preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

DAN ŠKOLE

Autor: Ivana Budimčić, 27. 6. 2017.

Još je jedna školska godina iza nas. Bili smo marljivi, uporni i odgovorni. Učili smo o sebi i svijetu oko sebe. Maštali smo i zabavljali se. Ponosni smo zato na sebe i jedni na druge i na naše uspjehe. Na kraju, 14. lipnja 2017. proslavili smo Dan škole i nagradili one koji su se najviše istaknuli.

Treba spomenuti da smo dan ranije, 13. lipnja 2017. organizirali međurazredni nogometni turnir koji je uzbudio duhove i potaknuo navijačka srca. Navijalo se srčano za svoj razred, vijorile su se zastave i transparenti. Nikome nije smetalo ni sunce ni nesnosna vrućina toga dana. Sportska su sreća i umijeće odlučili ipak da su neki u svoje razrede odnijeli pobjedničke pehare. Pehare je učenicima i njihovim učiteljicama uručio ravnatelj Jure Mišković sljedećeg dana, na svečanoj dodjeli nagrada najboljima.

Nakon uručenja pehara najboljima na turniru i fantastične točke Udaraljkaša We feel good (vodila ih je učiteljica glazbene kulture Ksenija Knapić i za klavirom učenik 5. d razreda Zvonimir Grgić), uslijedila je svečana dodjela nagrada najboljim učenicima. 

Najbolji na nogometnom turniru bili su 1. b PŠL (učiteljica Snježana Prevolnik Galić), 2. c (učiteljica Ana Klarić), 3. b (učiteljica Tonka Škaro) i 4. a (učiteljica Andreja Balog).

Među višim razredima pobijedili su 5. a (razrednica Jelena Jurić), 6. a (razrednica Ivana Skočić), 7. a (razrednik Davorin Klajn ) i 8. c (razrednica Jasna Holik).

Nakon uručenja pehara najboljima na turniru i fantastične točke Udaraljkaša We feel good (vodila ih je učiteljica glazbene kulture Ksenija Knapić i za klavirom učenik 5. d razreda Zvonimir Grgić), uslijedila je svečana dodjela nagrada najboljim učenicima. Učenike je voditeljica, učiteljica hrvatskog jezika Dragana Turkalj, predstavila ovako: „Njihove su ruke uvijek u zraku, a odgovori uglavnom točni. U školi su – imam osjećaj – stalno i često me zbune pa se pitam jesam li u pravoj smjeni. Oslonac su i podrška učiteljima i drugim učenicima. Aktivni su, marljivi, uzorni i odlični.“

U prvom razredu nagrađeni su Martina Miholić (1. a), Zora Kralj (1. b), Lucijana Puljić (1. c), Luka Kolar (1. a PŠ) i Paola Tunić (1. b PŠ).

Među učenicima drugih razreda nagrađeni su Hana Bionda ( 2. a), Danijela Dunđer (2. b), Ema Đurđević (2. c), Karla Opačak (2. a PŠ) i Nikolina Božić (2. b PŠ).

U trećim razredima najbolji su bili David Štorga (3. a), Matea Fotović (3. b), Marin Grgić (3. c) i Petar Križanović (3. a PŠ).

Najbolji učenici četvrtih razreda bili su Lorena Cvitkušić (4. a), Laura Dunđer (4. b), Ema Fruk (4. c), Lana Grgić (4. a PŠ)

Nakon što su najbolji učenici dobili svoje nagrade i fotografirali se s ravnateljem, na scenu su izišli Mali ritmičari učiteljica Sanja Biškup i rasplesali nas naizgled nespojivom kombinacijom baleta i hip-hopa.

Uslijedila je svečana dodjela nagrada najuspješnijim učenicima viših razreda u školskoj godini iza nas.

Među učenicima petih razreda nagrađeni su Sofija Perić (5. a), Lea Popovski (5.b), Ivan Staroveški (5. c), Anamarija Perić (5. d) i Antonio Kurteš (5. e). Učenik generacije ovako je predstavljen: „Ako ne znate gdje je sjever, a gdje jug, ako vam je tup svaki kut, Ivana upitajte i u 5.c svratite.“ Ivan Staroveški proglašen je učenikom generacije petih razreda.

Osim što je cijele godine bio izvrstan i uzoran u svemu, Ivan je na državnom natjecanju iz Tehničke kulture osvojio 7. mjesto.

Među učenicima šestih razreda nagrađeni su Kristina Todorić (6.a), Leonarda Ban (6.b), Margareta Đuras (6.c) i Antonela Šipura (6.d). Učenicom generacije proglašena je Kristina Todorić, tiha i nenametljiva, ali uočljiva po izvrsnim rezultatima.

Najbolji učenici 7. razreda su Valentino Tomic (7.a), Leon Jozić (7.b), Krunoslav Lukšić (7.c) i Luka Lončar (7.d). Najboljim među njima proglašen je Krunoslav Lukšić. Krunoslav je slavni rukometaš koji je sa svojom ekipom osvojio 4. mjesto na državnom natjecanju. Sudjelovao je osim toga na Vjeronaučnoj olimpijadi, kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor, a na županijskom iz Povijesti osvojio je 2. mjesto.

U osmim su razredima nagrađeni Dominik Kuzmanović (8. a), Stjepan Žgela (8.b), Antonela Perić (8.c) i Mihaela Todorić (8.d). Najboljim među njima proglašen je samozatajni, no izvrstan Stjepan Žgela.

Ana Ilievska učenica je koja se isticala kroz cijelo osnovnoškolsko obrazovanje, posebno u svom radu u Dramskoj skupini, ali  u ekipi Prve pomoći i u eTwinning projektima. Bila je i član Učeničke zadruge i Kreativne skupine. Snimala je filmove, pisala, puno čitala i briljirala u znanju iz svih predmeta. Zbog svega toga proglašena je najboljom učenicom naše škole.

Na kraju priredbe nagrađeno je još učenika za posebna postignuća tijekom ove školske godine, ali i tijekom svog ukupnog školovanja. Tako je Fran Pišćenec iz 8. e pohvaljen za izvrsne rezultate na natjecanjima iz prirodoslovnih predmeta, a Lea Orešković, Ana Ilievska, Klara Vlašić i Eva Lorena Holik za zapaženo sudjelovanje i trud u svim školskim aktivnostima jer nije bilo priredbe u kojoj barem jedna od njih, ako ne i sve, nisu sudjelovale, bilo kao glumice, plesačice i akrobati ili kao voditeljice.

Učenica 4. c razreda Ema Fruk istaknula se svojim sudjelovanjem na 36. smotri kajkavskog pjesništva pjesmom Šlape, ali i zlatnom medaljom na županijskom natjecanju u stolnom tenisu te sudjelovanjem na županijskom natjecanju iz Matematike. Njezina je ponosna učiteljica i mentorica Jasmina Miler.

Svojim se literarnim radom istaknuo i Kristijan Barić koji je na literarnom međunarodnom natječaju „Bogatstvo različitosti“ u Tavankutu osvojio 3. mjesto. Njegova je mentorica bila učiteljica Hrvatskog jezika Biserka Fruk.

Nagrađeni su i učenici koji su na nadbiskupijskom natjecanju iz Vjeronauka osvojili 2. mjesto. To su Valentino Tomic, Ivana Darojković, Marija Jaković i Krunoslav Lukšić. Njihova je mentorica bila vjeroučiteljica Valentina Hajdarović.

Ponovno se na pozornicu popeo i Ivan Staroveški koji je na državnom natjecanju iz Tehničke kulture osvojio 7. mjesto. Njegova je mentorica bila Nedjeljka Majić, učiteljica Tehničke kulture. Katarina Dokić iz 8. c ove se godina čitanjem popela do zvijezda i svojim plakatom osvojila 1. mjesto na državnoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda. Njezini su mentori bili Ivana Kosko, školska knjižničarka i Robert Samardžić, učitelj Likovne kulture.

Na pozornicu su zatim pozvani naši učenici koji igraju u RK Polet s kojim su osvojili 2. mjesto na neslužbenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu koje se održalo u Karlovcu. Za RK Polet nastupili su Jan Šotić, Ante Vinek, Marin Šajnović, Fran Kokot Miloš, Hrvoje Darojković, Zvonimir Taraš, Antonio Kurteš, Luka Šutalo, Lukas Ešegović, Ivano Ešegović, Marko Ćosić, Antonio Đorđević, Bruno Dobrinić i Viktor Belan. Naš učenik Fran Kokot Miloš proglašen je i najboljim igračem tog turnira.

Posljednji su na pozornicu pozvani naši „veliki“ rukometaši sa svojom mentoricom učiteljicom Tjelesne kulture Jasnom Holik. To su: Anto Agatić, Ivan Lisica, Leo Lisica, Dominik Kuzmanović, Dominik Čičak, Stjepan Igrc, Krunoslav Lukšić, Karlo Vlašić, Matej Petričević, Josip Frljak i Ante Capan.

Učenicima je nagrade uručio ravnatelj Jure Mišković. Na kraju priredbe svima je čestitao i zahvalio im na njihovom doprinosu u promociji rada i uspjeha naše škole.

Na kraju priredbe oprostili smo se od naše učiteljice Hrvatskog jezika Biserke Fruk koja ove školske godine odlazi u zasluženu mirovinu. Predsjednik Školskog odbora Ivan Jukić u ime svih nas uručio joj je zahvalnicu za predan rad u našoj školi.

Priredba je završila uz poziv da se svi dobro odmore i uživaju u ljetu te uz optimističnu pjesmu Malog zbora „Život nije siv“. Teško je bilo rastati se od naših osmaša. Bilo je puno suza i obećanja kako nikad neće zaboraviti ovu školu i učitelje. Oni nas možda i hoće, ali mi njih nećemo. Hvala vam, naši osmaši! Želimo vam sreću u novim životnim izazovima. Nedostajat ćete nam.
VAŽNO!!!

Tijekom lipnja ne organiziraju se roditeljski sastanci i individualni informativni razgovori s roditeljima, osim u slučaju poziva razrednika i/ili stručne službe. 

(Prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi članak 7. Prava i obveze roditelja, stavak 8)

 

ZA OSMAŠE

POPIS UDŽBENIKA

RASPORED LEKTIRE

VRIJEME INFORMACIJA

VREMENIK PISANIH PROVJERA

NATJEČAJI ZA POSAO

MALI NOVINARI

 

RIJEČ DANA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
15.05.2018. 10:27
RODITELJSKI ZA 8. a RAZRED
Roditeljski sastanak 8. a razreda održat će se u petak, 18. 5. 2018. u 18:00 sati. Razrednica Kos

07.05.2018. 16:21
RODITELJSKI ZA 8. D RAZRED
Roditeljski sastanak 8. d razreda održat će se u srijedu, 16. 5. 2018. u 18:45 sati. Razrednica Marija Slišković 

07.05.2018. 16:20
RODITELJSKI SASTANAK ZA 8. b
Roditeljski sastanak 8. b razreda održat će se u petak 11. 5. 2018. u 18:50 sati. Razrednica Sandra Rehorović 

07.05.2018. 14:34
RODITELJSKI SASTANAK SVIH PETIH RAZREDA
Poštovani roditelji, obavještavamo vas da će se roditeljski sastanak svih 5. razreda održati u utorak 8. 5. 2018. godine s početkom u 17:30 sati. Radujemo se vašem dolasku!   Razrednici petih razreda

04.05.2018. 14:35
RODITELJSKI SASTANAK ZA 2. RAZREDE
Roditeljski sastanak svih odjela 2. razreda održat će se 10. 5. 2018. u 17.00 sati u školskoj blagovaonici. Učiteljice drugih razreda

04.05.2018. 11:48
RODITELJSKI SASTANAK ZA 6.A
Treći roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. a održat će se u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 19.00 h. Razrednica Verica Josipović.

02.05.2018. 10:30
RODITELJSKI SASTANAK 6. c
  Treći roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. c održat će se  u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 18.15 h .  Razrednica Dragana Turkalj

30.04.2018. 10:08
RODITELJSKI SASTANAK 6. E
  Četvrti roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. e održat će se  u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 18 h .  Razrednica Manuela Jadanec

23.04.2018. 11:31
Roditeljski sastanak za 2. a
Roditeljski sastanak 2.a odjela je 27. 4. 2018.  (petak)  u 17,10 sati. Učiteljica Marija Bićanić

16.04.2018. 16:19
ZAJEDNIČKI RODITELJSKI SASTANAK SVIH TREĆIH RAZREDA
Zajednički roditeljski sastanak svih trećih razreda bit će u petak, 20.4. 2018. u 17:15 h. Učiteljice trećih razreda

16.04.2018. 14:23
RODITELJSKI SASTANAK 5. c
Roditeljski sastanak 5.c razreda održat će se u petak 17. travnja 2018. u 18.00 sati. Razrednica Jasna Holik 

16.04.2018. 12:58
RODITELJSKI SASTANAK
Roditeljski sastanak 6.b razreda održat će se u petak 27. travnja 2018. u 18.10 sati. Razrednica Ksenija Knapić   

12.04.2018. 11:19
RODITELJSKI SASTANAK 7. a
Roditeljski sastanak 7.a razreda održat će se u ponedjeljak 16. travnja 2018. u 19 sati. Razrednica Ivana Skočić 

10.04.2018. 09:49
RODITELJSKI SASTANAK 7. d
Roditeljski sastanak 7.d razreda održat će se u srijedu 18. travnja 2018. u 18 sati. Razrednik Ivan Jukić

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
15.11.2016. 11:28
ZAVRŠETAK RADOVA U PODRUČNOJ ŠKOLI LUPOGLAV
Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća 14. studenog 2016. godine obilježen je dovršetak druge faze radova na adaptaciji Područne škole Lupoglav. Sjednici su nazočili i članovi Vijeća roditelja Područne škole te članovi Školskog odbora, a, na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem, sve su nazočne pozdravili i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.

07.04.2016. 17:05
TRAVANJ... volimo
 U Lupoglavu vrlo ozbiljno pristupaju obilježavanju važnih datuma u mjesecu travnju, a izradili su i svoj kalendar koji će ih podsjetiti na aktivnosti u tom mjesecu.

17.11.2015. 16:31
POSJET BIVITI
   U ponedjeljak 9.11.2015. moj razred s učiteljicom Renatom išao je u posjet tvornici Bivita. Ona se nalazi u Lupoglavu, nedaleko od naše škole. Učiteljica je organizirala taj posjet da mi možemo vidjeti što se tamo radi.  Kad smo stigli, vidjela sam kombajn, traktore i velike silose.Unutra smo vidjeli velike strojeve koji rade brašno i pahuljice. To je prehrambena industrija, a kroz pogon (koji ima pet katova) nas je vodila inženjerka Martina koja nam je sve lijepo objasnila. U tvornici radi i moj stric Tomica, ali ga tada nije bilo na poslu što me malo rastužilo. Voljela bih da nam je i on mogao pokazati što je njegov posao. Kada smo išli doma dobili smo njihov proizvod tj. pahuljice sa sušenim voćem. Željela bih da češće idemo na takve izlete i da posjetimo još koju tvornicu.

POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju