preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

PRVAŠIĆI NA IZLETU

Autor: Marija Bićanić, Mirjana Paj, 29. 5. 2017.

Svi su učenici prvih razreda u petak, 26. 5. 2017.  u pratnji svojih učiteljica proveli

nezaboravan dan u Eko parku Kraš. U tematskom parku namijenjenom djeci naši su učenici boravili u prekrasnoj prirodi, sudjelovali u različitim igrama, natjecanjima, učili o ekologiji, hranili životinje, vozili se turističkim vlakićem i brodićem po jezeru, tražili skriveno blago...

Nakon cjelodnevnog druženja i igre, sretni, zadovoljni,ali i umorni vratli su se svojim

kućama.

Njihove doživljaje pročitajte u nastavku.

NAŠ IZLET U KRAŠOGRAD

Moj je razred u petak, 26. 5. 2017. posjetio Krašograd, zabavni eko park blizu Zagreba. Tamo smo uživali u igri i zabavi. Igrali smo nogomet i odbojku u pijesku, skakali u vreći i povlačili uže. Vozili smo se u čamcu, vlakiću i rashladili se sladoledom. Uživali smo u igri s raznim životinjama ka što su srndać, jarac i magarac.

Nakon super dana vratili smo se autobusom pred školu puni dojmova. Jedva čekam da opet odem u Krašograd s mamom, tatom i bracom.

Posjetite ga i vi.

Ana Hrstić, 1. a

 

U Krašograd smo išli 26. svibnja 2017. godine. Vozili smo se u vlakiću i promatrali prirodu. Zatim smo išli vidjeti životinje i hraniti jelena. Zatim smo se vozili u čamcu. Neki su se i bojali.

Onda smo skakali na trampolinu, igrali igre za koje smo dobili diplome, išli u park, ručali i bili na sladoledu.

Karla Darojković, 1. a

 

Krašograd smo posjetili 26. svibnja 2017. godine. Putovali smo u dva autobusa. Svi smo bili nestrpljivi i jedva smo čekali da stignemo u Krašograd. Kad smo stigli tamo, svi smo se razveselili. Vozili smo se dječjim vlakićem koji nas je odvezao do životinja. Vidjeli smo razne životinje: koze, divlje svinje, magarce i jednog jelena. Nakon što smo se malo poigrali sa životinjama, krenuli smo na vožnju čamcem po jezeru. Zatim smo se malo bavili sportom, povlačili uže i skakali u vreći. Nakon sporta dobro smo ogladnjeli pa smo išli na ukusam ručak. Poslije ručka malo smo se još poigrali u parku i krenuli natrag u školu.

Martina Miholić, 1. a

 

 
VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
16.01.2018. 12:46
RODITELJSKI SASTANAK 1. A PŠ
Roditeljski sastanak 1.a razreda Područne škole održat će se u ponedjeljak 22. siječnja 2018. u 17:15 h u PŠ Lupoglav  Učiteljica: Renata Jelečki

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
05.06.2017. 09:23
Biciklijada u Lupoglavu
     Učenici prvih i trećih razreda u Područnoj školi u četvrtak 1. lipnja, organizirali su biciklijadu u školskom dvorištu zajedno sa svojim učiteljicama. Sigurnost je bitna prije svega, pa su mali bciklisti s kacigama na glavama, vozili po unaprijed složenom poligonu, pazili na improvizirane prometne znakove, a i pješaci na nacrtanim pješačkim pijelazima bili su aktivni sudionici prometa.      Svi zajedno prisjetili smo se pravila ponašanja u prometu, a učenik - prometni policajac - budnim je okom promatrao odvija li se promet prema pravilima. Svi su se, kao i uvijek, odlično zabavili.

05.05.2017. 13:51
Trećaši na splavu....
Dana 25. travnja 2017. godine treći razredi matične i područne škole uputili su se na izvanučioničnu nastavu na temu „Vode“. Okupljeni  učenici, zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su put ribnjaka „Bunčić“ u Dugo Selo. Tamo nas je dočekao vodič koji nas je vodio i putem objašnjavao biljni i životinjski svijet koji obitava u ribnjacima i njihovoj okolici.  Zanimljiva priča je o dabru, stanovniku koji ih često zadrkuje ribiče rušeći stabla i skupljajući grane od kojih gradi brane i svoje nastambe.       Nakon toga uputili smo se kroz Rugvicu do Oborova gdje smo se vozili skelom po rijeci Savi. Iznenadila nas je dubina rijeke na samo nekoliko metara od nas-dubina od čak 14 metara( a dio gdje smo se vozili skelom dubine je 4 metra). Nakon vožnje autobusima smo se uputili u  Lovački dom „Zec“ u Oborovu. Tamo smo se natjecali u skakanju u vrećama, potezanju konopa, graničaru, igrali nogomet i bagminton te gumi-gumi, igrali se frizbijem i vijačama, objedovali u prirodi i izvrsno se zabavili. Vrijeme je unatoč nepovoljnoj prognozi znalo za naše planove i dan je bio predivan, baš za boravak u prirodi. Došlo je vrijeme za polazak prema kućama te smo se pomalo tužni uputili autobusima prema školama, a tek kada smo utonuli u sjedala autobus, shvatili smo koliko smo se umorili. Bio je to prekrasan dan u prirodi. Radujemo se ponovnom odlasku. Marin Čičak i Ante Marić, 3. b Lupoglav

15.11.2016. 11:28
ZAVRŠETAK RADOVA U PODRUČNOJ ŠKOLI LUPOGLAV
Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća 14. studenog 2016. godine obilježen je dovršetak druge faze radova na adaptaciji Područne škole Lupoglav. Sjednici su nazočili i članovi Vijeća roditelja Područne škole te članovi Školskog odbora, a, na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem, sve su nazočne pozdravili i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.

POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju