preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

NOVOSTI

Biciklijada u Lupoglavu

Autor: Danijela Knežević, 5. 6. 2017. 09:23

     Učenici prvih i trećih razreda u Područnoj školi u četvrtak 1. lipnja, organizirali su biciklijadu u školskom dvorištu zajedno sa svojim učiteljicama. Sigurnost je bitna prije svega, pa su mali bciklisti s kacigama na glavama, vozili po unaprijed složenom poligonu, pazili na improvizirane prometne znakove, a i pješaci na nacrtanim pješačkim pijelazima bili su aktivni sudionici prometa.

     Svi zajedno prisjetili smo se pravila ponašanja u prometu, a učenik - prometni policajac - budnim je okom promatrao odvija li se promet prema pravilima. Svi su se, kao i uvijek, odlično zabavili.

 [više]

Trećaši na splavu....

Autor: Danijela Knežević, MARIN ČIČAK, ANTE MARIĆ, 5. 5. 2017. 13:51

Dana 25. travnja 2017. godine treći razredi matične i područne škole uputili su se na izvanučioničnu nastavu na temu „Vode“.

Okupljeni  učenici, zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su put ribnjaka „Bunčić“ u Dugo Selo. Tamo nas je dočekao vodič koji nas je vodio i putem objašnjavao biljni i životinjski svijet koji obitava u ribnjacima i njihovoj okolici.  Zanimljiva priča je o dabru, stanovniku koji ih često zadrkuje ribiče rušeći stabla i skupljajući grane od kojih gradi brane i svoje nastambe.

     Nakon toga uputili smo se kroz Rugvicu do Oborova gdje smo se vozili skelom po rijeci Savi. Iznenadila nas je dubina rijeke na samo nekoliko metara od nas-dubina od čak 14 metara( a dio gdje smo se vozili skelom dubine je 4 metra). Nakon vožnje autobusima smo se uputili u  Lovački dom „Zec“ u Oborovu. Tamo smo se natjecali u skakanju u vrećama, potezanju konopa, graničaru, igrali nogomet i bagminton te gumi-gumi, igrali se frizbijem i vijačama, objedovali u prirodi i izvrsno se zabavili. Vrijeme je unatoč nepovoljnoj prognozi znalo za naše planove i dan je bio predivan, baš za boravak u prirodi. Došlo je vrijeme za polazak prema kućama te smo se pomalo tužni uputili autobusima prema školama, a tek kada smo utonuli u sjedala autobus, shvatili smo koliko smo se umorili. Bio je to prekrasan dan u prirodi. Radujemo se ponovnom odlasku.

Marin Čičak i Ante Marić, 3. b Lupoglav

 [više]

ZAVRŠETAK RADOVA U PODRUČNOJ ŠKOLI LUPOGLAV

Autor: Ivana Budimčić, 15. 11. 2016. 11:28

Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća 14. studenog 2016. godine obilježen je dovršetak druge faze radova na adaptaciji Područne škole Lupoglav. Sjednici su nazočili i članovi Vijeća roditelja Područne škole te članovi Školskog odbora, a, na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem, sve su nazočne pozdravili i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.

 [više]

Biciklijada u Lupoglavu

Autor: Renata Jelečki, 1. 6. 2016. 10:20

Dana 31. svibnja 2016. učenici trećeg razreda su sudjelovali u tradicionalnoj biciklijadi Lupoglavom. Poligon spretnosti su prošli svi učenici vrlo okretno i brzo. Nitko nije pao s bicikla. Najbrži je bio Viktor Belan, drugo mjesto je pripalo Jakovu Grgiću, a treće Kristianu Markoviću. Nakon poligona, kolona mladih biciklista krenula je glavnom ulicom, pod policijskom pratnjom, sve do Dugoselske ulice. Vozili su kroz naselje ukupno 4 km i sretno se kroz Puranjsku vratili pred školu. Roditelji su ih bodrili iz svojih dvorišta. Učenici su bili prezadovoljni! Svi su dobili biciklističke vozačke dozvole jer su uspješno savladali prometne propise, prometne znakove, raskrižja i pravila ponašanja u vožnji biciklom.
Zahvaljujemo PP Dugo Selo!!

 

 [više]

POSJET ZAGREBAČKOM GLAVNOM KOLODVORU

Autor: Danijela Knežević, 9. 5. 2016. 11:01

Učenici drugih razreda matične i područne škole posjetili su grad Zagreb. U okviru nastave prirode i društva uputili smo se u četvrtak, 5, svibnja 2016. godine, put Zagreba grada. Da bi odlazak bio što zanimljiviji, odlučili smo putovati vlakom. Posjetili smo Glavni željeznički kolodvor, čuli priče  o najstarijim vlakovima, razgledali perone, razgovarali voditeljem kolodvora te glumili prometnika. Nakon toga, uslijedio je razgled zgrade Pošte u Branimirovoj ulici gdje su nas vodiči proveli i upoznali sa svim aktivnostima koje oni obavljaju. Od putovanja pisma ili paketa, do razvrstavanja pošiljaka, lijepljenja markica, skeniranja adresa....svašta smo novoga i zanimljivoga saznali. Na kraju smo se zasladili sladoledom. Prilikom povratne vožnje kući, preuzeli smo uloga kontrolora vlaka...I zamislite, svi putnici toga su dana imali putne karte...Bio je to pravi doživljaj za nas sve!

 [više]

Dan planeta Zemlje u Lupoglavu

Autor: Danijela Knežević, 25. 4. 2016. 14:15

     Povodom Svjetskog  dana planeta Zemlje, prigodno smo, u petak  22. travnja 2016. godine, zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama pobrinuli smo se za okoliš u školskom dvorištu i tako barem malo pridonijeli očuvanju našeg dragocjenog planeta. 

...“Čovječe, ne zaboravi, priroda je stvorila tebe, a ne ti nju“....

„Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka“

  Poglavica Bik Koji Sjedi

                                                   Mali novinari područne škole

 [više]

NA RIBNJAKU

Autor: Renata Jelečki, Daniela Frulja, 25. 4. 2016. 08:53

Prošli sam četvrtak bila u Sportskom ribolovnom društvu u Dugom Selu. Išla sam s učiteljicom i svim trećašima naše škole. Kad smo došli tamo, dočekao nas je vodič Mladen. 
Učili smo o vodama stajaćicama i živom svijetu u njima. Pokazivao nam je slike životinja i biljaka koje baš tu žive. Kasnije smo otišli u prostorije Društva gdje smo vidjeli preparirane ribe. Ugledavši glavu soma od 150 kilograma, sva sam se naježila. Nakon toga smo se išli šetati s učiteljicom oko ribnjaka. Sreli smo ribiče i zavirili u njihove kante s ulovom. Iznad nas su preletjeli labudica i labud koji imaju mlade. Ribnjak je bio prepun lokvanja i gazivoda.
Na kraju smo jeli sladoled i igrali se u parku. Svidjelo mi se na izletu jer sam puno toga naučila i zabavila se s prijateljima!

Daniela Frulja, 3.a PŠL

 [više]

TRAVANJ... volimo

Autor: Danijela Knežević, 7. 4. 2016. 17:05

 U Lupoglavu vrlo ozbiljno pristupaju obilježavanju važnih datuma u mjesecu travnju, a izradili su i svoj kalendar koji će ih podsjetiti na aktivnosti u tom mjesecu.

 [više]

KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA u "MALOJ SCENI"

Autor: Danijela Knežević, 29. 2. 2016. 10:31

Učenici drugih razreda matične i područne škole posjetili su 22. veljače 2016. godine zagrebačko kazalište „Mala Scena“.

Zajednički su uživali u predstavi „Kraljevna na zrnu graška“ u kojoj su u nekim dijelovima i sami sudjelovali. Predstava je nasmijala i oduševila sve učenike. Kao uspomenu na prestavu, kućama su ponijeli krune kraljevne i kraljevića te se sutradan u školi nekoliko učenika i kostimiralo.

Učenik 2. a PŠ Ivan Božić je napisao: "Predstava mi je bila super. Nasmijao sam se i razveselio što smo sudjelovali u predstavi. Radujem se ponovnom odlasku u kazalište."

Novinarska skupina Područne škole Lupoglav

 

 

 [više]

VALENTINOVO KOD NAS... CIJELI LUPOGLAV PLEŠE

Autor: Danijela Knežević, 18. 2. 2016. 08:45

Valentinovo u našoj školi, praznik zaljubljenih, obilježili smo plesom s balonima. Učenici i učenice drugih i četvrtih razreda s radošću su plesali u laganim i brzim ritmovima pazeći da im ne ispadne balon koji se nalazio između njih. Pokazali su zavidno znanje u poznavanju koraka i umjetnosti plesa. Svi su bili najbolji, a najbolji među najboljima osvojili su prigodne nagrade.  

Novinarska skupina Područne škole

 [više]

U ETNOGRAFSKOM MUZEJU

Autor: Renata Jelečki, Viktor Belan, 9. 2. 2016. 10:27

Dana 4. veljače učenici trećeg razreda sa svojom učiteljicom posjetili su Etnografski muzej u Zagrebu.
Vratili smo se stoljećima unazad! Pogledali smo izložbu Čarobna družba- vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini. Običaji tog kraja bili su vrlo slični običajima našeg kraja. Uz odličnog kustosa Mateja uronili smo u magleni svijet vila i vilenjaka, coprnica i coprnjaka, mora i vodenjaka te drugih nadnaravnih bića i narodnih predaja. Nakon toga smo u likovnoj radionici izradili "strašne" maske za nadolazeći Fašnik.  Na taj način upotpunili smo nastavu na temu prošlosti i zavičaja. Svi smo bili oduševljeni i preporučamo posjet svima!

Viktor Belan, 3. a

 [više]

SVETI NIKO SVIJETOM ŠETA....PA STIGAO U LUPOGLAV!

Autor: Danijela Knežević, 7. 12. 2015. 09:27

Blagdanski duh mjeseca prosinca stigao je i u Lupoglav. Uglancana čizmica, ukrašena škola, a ljubav i radost u zraku. Te čari danas su, 4. prosinca 2015. godine,  uspjele dozvati i svetoga Nikolu koji nas je posjetio na već tradicionalnoj školskoj priredbi  upriličenoj  povodom Svetoga Nikole u kojoj su s oduševljenjem sudjelovali i veliki i mali.

Pjevalo se i plesalo, recitiralo i glumilo. Kada je izgledalo da uzbuđenje ne može biti veće, u učionicu je ušetao sveti Nikola u pratnji Krampusa. 

 [više]

DA SE NE ZABORAVI...

Autor: Danijela Knežević, 23. 11. 2015. 11:31

     Povodom Dana sjećanja na Vukovar, učenici Područne škole prigodno su zapaliti lampaše. Zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama na taj su način odali počast svim poginulima u tom strašnom zločinu koji se dogodio na današnji dan prije dalekih 24 godine.
     Minutom šutnje odana je počast svim dušama s molitvom...Ne ponovilo se!

 

  Novinari Područne škole

 [više]

Promocija monografije povodom 185 godina škole u Lupoglavu

Autor: Danijela Knežević, 23. 11. 2015. 11:23

       

Povodom 185 godina postojanja škole u Lupoglavu, 13. studenog 2015. godine svjetlo dana ugledala je Monografija lupoglavske škole.  Među brojnim uzvanicima i posjetiteljima, promovirana je knjiga koja je ispičala priču o školi u Lupoglavu, od njenih samih početaka pa sve do danas. Na knjizi se intenzivno radilo i pisalo dugih osam mjeseci, a uz učitelje i učiteljice koje su pripomogle stvaranju knjige, veliki doprinos dala je Gradska knjižnica Dugo Selo kao i Hrvatski školski muzej koji je ustupio razne materijale, spise, izvatke i još mnogo toga. Valja spomenuti kako su se u stvaranje ove knjige uključili i roditelji velikodušno posuđujući vrijedne privatne dokumente. Brojnim uzvanicima knjigu je predstavio ravnatelj škole, a nakon promocije uručena im je Monografija kao trajna uspomena na našu područnu  školu.

 

                                                     Novinarska skupina Područne škole

 [više]

DA SE NE ZABORAVI...

Autor: Ana Klarić, Danijela Knežević, 18. 11. 2015. 12:52

Povodom dana sjećanja, sjećanja na strahote Vukovara, učenici Područne škole progodno su zapaliti lampaše. Zajedno sa svojim učiteljima i učiteljicama na taj su način odali počast svim poginulima u tom strašnom zločinu koji se dogodio na današnji dan prije daleke 24 godine.
     Minutom šutnje odana je počast svim dušama s molitvom...Ne ponovilo se!

                 Novinari Područne škole

U nastavku pročitajte i redove novinara matične škole.

 [više]

POSJET BIVITI

Autor: Renata Jelečki, Matea Petroševec, 17. 11. 2015. 16:31

  U ponedjeljak 9.11.2015. moj razred s učiteljicom Renatom išao je u posjet tvornici Bivita. Ona se nalazi u Lupoglavu, nedaleko od naše škole. Učiteljica je organizirala taj posjet da mi možemo vidjeti što se tamo radi. 
Kad smo stigli, vidjela sam kombajn, traktore i velike silose.Unutra smo vidjeli velike strojeve koji rade brašno i pahuljice. To je prehrambena industrija, a kroz pogon (koji ima pet katova) nas je vodila inženjerka Martina koja nam je sve lijepo objasnila. U tvornici radi i moj stric Tomica, ali ga tada nije bilo na poslu što me malo rastužilo. Voljela bih da nam je i on mogao pokazati što je njegov posao.
Kada smo išli doma dobili smo njihov proizvod tj. pahuljice sa sušenim voćem.
Željela bih da češće idemo na takve izlete i da posjetimo još koju tvornicu.

 [više]

DAN OTVORENIH VRATA: Škola jučer, danas, sutra

Autor: Administrator , 12. 11. 2015. 09:14

 [više]

NOVO RUHO PODRUČNE ŠKOLE

Autor: Danijela Knežević, 26. 10. 2015. 12:58

 

Ove su subote, 24. listopada 2015., vrijedne ručice naših bivših i sadašnjih učenika pod budnim okom nastavnika likovne kulture Roberta Samardžića oslikavale  su Područnu školu.

     Smijeh, zabava, pjesma, kistovi, boje...sve je to uljepšalo sasvim običnu subotu u školi. Ideja i kreativnosti nije nedostajalo, a entuzijazam se osjećao u zraku. Nekada sasvim neprimjetnim zidovima, naši mali umjetnici udahnuli su posve novi život. Mihaela Rusan, Matea Grgić, Manuela Tomaško, Valentin Jozić, Borna Paj, Elena Tupek, Matea Borac, Rikarda Cvitkušić, Kristian Večerić, Lucija Taraš, Marina Barukčić, Sara Večerić i Kristijan Barić ideje su pretočili u boju, a boju u radost oslikavanja.  Kako se pozitivna energija širi kao svjetlost, i učiteljice Renata Jelečki te Danijela Knežević pomogle su uređenjem škole te osmišljavanjem novog ruha nastavničke zbornice. U dobrom društvu voditelja Područne škole Ivana Perića, kolegice Ivane Kesedžić  te kolege asistenta u nastavi Marka Cindrića, škola je odjenula posve novo ruho koje je iznenadilo i uveselilo sve učenike škole.

Nadamo se ponovnom druženju s još većim odazivom učenika.

      A škola.....škola će nam biti svima zahvalna na novom ruhu.

Posjetite Područnu školu i sami pogledajte konačni rezultat zajedničkog rada.

 [više]

Susret s književnicom Sanjom Pilić

Autor: Renata Jelečki, 19. 10. 2015. 13:41

U utorak, 13.listopada išla sam s prijateljima i učiteljicom u Zagreb u Društvo hrvatskih književnika na Trgu bana Jelačića. Tamo smo se susreli sa Sanjom Pilić. Napisala je puno knjiga o kojima nam je govorila. Neke njene knjige su smiješne i zabavne. Ja sad čitam njenu knjigu E, baš mi nije žao. U njoj su priče. Književnica nam je rekla da je napisala oko 300 priča. Na kraju susreta dala nam je autogram.
Meni se Sanja Pilić svidjela i voljela bih ići na još jedan susret s nekim književnikom.

Matea Petroševec,3.a

 [više]

DANI KRUHA U LUPOGLAVU

Autor: Martina Švajghart, Danijela Knežević, 16. 10. 2015. 13:33

U Lupoglavu je održana priredba za Dane kruha. Na njoj su sudjelovali učenici 1. i 3. razreda. Recitirali smo pjesmice o kruhu i jeseni, pjevali smo, plesali… Priredba je bila lijepa i vesela zbog čega smo ponosni na sebe. Došao je župnik Mirko Brlić koji je posvetio kruhove, kolače i peciva koja smo ispekli kod kuće uz pomoć roditelja, baka, teta i donijeli u školu. Čak nas je i župnik pohvalio kako lijepo pjevamo. Svima nam se svidjela priredba, kruh, peciva i kolači.

Učenici 3.r. PŠ Lupoglav

Daniela Frulja, Lana Grgić, Magdalena Jozić i Jakov Grgić

Članak Novinarske skupine o priredbi učenika 2. i 4. razreda pročitajte u nastavku.

 [više]

Izbori za predsjednike i zamjenike razreda u Lupoglavu

Autor: Danijela Knežević, 21. 9. 2015. 12:43

 

U četvrtak,17. rujna 2015. u Područnoj školi „Lupoglav“ održani su demokratski izbori na kojima su se birali predsjednici i zamjenici razreda. Kandidati su predloženi i tajnim glasanjem izabrani.

Više u nastavku.

 [više]

PONOVNO U MATIČNOJ ŠKOLI...BAŠ VAM VOLIMO DOĆI!

Autor: Danijela Knežević, 29. 5. 2015. 09:39

Učenici prvih razreda Područne škole svoj su nastavni dan  u četvrtak, 28. svibnja, proveli u matičnoj školi. Što su sve učenici doživjeli pročitajte u nastavku.

                                                                                                                          

 [više]

Štedimo, čuvamo, recikliramo!!!

Autor: Danijela Knežević, 18. 5. 2015. 12:30

Prvi be razred  područne škole naučio je što znači recikliranje. No, u zajedničkom dogovoru izveli su simulaciju prikupljanja i razvrstavanja otpada unutar svoje učionice. Odred za čistoću s velikom je pažnjom razvrstavao otpad te su poučili i učenike drugih razreda kako otpad nije smeće već da razvrstavanjem čuvamo naš planet, ali i sve koji na njemu žive.  Jer ipak, Zemlju ne čuvamo za danas, već za bolje sutra.

 

 [više]

KAZALIŠTE U LUPOGLAVU

Autor: Danijela Knežević, 18. 5. 2015. 10:23

Sat hrvatskog jezika u četvrtak,14. svibnja, pokazao je kreativnu stranu učenika prvog be razreda. Školska knjižničarka Ivana Kosko došla je na sat te učenike zainteresirala pričom „Djed i repa“. Nakon kratke interpretacije, učenici su uz pomoć rekvizita postali pravi mali glumci te dramatizirali odslušanu priču. Bili su jako ponosni i sretni, a neki učenici su izrazili želju bavljenja tim poslom kad odrastu.

 

 [više]

OBILJEŽEN TJEDAN CRVENOG KRIŽA

Autor: Danijela Knežević, 18. 5. 2015. 10:12

     Povodom obilježavanja Međunarodnog tjedna svjetske organizacije Crvenog križa, Područnu je školu Lupoglav, u petak, 15. svibnja, posjetila gospođa Kocaj, ravnateljica podružnice Dugo Selo. U zajedničkom predavanju upoznala je učenike prvih razreda kakva je to organizacija, čime se bavi te kako i gdje sve djeluje.

 [više]

Slavimo majčin dan!

Autor: Danijela Knežević, 11. 5. 2015. 12:55

Malom razrednom priredbom, ukomponiranom u zadnji roditeljski sastanak ove školske godine, učenici 1. b razreda Područne škole razveselili su svoje roditelje. No kako je blizu i Majčin dan, priredba je posebno razgalila naše drage majke. Nakon službenog dijela, učenici su izveli svoj kratki program u kojem je svatko sudjelovao  i  na taj način doprinjeo sveukupnom još boljem dojmu.

 [više]

Dan planeta Zemlje u Područnoj školi Lupoglav

Autor: Administrator , 23. 4. 2015. 09:16

U srijedu, 22. travnja, učenici i učiteljice Područne škole obilježili su Dan planeta Zemlje. Tim povodom izrađivali smo plakate, očistili autobusnu stanicu u Lupoglavu, slikali Zemlju raznim tehnikama, pisali pisma sredozemnoj medvjedici, ali posebno smo ponosni na veliki crtež Zemlje koji smo danas nacrtali na našem školskom igralištu. Učeničke dojmove pročitajte u nastavku.

 

 [više]

Radost za Uskrs!

Autor: Danijela Knežević, 1. 4. 2015. 12:11

Kao i svake godine, i ove  je u Područnoj školi s veseljem pozdravljen najveći katolički blagdan- Uskrsnuće Isusa Krista. Djeca vole Uskrs...vesele se bojanju pisanica, blagoslovu hrane, proljetnim praznicima...I ove je godine upriličena mala školska priredba povodom nadolazećeg blagdana. 

 

 

 [više]

Književno događanje u Matičnoj i Područnoj školi

Autor: Administrator , 18. 3. 2015. 12:25

U petak, 13.ožujka 2015.  područnu školu  u Lupoglavu  posjetila je poznata i od strane djece voljena književnica Jadranka Čunčić Bandov. Prije posjeta područnoj školi posjetila je i matičnu školu Stjepan Radić. Za učenike prvih razreda odigrala je niz svojih lutkarskih igrokaza s lutkama od prirodnih materijala.

 

 

 [više]

Popoldan uz kajkavsku reč

Autor: Renata Jelečki, 27. 2. 2015. 14:41

Drugu godinu za redom učiteljice Renata Jelečki i Martina Švajghart sa svojim učenicima obilježavaju 21.veljače, Međunarodni dan materinskog jezika (UNESCO).

 21.veljače 2014. održana je priredba za učenike, njihove roditelje i sve sumještane pod nazivom „Popoldan uz kajkavsku reč“. Učenici su izvodili kajkavsku poeziju i pri tom bili vrlo zanimljivi pa su roditelji predložili da i oni sudjeluju  dogodine.

 Zato smo 2015. uključili i roditelje, djedove i bake pa je ovogodišnja priredba održana 19.veljače bila obogaćena sudjelovanjem odraslih. Tako smo nakon izvođenja kajkavske poezije, uživali u glumi naših učenika Filipa Prašničkog i Antonija Hukavca  koji su odlično odigrali uloge u  igrokazu „Žufka čuća“ (ulomak  iz poznate serije „Gruntovčani“) za koji je scenu izradio naš profesor likovne kulture Robert Samardžić. Nakon toga su dvije bake (gospođe Snježana Horvatić i Gordana Gajski) izvele skeč na materinskom jeziku „ Svadba u Lupoglavu“. Učenici četvrog razreda su plesali folklor. Nakon toga su nastupili i tamburaši iz KUD-a „Ogranak Seljačka Sloga“ i završili događanje s odličnim repertoarom domaćih pjesama. Neki su roditelji i zapjevali te se tako još jače razveselili sa svojom djecom!

 [više]

Maskenbal u Lupoglavu

Autor: Administrator , 18. 2. 2015. 10:52

 

I ove školske godine, pomalo već tradicionalno, učenici i učiteljice u Područnoj školi Lupoglav obilježili su dan prerušavanja i maškaranja.

 [više]

POPOLDAN UZ KAJKAVSKU REČ

Autor: Administrator , 12. 2. 2015. 16:20

Učenici i učitelji područne škole Lupoglav pozivaju vas na

„Popoldan uz kakjavsku reč“.

19. veljače 2015. u 16.30

Dođite i družite se s nama uz

igrokaze, recitacije, priče naših baka i tamburaše.

 [više]

Zimske radosti u Lupoglavu

Autor: Danijela Knežević, 12. 2. 2015. 11:31

Padaj, padaj snježiću....iznad Lupoglava

     Padaj, padaj snježiću, vrti se u letuuuuuuu.....u ponedjeljak su se snježne pahuljice vrtjele  i iznad područne škole u Lupoglavu. Pahuljice već odavno znaju da im se najviše raduju djeca.

 [više]

Nova godina i "nova" škola

Autor: Administrator , 23. 1. 2015. 12:25

Nova godina.....i  „nova“ škola...

     Nova godina u područnoj školi Lupoglav zaista je donijela sreću te našoj školi novo ruho.

     Adaptacija starog dijela školske zgrade u područnoj školi  uspješno je privedena kraju s početkom drugog obrazovnog razdoblja te su učenici nastavili pohađati nastavu u svojim učionicama.

    

 [više]

Čitajmo zajedno!

Autor: Administrator , 20. 11. 2014. 14:03

Jedan razred, jedna učiteljica, jedna knjižničarka i jedna vjeverica sa sedam knjiga i šesnaest učenika s obiteljima družit će se ove godine kroz projekt Čitajmo zajedno! Projekt poticanja čitanja za učenike drugog razreda PŠ Lupoglav zamišljen je kao nastavak druženja s vjevericom Slatkicom. Prošle je godine vjeverica pomagala učenicima 2.a naučiti čitati, a ove godine kreće na putovanje u ruksaku punom knjiga kako bi ih potaknula na dodatno čitanje i izražavanje.

 [više]

Kontrolni pregled kod zubarice

Autor: Renata Jelečki, 12. 11. 2014. 16:47

Učenici 2.a iz PŠ Lupoglav  bili su na kontrolnom pregledu zuba u sklopu preventivnog programa za očuvanje dentalnog zdravlja.  Programom su obuhvaćeni učenici od 1.-4.r. naše škole. Fotografije iz ordinacije liječnice pogledajte u nastavku.

 [više]

Čistoća je pola zdravlja...

Autor: Danijela Knežević, 6. 11. 2014. 16:25

 

 

Učenici prvih razreda područne škole Lupoglav jučer su, 5. studenog 2014., posjetili stomatologa u Domu zdravlja Božjakovina.

 [više]

U matičnoj školi

Autor: Administrator , 27. 10. 2014. 13:34

Učenici drugog razreda Područne škole Lupoglav u srijedu, 22. listopada, nastavu su imali u matičnoj školi. Zajedno sa školskom knjižničarkom listali su dječje časopise i naučili nešto o njima. Njihova je učiteljica Renata Jelečki s njima odradila i sat Hrvatskog jezika u školskoj  knjižnici. Nakon toga otišli su na sat Tjelesne i zdravstvene kulture u našu školsku dvoranu. Dojmove učenika o drugačijem nastavnom danu pročitajte u nastavku.

 

 [više]

U pekari

Autor: Renata Jelečki, 15. 10. 2014. 16:15

Učenici drugog razreda PŠ Lupoglav sa svojm su učiteljicom posjetili Pekaru Gračec. Njhov dojam i nekoliko fotografija snimljenih u tijeku posjeta pogledajte u nastavku.

 [više]

Jesenska sjetva

Autor: Ivica Duvnjak, 7. 10. 2014. 12:14

Učenici 2. i 4. razreda PŠ Lupoglav iskoristili su krasan jesenski dan da pripreme zemlju za jesensku sjetvu.

 [više]

ŠUMSKA ŠALA

Autor: Renata Jelečki, 30. 9. 2014. 12:08

Ušli smo u jesen i tim su povodom učenici 2.a PS Lupoglav izradili lutkice za igrokaz Šumska šala i naucili tekst njihove omiljene knjizevnice Jadranke Čunčić Bandov. Odusevljenje radom i likom ove autorice traje jos od susreta s knjizevnicom u prvom razredu.  Izvrsno su odigrali svoje uloge i na taj nacin obiljezili ulazak u jos jednu zabavnu jesen u razredu...

 [više]

Prvašići nastupaju!

Autor: Administrator , 10. 9. 2014. 15:01

I ove školske godine zvono je u područnoj školi Lupoglav po prvi puta zazvonilo za 32 nova đaka prvaka. Radosnu djecu i uzbuđene roditelje dočekala je pedagoginja škole i razredni učitelji. Nakon igre i smijeha, upriličena je i mala školska priredba kojoj nazočili  prvašići sa svojim roditeljima, a koju su za njih izveli učenici trećih razreda pod pratnjom svojih učiteljica.

I tako je, po tko zna koji puta, škola otvorila svoja vrata i poslije ljetne tišine nanovo oživjela... Njezinim hodnicima i učionicama opet odzvanja veseli dječji smijeh.

Dragi prvašići, dobro nam došli! I ostalim učenicima naše škole želimo uspješnu novu školsku godinu!

                                                                      učiteljica Danijela Knežević

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
15.05.2018. 10:27
RODITELJSKI ZA 8. a RAZRED
Roditeljski sastanak 8. a razreda održat će se u petak, 18. 5. 2018. u 18:00 sati. Razrednica Kos

07.05.2018. 16:21
RODITELJSKI ZA 8. D RAZRED
Roditeljski sastanak 8. d razreda održat će se u srijedu, 16. 5. 2018. u 18:45 sati. Razrednica Marija Slišković 

07.05.2018. 16:20
RODITELJSKI SASTANAK ZA 8. b
Roditeljski sastanak 8. b razreda održat će se u petak 11. 5. 2018. u 18:50 sati. Razrednica Sandra Rehorović 

07.05.2018. 14:34
RODITELJSKI SASTANAK SVIH PETIH RAZREDA
Poštovani roditelji, obavještavamo vas da će se roditeljski sastanak svih 5. razreda održati u utorak 8. 5. 2018. godine s početkom u 17:30 sati. Radujemo se vašem dolasku!   Razrednici petih razreda

04.05.2018. 14:35
RODITELJSKI SASTANAK ZA 2. RAZREDE
Roditeljski sastanak svih odjela 2. razreda održat će se 10. 5. 2018. u 17.00 sati u školskoj blagovaonici. Učiteljice drugih razreda

04.05.2018. 11:48
RODITELJSKI SASTANAK ZA 6.A
Treći roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. a održat će se u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 19.00 h. Razrednica Verica Josipović.

02.05.2018. 10:30
RODITELJSKI SASTANAK 6. c
  Treći roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. c održat će se  u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 18.15 h .  Razrednica Dragana Turkalj

30.04.2018. 10:08
RODITELJSKI SASTANAK 6. E
  Četvrti roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. e održat će se  u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 18 h .  Razrednica Manuela Jadanec

23.04.2018. 11:31
Roditeljski sastanak za 2. a
Roditeljski sastanak 2.a odjela je 27. 4. 2018.  (petak)  u 17,10 sati. Učiteljica Marija Bićanić

16.04.2018. 16:19
ZAJEDNIČKI RODITELJSKI SASTANAK SVIH TREĆIH RAZREDA
Zajednički roditeljski sastanak svih trećih razreda bit će u petak, 20.4. 2018. u 17:15 h. Učiteljice trećih razreda

16.04.2018. 14:23
RODITELJSKI SASTANAK 5. c
Roditeljski sastanak 5.c razreda održat će se u petak 17. travnja 2018. u 18.00 sati. Razrednica Jasna Holik 

16.04.2018. 12:58
RODITELJSKI SASTANAK
Roditeljski sastanak 6.b razreda održat će se u petak 27. travnja 2018. u 18.10 sati. Razrednica Ksenija Knapić   

12.04.2018. 11:19
RODITELJSKI SASTANAK 7. a
Roditeljski sastanak 7.a razreda održat će se u ponedjeljak 16. travnja 2018. u 19 sati. Razrednica Ivana Skočić 

10.04.2018. 09:49
RODITELJSKI SASTANAK 7. d
Roditeljski sastanak 7.d razreda održat će se u srijedu 18. travnja 2018. u 18 sati. Razrednik Ivan Jukić

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
05.06.2017. 09:23
Biciklijada u Lupoglavu
     Učenici prvih i trećih razreda u Područnoj školi u četvrtak 1. lipnja, organizirali su biciklijadu u školskom dvorištu zajedno sa svojim učiteljicama. Sigurnost je bitna prije svega, pa su mali bciklisti s kacigama na glavama, vozili po unaprijed složenom poligonu, pazili na improvizirane prometne znakove, a i pješaci na nacrtanim pješačkim pijelazima bili su aktivni sudionici prometa.      Svi zajedno prisjetili smo se pravila ponašanja u prometu, a učenik - prometni policajac - budnim je okom promatrao odvija li se promet prema pravilima. Svi su se, kao i uvijek, odlično zabavili.

05.05.2017. 13:51
Trećaši na splavu....
Dana 25. travnja 2017. godine treći razredi matične i područne škole uputili su se na izvanučioničnu nastavu na temu „Vode“. Okupljeni  učenici, zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su put ribnjaka „Bunčić“ u Dugo Selo. Tamo nas je dočekao vodič koji nas je vodio i putem objašnjavao biljni i životinjski svijet koji obitava u ribnjacima i njihovoj okolici.  Zanimljiva priča je o dabru, stanovniku koji ih često zadrkuje ribiče rušeći stabla i skupljajući grane od kojih gradi brane i svoje nastambe.       Nakon toga uputili smo se kroz Rugvicu do Oborova gdje smo se vozili skelom po rijeci Savi. Iznenadila nas je dubina rijeke na samo nekoliko metara od nas-dubina od čak 14 metara( a dio gdje smo se vozili skelom dubine je 4 metra). Nakon vožnje autobusima smo se uputili u  Lovački dom „Zec“ u Oborovu. Tamo smo se natjecali u skakanju u vrećama, potezanju konopa, graničaru, igrali nogomet i bagminton te gumi-gumi, igrali se frizbijem i vijačama, objedovali u prirodi i izvrsno se zabavili. Vrijeme je unatoč nepovoljnoj prognozi znalo za naše planove i dan je bio predivan, baš za boravak u prirodi. Došlo je vrijeme za polazak prema kućama te smo se pomalo tužni uputili autobusima prema školama, a tek kada smo utonuli u sjedala autobus, shvatili smo koliko smo se umorili. Bio je to prekrasan dan u prirodi. Radujemo se ponovnom odlasku. Marin Čičak i Ante Marić, 3. b Lupoglav

15.11.2016. 11:28
ZAVRŠETAK RADOVA U PODRUČNOJ ŠKOLI LUPOGLAV
Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća 14. studenog 2016. godine obilježen je dovršetak druge faze radova na adaptaciji Područne škole Lupoglav. Sjednici su nazočili i članovi Vijeća roditelja Područne škole te članovi Školskog odbora, a, na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem, sve su nazočne pozdravili i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.

POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju