preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

ŽUPANIJSKO NATJECANJE-IZLOŽBA LIK 2019.

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, 13. 3. 2019.

Osnovna škola „Stjepan Radić“ u Božjakovini bila je domaćin županijskog Natjecanja – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2019. održanog u ponedjeljak,11. veljače 2019. godine. Tema ovogodišnjeg LIK-a bila je ekologija i učenici su morali samostalno izraditi plakat s tekstualnom i likovnom porukom o zaštiti ugroženih vrsta svoga kraja.

Živi je svijet našega planeta raznolik, poseban i važan. Živimo u vremenu kada je ugrožen više nego ikada u povijesti naše planete. Čovjekova ambicija za brzim napretkom i razvitkom pokazuje svoje negativne strane. Pred čovjekom je stoga borba za očuvanjem okoliša i zaštitom ugroženih životinjskih vrsta, a ovogodišnji LIK pokazuje da važno mjesto u toj borbi ima i umjetnost.

Povjerenstva su ove godine zaprimila 120 radova za osnovne škole i 11 radova za srednje škole. Izabrana su tri rada za osnovne i tri rada za srednje škole koji se predlažu za državnu razinu natjecanja u Rijeci.

Za osnovnu školu izabrani su radovi Anite Šiljak (OŠ Kardinala Stepinca, Krašić), Josipe Balšić (OŠ Stjepan Radić, Božjakovina) i Leone Nastasić (OŠ Ljudevita Gaja, Zaprešić). Za srednju školu izabrani su radovi Laure Prelec (SŠ Srednja škola Dragutina Stražimira, Sveti Ivan Zelina), Leone Kolaković (SŠ Ivan Švear, Ivanić Grad) i Marine Marković (SŠ Ivan Švear, Ivanić Grad).

Uz radove predložene za državno natjecanje stručno je povjerenstvo odabralo još 18 uspješnih radova učenika osnovnih škola i četiri rada učenika srednjih škola. Svi radovi zajedno su činili Županijsku izložbu LIK 2019.

Na natjecanju smo uz sudionike ugostili i važne gošće – voditeljicu Odsjeka za kulturu Zagrebačke županije gđu Jadranku Dujić Frlan i kustosicu Samoborskog muzeja gđu Gordanu Remussini. Gošće su kasnije sudjelovale na sastanku u školi održanom zbog provedbe međunarodnog projekta Umjetnost bez granica 2019.

Na županijskom Natjecanju – izložbi osim rada Josipe Balšić vrlo zapaženi i uspješni bili su i radovi naših učenica Elizabete Abramović i Daniele Frulje.

 

Čestitamo svima i želimo im puno uspjeha u daljnjem natjecanju!
VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
09.03.2020. 13:14
RODITELJSKI 6. b
Roditeljski sastanak za 6.b održat će se u srijedu 11. 3. 2020. u 18h. Razrednica Klara Čavar

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju