preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

DAN ŠKOLE

Autor: Ivana Budimčić, 27. 6. 2017.

Još je jedna školska godina iza nas. Bili smo marljivi, uporni i odgovorni. Učili smo o sebi i svijetu oko sebe. Maštali smo i zabavljali se. Ponosni smo zato na sebe i jedni na druge i na naše uspjehe. Na kraju, 14. lipnja 2017. proslavili smo Dan škole i nagradili one koji su se najviše istaknuli.

Treba spomenuti da smo dan ranije, 13. lipnja 2017. organizirali međurazredni nogometni turnir koji je uzbudio duhove i potaknuo navijačka srca. Navijalo se srčano za svoj razred, vijorile su se zastave i transparenti. Nikome nije smetalo ni sunce ni nesnosna vrućina toga dana. Sportska su sreća i umijeće odlučili ipak da su neki u svoje razrede odnijeli pobjedničke pehare. Pehare je učenicima i njihovim učiteljicama uručio ravnatelj Jure Mišković sljedećeg dana, na svečanoj dodjeli nagrada najboljima.

Nakon uručenja pehara najboljima na turniru i fantastične točke Udaraljkaša We feel good (vodila ih je učiteljica glazbene kulture Ksenija Knapić i za klavirom učenik 5. d razreda Zvonimir Grgić), uslijedila je svečana dodjela nagrada najboljim učenicima. 

Najbolji na nogometnom turniru bili su 1. b PŠL (učiteljica Snježana Prevolnik Galić), 2. c (učiteljica Ana Klarić), 3. b (učiteljica Tonka Škaro) i 4. a (učiteljica Andreja Balog).

Među višim razredima pobijedili su 5. a (razrednica Jelena Jurić), 6. a (razrednica Ivana Skočić), 7. a (razrednik Davorin Klajn ) i 8. c (razrednica Jasna Holik).

Nakon uručenja pehara najboljima na turniru i fantastične točke Udaraljkaša We feel good (vodila ih je učiteljica glazbene kulture Ksenija Knapić i za klavirom učenik 5. d razreda Zvonimir Grgić), uslijedila je svečana dodjela nagrada najboljim učenicima. Učenike je voditeljica, učiteljica hrvatskog jezika Dragana Turkalj, predstavila ovako: „Njihove su ruke uvijek u zraku, a odgovori uglavnom točni. U školi su – imam osjećaj – stalno i često me zbune pa se pitam jesam li u pravoj smjeni. Oslonac su i podrška učiteljima i drugim učenicima. Aktivni su, marljivi, uzorni i odlični.“

U prvom razredu nagrađeni su Martina Miholić (1. a), Zora Kralj (1. b), Lucijana Puljić (1. c), Luka Kolar (1. a PŠ) i Paola Tunić (1. b PŠ).

Među učenicima drugih razreda nagrađeni su Hana Bionda ( 2. a), Danijela Dunđer (2. b), Ema Đurđević (2. c), Karla Opačak (2. a PŠ) i Nikolina Božić (2. b PŠ).

U trećim razredima najbolji su bili David Štorga (3. a), Matea Fotović (3. b), Marin Grgić (3. c) i Petar Križanović (3. a PŠ).

Najbolji učenici četvrtih razreda bili su Lorena Cvitkušić (4. a), Laura Dunđer (4. b), Ema Fruk (4. c), Lana Grgić (4. a PŠ)

Nakon što su najbolji učenici dobili svoje nagrade i fotografirali se s ravnateljem, na scenu su izišli Mali ritmičari učiteljica Sanja Biškup i rasplesali nas naizgled nespojivom kombinacijom baleta i hip-hopa.

Uslijedila je svečana dodjela nagrada najuspješnijim učenicima viših razreda u školskoj godini iza nas.

Među učenicima petih razreda nagrađeni su Sofija Perić (5. a), Lea Popovski (5.b), Ivan Staroveški (5. c), Anamarija Perić (5. d) i Antonio Kurteš (5. e). Učenik generacije ovako je predstavljen: „Ako ne znate gdje je sjever, a gdje jug, ako vam je tup svaki kut, Ivana upitajte i u 5.c svratite.“ Ivan Staroveški proglašen je učenikom generacije petih razreda.

Osim što je cijele godine bio izvrstan i uzoran u svemu, Ivan je na državnom natjecanju iz Tehničke kulture osvojio 7. mjesto.

Među učenicima šestih razreda nagrađeni su Kristina Todorić (6.a), Leonarda Ban (6.b), Margareta Đuras (6.c) i Antonela Šipura (6.d). Učenicom generacije proglašena je Kristina Todorić, tiha i nenametljiva, ali uočljiva po izvrsnim rezultatima.

Najbolji učenici 7. razreda su Valentino Tomic (7.a), Leon Jozić (7.b), Krunoslav Lukšić (7.c) i Luka Lončar (7.d). Najboljim među njima proglašen je Krunoslav Lukšić. Krunoslav je slavni rukometaš koji je sa svojom ekipom osvojio 4. mjesto na državnom natjecanju. Sudjelovao je osim toga na Vjeronaučnoj olimpijadi, kvizu Koliko poznaješ Hrvatski sabor, a na županijskom iz Povijesti osvojio je 2. mjesto.

U osmim su razredima nagrađeni Dominik Kuzmanović (8. a), Stjepan Žgela (8.b), Antonela Perić (8.c) i Mihaela Todorić (8.d). Najboljim među njima proglašen je samozatajni, no izvrstan Stjepan Žgela.

Ana Ilievska učenica je koja se isticala kroz cijelo osnovnoškolsko obrazovanje, posebno u svom radu u Dramskoj skupini, ali  u ekipi Prve pomoći i u eTwinning projektima. Bila je i član Učeničke zadruge i Kreativne skupine. Snimala je filmove, pisala, puno čitala i briljirala u znanju iz svih predmeta. Zbog svega toga proglašena je najboljom učenicom naše škole.

Na kraju priredbe nagrađeno je još učenika za posebna postignuća tijekom ove školske godine, ali i tijekom svog ukupnog školovanja. Tako je Fran Pišćenec iz 8. e pohvaljen za izvrsne rezultate na natjecanjima iz prirodoslovnih predmeta, a Lea Orešković, Ana Ilievska, Klara Vlašić i Eva Lorena Holik za zapaženo sudjelovanje i trud u svim školskim aktivnostima jer nije bilo priredbe u kojoj barem jedna od njih, ako ne i sve, nisu sudjelovale, bilo kao glumice, plesačice i akrobati ili kao voditeljice.

Učenica 4. c razreda Ema Fruk istaknula se svojim sudjelovanjem na 36. smotri kajkavskog pjesništva pjesmom Šlape, ali i zlatnom medaljom na županijskom natjecanju u stolnom tenisu te sudjelovanjem na županijskom natjecanju iz Matematike. Njezina je ponosna učiteljica i mentorica Jasmina Miler.

Svojim se literarnim radom istaknuo i Kristijan Barić koji je na literarnom međunarodnom natječaju „Bogatstvo različitosti“ u Tavankutu osvojio 3. mjesto. Njegova je mentorica bila učiteljica Hrvatskog jezika Biserka Fruk.

Nagrađeni su i učenici koji su na nadbiskupijskom natjecanju iz Vjeronauka osvojili 2. mjesto. To su Valentino Tomic, Ivana Darojković, Marija Jaković i Krunoslav Lukšić. Njihova je mentorica bila vjeroučiteljica Valentina Hajdarović.

Ponovno se na pozornicu popeo i Ivan Staroveški koji je na državnom natjecanju iz Tehničke kulture osvojio 7. mjesto. Njegova je mentorica bila Nedjeljka Majić, učiteljica Tehničke kulture. Katarina Dokić iz 8. c ove se godina čitanjem popela do zvijezda i svojim plakatom osvojila 1. mjesto na državnoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda. Njezini su mentori bili Ivana Kosko, školska knjižničarka i Robert Samardžić, učitelj Likovne kulture.

Na pozornicu su zatim pozvani naši učenici koji igraju u RK Polet s kojim su osvojili 2. mjesto na neslužbenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu koje se održalo u Karlovcu. Za RK Polet nastupili su Jan Šotić, Ante Vinek, Marin Šajnović, Fran Kokot Miloš, Hrvoje Darojković, Zvonimir Taraš, Antonio Kurteš, Luka Šutalo, Lukas Ešegović, Ivano Ešegović, Marko Ćosić, Antonio Đorđević, Bruno Dobrinić i Viktor Belan. Naš učenik Fran Kokot Miloš proglašen je i najboljim igračem tog turnira.

Posljednji su na pozornicu pozvani naši „veliki“ rukometaši sa svojom mentoricom učiteljicom Tjelesne kulture Jasnom Holik. To su: Anto Agatić, Ivan Lisica, Leo Lisica, Dominik Kuzmanović, Dominik Čičak, Stjepan Igrc, Krunoslav Lukšić, Karlo Vlašić, Matej Petričević, Josip Frljak i Ante Capan.

Učenicima je nagrade uručio ravnatelj Jure Mišković. Na kraju priredbe svima je čestitao i zahvalio im na njihovom doprinosu u promociji rada i uspjeha naše škole.

Na kraju priredbe oprostili smo se od naše učiteljice Hrvatskog jezika Biserke Fruk koja ove školske godine odlazi u zasluženu mirovinu. Predsjednik Školskog odbora Ivan Jukić u ime svih nas uručio joj je zahvalnicu za predan rad u našoj školi.

Priredba je završila uz poziv da se svi dobro odmore i uživaju u ljetu te uz optimističnu pjesmu Malog zbora „Život nije siv“. Teško je bilo rastati se od naših osmaša. Bilo je puno suza i obećanja kako nikad neće zaboraviti ovu školu i učitelje. Oni nas možda i hoće, ali mi njih nećemo. Hvala vam, naši osmaši! Želimo vam sreću u novim životnim izazovima. Nedostajat ćete nam.
VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
20.02.2018. 14:56
Roditeljski 5. b
Roditeljski sastanak 5.b razreda održat će se u četvrtak, 22.2.2018. godine s početkom u 18:00 sati. Radujem se našem ponovnom susretu! Razrednica Sanja Ivanović

20.02.2018. 10:11
RODITELJSKI SASTANAK
Roditeljski sastanak učenika 1.a razreda održat će se u utorak 20.2.2018.godine u 17.10. Razrednica : Andreja Balog

14.02.2018. 15:40
Roditeljski 5. a
Roditeljski sastanak 5.a razreda održat će se u utorak 20. veljače 2018. u 19 sati. Razrednica Anita Kuruc  

12.02.2018. 13:21
RODITELJSKI ZA ČETVRTE RAZREDE
Roditeljski sastanak za roditelje  učenika svih četvrtih razreda (matične i područne škole) na temu Škola u prirodi / škola plivanja održat će se u srijedu, 14. veljače 2018. u 18 sati u matičnoj školi u Božjakovini. Učiteljice četvrtih razreda  

02.02.2018. 11:27
RODITELJSKI 1. c
Roditeljski sastanak 1.c razreda održat će se u utorak, 6. 2. 2018.u. 17.10 sati. Učiteljica Jasmina Miler

01.02.2018. 14:23
RODITELJSKI 6. c
Roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. c razreda održat će se u srijedu 7. veljače 2018. u 17:15 sati.  U 18 sati istoga dana održat će se i zajednički roditeljski sastanak za sve roditelje učenika šestih razreda u školskoj blagovaonici. Razrednica: Dragana Turkalj

01.02.2018. 10:37
RODITELJSKI SASTANAK 3. C
Roditeljski sastanak za 3. c održat će se u srijedu, 7. 2. 2018., u 18 sati. Učiteljica Ana Klarić

01.02.2018. 09:23
RODITELJSKI SASTANAK 6. E
Srijeda, 7. veljače 2018. u 18:00 Nakon zajedničkog dijela sastanka za roditelje učenika svih šestih razreda koji će se održati u školskoj blagovaonici, održat će se sastanak samo za roditelje učenika 6. e u učionici 2. Razrednica: Manuela Jadanec

31.01.2018. 11:37
RODITELJSKI SASTANAK SVIH ŠESTIH RAZREDA
Roditeljski sastanak za roditelje učenika šestih razreda održat će se  u srijedu, 7. 2. 2018. godine, u 18.00 sati  u blagovaonici. Na sastanku će se održati predavanje na temu: Problemi nasilja i ovisnosti s aspekta policijskog postupanja  u sklopu Programa „Zajedno više možemo“  . Više o programu pročitajte u nastavku.

22.01.2018. 08:57
RODITELJSKI SASTANAK
Roditeljski sastanak za roditelje učenika 1.b razreda održat ce se u srijedu 24.1.2018. s početkom u 17 sati i 10 minuta.  Razrednica: Tatjana Mahnet

16.01.2018. 12:46
RODITELJSKI SASTANAK 1. A PŠ
Roditeljski sastanak 1.a razreda Područne škole održat će se u ponedjeljak 22. siječnja 2018. u 17:15 h u PŠ Lupoglav  Učiteljica: Renata Jelečki

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
05.06.2017. 09:23
Biciklijada u Lupoglavu
     Učenici prvih i trećih razreda u Područnoj školi u četvrtak 1. lipnja, organizirali su biciklijadu u školskom dvorištu zajedno sa svojim učiteljicama. Sigurnost je bitna prije svega, pa su mali bciklisti s kacigama na glavama, vozili po unaprijed složenom poligonu, pazili na improvizirane prometne znakove, a i pješaci na nacrtanim pješačkim pijelazima bili su aktivni sudionici prometa.      Svi zajedno prisjetili smo se pravila ponašanja u prometu, a učenik - prometni policajac - budnim je okom promatrao odvija li se promet prema pravilima. Svi su se, kao i uvijek, odlično zabavili.

05.05.2017. 13:51
Trećaši na splavu....
Dana 25. travnja 2017. godine treći razredi matične i područne škole uputili su se na izvanučioničnu nastavu na temu „Vode“. Okupljeni  učenici, zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su put ribnjaka „Bunčić“ u Dugo Selo. Tamo nas je dočekao vodič koji nas je vodio i putem objašnjavao biljni i životinjski svijet koji obitava u ribnjacima i njihovoj okolici.  Zanimljiva priča je o dabru, stanovniku koji ih često zadrkuje ribiče rušeći stabla i skupljajući grane od kojih gradi brane i svoje nastambe.       Nakon toga uputili smo se kroz Rugvicu do Oborova gdje smo se vozili skelom po rijeci Savi. Iznenadila nas je dubina rijeke na samo nekoliko metara od nas-dubina od čak 14 metara( a dio gdje smo se vozili skelom dubine je 4 metra). Nakon vožnje autobusima smo se uputili u  Lovački dom „Zec“ u Oborovu. Tamo smo se natjecali u skakanju u vrećama, potezanju konopa, graničaru, igrali nogomet i bagminton te gumi-gumi, igrali se frizbijem i vijačama, objedovali u prirodi i izvrsno se zabavili. Vrijeme je unatoč nepovoljnoj prognozi znalo za naše planove i dan je bio predivan, baš za boravak u prirodi. Došlo je vrijeme za polazak prema kućama te smo se pomalo tužni uputili autobusima prema školama, a tek kada smo utonuli u sjedala autobus, shvatili smo koliko smo se umorili. Bio je to prekrasan dan u prirodi. Radujemo se ponovnom odlasku. Marin Čičak i Ante Marić, 3. b Lupoglav

15.11.2016. 11:28
ZAVRŠETAK RADOVA U PODRUČNOJ ŠKOLI LUPOGLAV
Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća 14. studenog 2016. godine obilježen je dovršetak druge faze radova na adaptaciji Područne škole Lupoglav. Sjednici su nazočili i članovi Vijeća roditelja Područne škole te članovi Školskog odbora, a, na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem, sve su nazočne pozdravili i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.

POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju