petih razreda matične škole. Ciljeve projekta u potpunosti su ostvarili – napravljen je adventski kalendar u kojem se svaka članica predstavila s božićnom pjesmom. Biblijska grupa na čelu s Andrijanom Ćavar izvela je pjesmu „Radujte se narodi“. Napravljena je božićna slikovnica, predstavili su sebe i svoju školu, napravili, napisali i poslali božićne čestitke svim projektnim partnerima. Putem eTwinning panoa u informatičkoj učionici prezentirali su mnoštvo božićnih čestitki koje su sami dobili od svojih projektnih partnera.

Neke čestitke možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/TuGAZOHRgnw

Naš eTwinning pano sa čestitkama:

Naša eTwinning Božićna slikovnica:

Ovo uistinu veliko priznanje za našu školu i učitelje eTwinnere i poticaj za daljnji rad i nove uspjehe.

 
VAŽNO!!!

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u Pravilniku o zaštiti podataka. 

 

ZA OSMAŠE

POPIS UDŽBENIKA

RASPORED LEKTIRE

VRIJEME INFORMACIJA

VREMENIK PISANIH PROVJERA

NATJEČAJI ZA POSAO

MALI NOVINARI

 

RIJEČ DANA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
22.05.2019. 12:46
RODITELJSKI SASTANAK 3. B
Roditeljski sastanak za 3.b održat će se u srijedu, 29. 5. 2019. u 17 i 15. Razrednica Sanja Biškup

22.05.2019. 09:20
RODITELJSKI 3. a
Roditeljski sastanak za roditelje učenika 3.a razreda bit će u petak, 31. 5. 2019. u 17:10 sati.   Razrednica: Marija Bićanić

13.05.2019. 12:46
RODITELJSKI SASTANCI
Najavljujemo roditeljske sastanke za   - 5.B ponedjeljak, 20. 5. 2019. u 18 h razrednica Klara Čavar i - 5.D ponedjeljak, 20. 5. 2019. u 18 h razrednica Marija Slišković

10.05.2019. 13:27
RODITELJSKI SASTANAK 7. C
Roditeljski sastanak za roditelje učenika 7. c razreda održat će se 15. svibnja 2019. u 18:45 sati. D. Turkalj

09.05.2019. 14:15
RODITELJSKI SASTANAK
Roditeljski sastanak 7.d razreda održat će se u ponedjeljak, 13. svibnja 2019. u 18 sati. u učionici broj 7. Razrednica: Dragica Katić

08.05.2019. 17:40
RODITELJSKI SASTANAK 7. a
Roditeljski sastanak za roditelje učenika 7. a održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2019. u 18 h.    Razrednica Martina Crnčić

07.05.2019. 09:28
RODITELJSKI SASTANAK 4. c
Roditeljski sastanak 4. c odjeljenja održat će se u srijedu 8. 5. 2019. u 18 sati. Razrednica: Ana Klarić

07.05.2019. 09:14
RODITELJSKI SASTANAK 7. B
Četvrti roditeljski sastanak za roditelje učenika 7. b održat će se u petak, 17. svibnja 2019. u 18 h.    Razrednica Ksenija Knapić  

06.05.2019. 11:10
RODITELJSKI SASTANAK 7. E
Četvrti roditeljski sastanak za roditelje učenika 7. e održat će se u srijedu, 15. svibnja 2019. u 18 h.    Razrednica Manuela Jadanec    

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
15.02.2019. 14:35
"Upali lampicu i čitaj" u Lupoglavu
Čitajući ljubavnu poeziju na Valentinovo, a povodom Dana materinskog jezika, Lupoglav je 7. godinu za redom,14. veljače, u večernjim satima upalio lampicu i čitao. Učenici drugih i četvrtih razreda, njihove učiteljice i roditelji prepustili su se pjesništvu i  čitalačkom užitku. Ponovni susret u dogovoren je za godinu dana. 

15.02.2019. 14:32
PLES BALONA ZA VALENTINOVO
Povodom Valentinova, u četvrtak 14. veljače, u područnoj školi održan je ples balona. Učenici drugih i četvrtih razreda u parovima su plesali i obilježili Dan zaljubljenih, a pritom se odlično zabavili. Svi su se odazvali na ples i pokazali jedinstvene plesne pokrete.

05.02.2019. 13:20
MEĐUOPĆINSKA SMOTRA LIDRANO U LUPOGLAVU
U područnoj školi OŠ „Stjepan Radić“ u Lupoglavu  održana je u petak 1. veljače 2019. godine međuopćinska razina smotre LiDraNo. Smotra je to literarnog, dramskog, scenskog i novinarskog stvaralaštva u kojoj svake godine sudjeluju učenici osnovnih škola s područja Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice. Na smotru je ove godine prispjelo deset literarnih i sedam novinarskih radova te je izvedeno devet pojedinačnih i skupnih dramsko-scenskih nastupa, a odabrano je povjerenstvo imalo zadatak izabrati najbolje. Na smotru su pristigle i tri radijske emisije te dva školska časopisa, Joško i Putokazi. Zbog posebnosti izrade radijske emisije i školski listovi izravno se upućuju na županijsku razinu natjecanja.  

POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju