preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

Posjetili smo...

TERENSKA NASTAVA U ZAGREBU

Autor: Lana Burušić, DORA JAMBREČEC, ANTE MARIĆ, 3. 11. 2017. 14:09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(izvor fotografije: www.croatiagems.com )

Na terensku nastavu u Zagreb išli smo u petak, 27.10.2017. Došli smo ispred katedrale i vodič nam je ispričao što se sve desilo katedrali. Znate li da je katedrala prije imala jedan toranj i da je imala sat na sebi? Nažalost, taj sat je stao kada je bio potres. A zatim smo se šetali do uspinjače i vozili se do Gornjeg grada. Bili smo na Markovom trgu i vidjeli Markovu crkvu. Vidjeli smo i kulu Lotrščak (kasnije je i puknuo top). Bili smo i u muzeju gdje nam je gospođa ispričala puno toga o Zagrebu. Vidjeli smo razne makete i kako se nekada živjelo. Bili smo i u tunelu Grič. Tamo smo vidjeli puno toga iz prošlosti. Najzabavnije mi je bilo kada je u tunelu padala umjetna kiša. Pred kraj smo otišli čuti pucanj topa. Zatim smo ušli u katedralu i vodič nam je najviše ispričao o katedrali. Kada smo završili obilazak otišli smo na sladoled. Naravno da smo prije sladoleda pojeli sendviče. Autobus nas je razvozio po stanicama.

Lana Burušić 4.b PŠL

Više izvještaja pročitajte u nastavku članka.

 [više]

Park-šuma Maksimir

Autor: Marija Bićanić, Sanja Biškup, Mirjana Paj, 23. 10. 2017. 11:34

  

Park-šuma Maksimir otvorena je 1794.godine. Nastala je krčenjem šume hrasta lužnjaka i običnog graba. 1925. godine u južnom dijelu parka Maksimir otvoren je Zoološki vrt Zagreb. To je najstariji zoološki vrt u jugoistočnoj Europi. Na dan otvorenja u njemu su bile samo 3 lisice i 2 sove.

U parku Maksimir danas žive mnogobrojne biljne i životinjske vrste. Najstarije drvo (hrast lužnjak) je staro 600 godina i zovemo ga «Dedek» (na fotografiji). Zabilježeno je više od stotinu vrsta ptica.

U parku se nalazi 5 jezera i protječe sedam potoka: Bliznec, Bukovčak, Dahlia, Maksimirec, Mirni dol, Piškornica i Štefanovec.

Maksimir obiluje objektima i spomenicima.

Neki od važnijih su: Švicarska kuća, Vidikovac, Paviljon Jeka (na fotografiji), Kapela sv. Jurja i Mogila (na fotografiji).

Sve smo to vidjeli 20.10.2017. na terenskoj nastavi u parku Maksimir. Na kraju smo se poigrali na velikom, krasnom dječjem igralištu (na fotografijama). Nadamo se da ćemo opet ići iduće godine.

Slijede osvrti učenika.

 [više]

TERENSKA NASTAVA: SHAKESPEARE, TORTURA I GLJIVE U TUNELU

Autor: Ivan Jukić, Antonija Ćavar, 20. 10. 2017. 14:41

Učenici sedmih razreda sa svojim su razrednicima bili na terenskoj nastavi u Zagrebu gdje su posjetili Muzej torture, Muzej gljiva, izložbu 'Croatia je Hrvatska' u tunelu Grič i Teatar Exit gdje su pogledali predstavu Shakespeare na EXit.

U nastavku pročitajte iscrpan izvještaj učenice sedmog razreda Antonije Ćavar.

 [više]

PISMO IZ ZELENGRADA U ZKL-U

Autor: Ana Klarić, 20. 11. 2016. 20:34

Učenici drugih razreda 15. 11. 2016 ponovo su posjetili Zagrebačko kazalište lutaka. Autobus ih je ostavio na Trgu kralja Tomislava. Prošetali su do kazališta i vidjeli kako se grad uređuje za Božić. Na ulazu u kazalište su vidjeli plakate raznih predstava. Smjestili su se u gledalište. Pozornica je pretvorena u šumu. Predstava je bila zanimljiva. Likovi su šumske životinje koje su bile smiješne. U njihovoj šumi je bio zagađen potok u koji su ljudi bacali razno smeće. Životinje nisu mogle piti tu vodu pa su očistile potok i napisale pismo ljudima da ga više ne zagađuju. Glumci su preko lutaka komunicirali s publikom, postavljali pitanja djeci i pjevali dječje pjesme.

Luka Grganić i Luka Sertić, 2. c

 

 [više]

ŠKOLA PLIVANJA U POREČU

Autor: Sanja Biškup, Mirjana Paj, Matea Darojković, Ivan Staroveški, 23. 5. 2016. 11:12

U ranim jutarnjim satima, 13. svibnja 2016. krenuli smo prema moru u školu plivanja. Došlo je do izmjene planova te smo umjesto u Bašku na otoku Krku otišli u  Poreč. Put je trajao oko 5 sati i u hotel smo stigli oko 12,30. Bili smo ugodno iznenađeni lijepim dočekom. Na ulasku smo dobili sok od naranče, a nakon toga smo krenuli prema sobama gdje smo se raspakirali. Soba mi se je jako svidjela. Bilo nas je po dvoje u sobama i bili smo na 1. katu tako da smo smjeli ići na balkon.

Malo smo se odmorili pa smo otišli na bazen na testiranje plivanja. U početku je bilo malo plivača. Nakon testiranja vratili smo se u sobe, a zatim smo išli na večeru. Na večeri je bio veliki izbor hrane (imali smo švedski stol) što nam se jako svidjelo. Nakon večere smo se vratili u sobe na spavanje. 

 [više]

ZLATNA GROZNICA U LEPOGLAVI

Autor: Renata Jelečki, Martin Grganić, Lea Lončar, 23. 5. 2016. 10:52

Učenici trećih razreda sa svojim su učiteljicama u petak, 20. svibnja posjetili geološki park Gaveznica u Lepoglavi. Tamo su se penjali po vulkanu, tražili drago kamenje i učili kako ispirati zlato. Vidjeli su i poznati zatvor. Nakon ručka posjetili su dvorac Trakošćan. Bili su zadivljeni sobama kraljeva i kraljica, tajnim prolazima, oružarnicama i knjižnicom. Za kraj su se poigrali u parku. Bio im je to najzanimljiviji izlet do sad.

 

 [više]

POSJET ZAGREBAČKOM GLAVNOM KOLODVORU

Autor: Danijela Knežević, 9. 5. 2016. 11:01

Učenici drugih razreda matične i područne škole posjetili su grad Zagreb. U okviru nastave prirode i društva uputili smo se u četvrtak, 5, svibnja 2016. godine, put Zagreba grada. Da bi odlazak bio što zanimljiviji, odlučili smo putovati vlakom. Posjetili smo Glavni željeznički kolodvor, čuli priče  o najstarijim vlakovima, razgledali perone, razgovarali voditeljem kolodvora te glumili prometnika. Nakon toga, uslijedio je razgled zgrade Pošte u Branimirovoj ulici gdje su nas vodiči proveli i upoznali sa svim aktivnostima koje oni obavljaju. Od putovanja pisma ili paketa, do razvrstavanja pošiljaka, lijepljenja markica, skeniranja adresa....svašta smo novoga i zanimljivoga saznali. Na kraju smo se zasladili sladoledom. Prilikom povratne vožnje kući, preuzeli smo uloga kontrolora vlaka...I zamislite, svi putnici toga su dana imali putne karte...Bio je to pravi doživljaj za nas sve!

 [više]

NA RIBNJAKU

Autor: Renata Jelečki, Daniela Frulja, 25. 4. 2016. 08:53

Prošli sam četvrtak bila u Sportskom ribolovnom društvu u Dugom Selu. Išla sam s učiteljicom i svim trećašima naše škole. Kad smo došli tamo, dočekao nas je vodič Mladen. 
Učili smo o vodama stajaćicama i živom svijetu u njima. Pokazivao nam je slike životinja i biljaka koje baš tu žive. Kasnije smo otišli u prostorije Društva gdje smo vidjeli preparirane ribe. Ugledavši glavu soma od 150 kilograma, sva sam se naježila. Nakon toga smo se išli šetati s učiteljicom oko ribnjaka. Sreli smo ribiče i zavirili u njihove kante s ulovom. Iznad nas su preletjeli labudica i labud koji imaju mlade. Ribnjak je bio prepun lokvanja i gazivoda.
Na kraju smo jeli sladoled i igrali se u parku. Svidjelo mi se na izletu jer sam puno toga naučila i zabavila se s prijateljima!

Daniela Frulja, 3.a PŠL

 [više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA: Šetnja uz Zelinu

Autor: Balog Andreja, Lea Lončar, Lara Papp, David Zadravec, 14. 4. 2016. 14:01

Treći su razredi odlučili pozdraviti proljeće i prošetati do rijeke Zeline koja, lijepa i tiha, teče u blizini naše škole. Učenici 3. a razreda poželjeli su svoja zapažanja, koja donosimo u nastavku, podijeliti s nama.

 [više]

KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA u "MALOJ SCENI"

Autor: Danijela Knežević, 29. 2. 2016. 10:31

Učenici drugih razreda matične i područne škole posjetili su 22. veljače 2016. godine zagrebačko kazalište „Mala Scena“.

Zajednički su uživali u predstavi „Kraljevna na zrnu graška“ u kojoj su u nekim dijelovima i sami sudjelovali. Predstava je nasmijala i oduševila sve učenike. Kao uspomenu na prestavu, kućama su ponijeli krune kraljevne i kraljevića te se sutradan u školi nekoliko učenika i kostimiralo.

Učenik 2. a PŠ Ivan Božić je napisao: "Predstava mi je bila super. Nasmijao sam se i razveselio što smo sudjelovali u predstavi. Radujem se ponovnom odlasku u kazalište."

Novinarska skupina Područne škole Lupoglav

 

 

 [više]

U ŽAR PTICI: Mrvice iz dnevnog boravka

Autor: Andreja Balog, Tatjana Mahnet, 11. 12. 2015. 13:53

Učenici trećih razreda ovog su četvrtka, 10. prosinca 2015. posjetili Gradsko kazalište Žar ptica. Gledali su predstavu Mrvice iz dnevnog boravka. Predstava je napravljena prema knjizi poznate dječje spisateljice Sanje Pilić.

 

 [više]

PRVAŠI U GRADSKOJ KNJIŽNICI U DUGOM SELU

Autor: Ana Klarić, 11. 12. 2015. 11:22

 

Prvaši su naučili čitati i pisati skoro sva slova. To je bio povod za odlazak u Gradsku knjižnicu Dugo Selo.
U Gradskoj knjižnici Dugo Selo nas je u ponedjeljak, 7. 12. 2015. dočekala ljubazna knjižničarka Lana koja nam je pokazala koje knjige i slikovnice djeca mogu posuditi. Nakon kratkog uvoda knjižničarka nam je dopustila da sami pogledamo koje se knjige nalaze na policama. 

 [više]

VUK I SEDAM KOZLIĆA

Autor: Ana Klarić, 4. 12. 2015. 13:42

Prvi su razredi posjetili Zagrebačko kazalište lutaka. U petak, 27. studenog 2015. pogledali su predstavu Vuk i sedam kozlića.

Iz škole su autobusima krenuli u 8 sati i 15 minuta u pratnji svojih učiteljica i učitelja. U Zagrebu su vidjeli tramvaje i ponovili kako se pješaci trebaju ponašati u prometu. Kad su se svi smjestili počela je predstava. Prvo su se pojavili kozlići kojima je mama koza rekla kako jedan zločesti vuk luta gradom. Rekla im je da ne otvaraju nikome vrata. Vuka mogu prepoznati po hrapavom glasu i po crnoj šapi. Vuk je ipak uspio prevariti kozliće, ali ih je mama koza spasila. Predstava je bila zabavna i svidjela se učenicima.

Lucija Čavar i Luka Grganić, 1 . c


 

 [više]

Posljednji put u ovom sastavu - osmaši u Vukovaru

Autor: Ivona Josipović, Kristijan Galović, Dominik Jurinčić, Gabriela Todorić, 25. 5. 2015. 09:29

Učenici osmih razreda uputili su se na posljednji izlet u svojem osnovnom školovanju. Posjetili su Vukovar i Đakovo. U nastavku donosimo vam tri izvještaja učenika s tog izleta.

 [više]

Obilazak Zračne luke Zagreb

Autor: Ana Klarić, 25. 2. 2015. 11:02

 

Učenici drugih razreda, 23. veljače 2015. godine, išli su u obilazak Zračne luke Zagreb. Što su sve tamo mogli vidjeti i naučiti pročitajte u nastavku.

 [više]

Šestaši na ledu

Autor: Administrator , 16. 1. 2015. 12:55

 

Učenici šestog razreda su 14. siječnja posjetili klizalište u Dugom Selu. U početku su svi bili nesigurni i uplašeni. Hodali su klizaljkama uz ogradu. Ubrzo su se ohrabrili i krenuli klizati kao pravi klizači. Naravno, bilo je padova koji su nama bili jako smiješni. Nažalost dogodilo se i nekoliko ozljeda. Pri povratku su svi bili mokri i umorni, ali sretni zbog vremena provedenog s prijateljima na otvorenom.

Klara Vlašić, 6. b

Više fotografija i dojmova učenika s klizanja pogledajte u nastavku.

 [više]

PO ŠUMI, ŠIROM, BEZ STAZE, PUTA, JEŽURKA JEŽIĆ POVAZDAN LUTA...

Autor: Danijela Knežević, 17. 10. 2014. 11:25

 „Po šumi, širom, bez staze, puta, Ježurka Ježić povazdan luta“...poznati stihovi koje mnoštvo  djece već dugi niz godina zna danas su, 17.10.2014., otkrili i naši prvaši pri posjetu Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Više o posjetu u nastavku.

 [više]

POSJET KRAPINSKIM NEANDERTALCIMA

Autor: Administrator , 13. 10. 2014. 10:00

 

U petak, 10. listopada, učenici osmih razreda  su u sklopu terenske nastave posjetili Muzej krapinskih neandertalaca koji je smješten nedaleko od nalazišta „Hušnjakovo“. Oko 15 sati poslije podne stigli su u Krapinu. Po dolasku su pogledali uvodni film o svakodnevici pračovjeka, a zatim su pod stručnim vodstvom obišli cijeli muzej.  Muzej ih je svojim multimedijskim sadržajem vratio u svijet neandertalaca i naše prapočetke. Nakon obilaska muzeja spustili su se do samoga nalazišta.  Naravno da nije izostalo niti kratko druženje u samome centru grada Krapine.  U školu su se vratili oko 18.40.

 [više]

Po Dugoselskom kraju

Autor: Administrator , 3. 10. 2014. 16:33

U srijedu 1. listopada 2014. učenici šestih razreda učionice su zamijenili boravkom u prirodi. Tema terenske nastave bila je kontinentalna listopadna šuma.  Nastavu su održali u Dugom Selu na Poučnoj stazi – Martin breg. Staza se proteže od zapadnog ulaza u Dugo Selo, kroz šumski krajolik u duljini od oko 4 km, sve do stare crkve na Martin bregu. Pod vodstvom učiteljice Ivane Skočić učenici su upoznavali različite vrste listopadnog drveća i skupljali uzorke lišća za herbarij.

 [više]

Treći razredi u PP Dugo Selo

Autor: Mirjana Paj, 1. 10. 2014. 10:30

29. rujna, na blagdan Svetog Mihovila zaštitnika policije, svake se godine obilježava i Dan policije. Učenici trećih razreda tim su povodom pozvani  u Policijsku postaju Dugo Selo.  Policijsku postaju posjetili smo kako bi se naši učenici malo bolje upoznali s radom naše policije i kako bi im se približilo to vrlo važno zanimanje.

Učenici su puno toga vidjeli, a na koji način su to i doživjeli možete pročitati i pogledati u nastavku.

 [više]

NOĆ BIOLOGIJE 2014.

Autor: Administrator , 14. 5. 2014. 10:50

U petak,  9. svibnja 2014. godine, učenici viših razreda posjetili su Prirodoslovno-matematički fakultet u sklopu Noći biologije. Na fakultet su ih povele nastavnica Ivana Skočić, knjižničarka Ivana Kosko i bivša nastavnica naše škole Marija Biočić.

Više o svemu što su doživjeli pročitajte u nastavku.

 [više]

SEDMAŠI NA TERENSKOJ NASTAVI

Autor: Administrator , 8. 4. 2014. 12:33

7. travnja 2014. godine učenici sedmih razreda krenuli su na izvanučioničku nastavu u Zagreb. Na put su krenula 84 učenika u pratnji razrednika. U Zoološkom vrtu učenici su podijeljeni u tri grupe. Prva se grupa uputila u edukativni centar gdje su sudjelovali na zabavnoj i poučnoj prezentaciji o kralježnjacima i druženju sa životinjama. Druge dvije grupe su za to vrijeme obilazile Zoološki vrt. Kasnije su se grupe zamijenile. Nakon toga slijedio je posjet Festivalu znanosti u Tehničkom muzeju. Učenici su sudjelovali na prezentaciji „Jahanje na valovima“, radionici „Valovi“, predavanju „Biljne i životinjske vrste u Jadranu“ i razgledavanju različitih izložbi vezanih pretežno uz valove.

Kako su učenici doživjeli ovaj izlet pročitajte u nastavku.

 [više]

PROLJEĆE U BRCKOVLJANIMA

Autor: Andreja Balog, 7. 4. 2014. 12:13

U srijedu 2. travnja 2014. godine učenici prvog razreda u sklopu terenske nastave prošetali su vinogradima i voćnjacima u Brckovljanima. Promatrali su promjene u prirodi i rad ljudi u proljeće. Uživali su u sunčanom proljetnom danu, mirisima rascvjetalih voćaka i igri na livadi.

Najveće oduševljenje izazvao je paun našeg domara Stipe do kojeg smo navratili pri povratku u školu. Promatrajući ostale životinje u njegovom dvorištu ponovili smo što se događa sa životinjama u proljeće.

 [više]

TREĆI RAZREDI NA DUGOSELSKIM RIBNJACIMA

Autor: Antonija Kaleb, 2. 4. 2014. 08:59

 

U petak, 28.ožujka 2014. godine, učenici trećih razreda u sklopu terenske nastave posjetili su ribnjake u Dugom Selu. Što su tamo radili, vidjeli i doživjeli, pročitajte u  izvješćima učenika 3. c razreda!

 

 [više]

Drugi razredi u kazalištu

Autor: Administrator , Mirjana Paj, 21. 3. 2014. 15:22

  U četvrtak, 20.ožujka 2014. godine svi učenici drugih razreda i njihove učiteljice posjetili su Dječje kazalište Dubrava. Pogledali su kazališnu predstavu Pinokio koja nosi odličnu poruku za svu djecu.

Već gotovo svima poznata priča o drvenom lutku  naše je učenike ostavila bez daha. Svi su napeto gledali i sudjelovali u kazališnoj predstavi. Puni dojmova, veseli i nasmijani vratili su se u školu.

Više o tome kako su naši učenici doživjeli predstavu pročitajte u nastavku:

 [više]

Advent u Zagrebu

Autor: Klara Čavar, 18. 12. 2013. 16:45

Učenici osmih razreda u četvrtak, 12.prosinca 2013. godine, posjetili su Zagreb. Prvo odredište bio je Centar Kaptol, Cineplexx kino, gdje su se zabavili gledajući hrvatsku komediju Kauboji. Zatim su prošetali do katedrale i trga bana Jelačića gdje su uživali u manifestaciji  Advent u Zagrebu...

 [više]

Katarina Toljan: LEDENI POSJET ZAGREBU

Autor: Administrator , 16. 12. 2013. 09:34

Svi šesti razredi su u četvrtak, 12. prosinca posjetili Zagreb. Prvo smo na Trgu bana Josipa Jelačića razgledavali, kupovali na štandovima, gledali adventski vijenac i klizalište, obilazili trgovine... S trga smo prošetali do Centra Kaptol, kako bismo pogledali film Ledeno kraljevstvo u kinu Cineplexx.

 [više]

DVOSTRUKI IZLET

Autor: Administrator , 11. 11. 2013. 16:51

Petaši su posjetili kazalište Knap. Pogledali su predstavu Dječaci Pavlove ulice. Neki su već tu knjigu čitali za lektiru, a neke tek čeka.

David Mandić i Katarina Ilićić donose nam svoje viđenje ovog izleta.

 [više]

KONAČNO "ŠEGRT HLAPIĆ"

Autor: Josipa Oreč Živković, 11. 11. 2013. 15:55

Treći su razredi u petak, 8. studenog 2013. pogledali dugo očekivani film „Šegrt Hlapić“ koji je snimljen prema romanu „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ naše najpoznatije spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Očekivanja su više nego ispunjena. Zadovoljstvo i osmjesi na dječijim licima sve su govorili. Pročitajte učeničke dojmove.

 [više]

ZAGREBAČKA PRIČA

Autor: Tonka Škaro, 31. 10. 2013. 14:44

U utorak, 29. listopada 2013. godine, učenici četvrtih razreda bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Više o njihovu izletu. napisao je učenik 4. b razreda Leon Jozić.

 [više]

MALI ISTRAŽITELJI POUČNE STAZE

Autor: Robert Samardžić, 9. 10. 2013. 12:19

Bili smo na terenskoj nastavi  "Poučna staza Martin breg", upoznavali smo zavičaj. Vrijeme nas je poslužilo, zabavili smo se i sretni i zadovoljni se vratili kućama.

Više o izletu napisali su nam mladi novinari Katarina Iličić i David Mandić iz 5.e.

 [više]

ŠETALI SMO KALELARGOM

Autor: Administrator , 29. 5. 2013. 13:35

Učenici šestih razreda ove su godine na školskom izletu posjetili prelijepe Zadar i Nin.

O tome nam je nešto napisala Lea Tot, učenica 6. razreda.

 [više]

MATURALAC: Zaljubljeni u Istru

Autor: Valentina Tuteković, Klara Čavar, 29. 5. 2013. 09:26

Učenici sedmih razreda i njihove razrednice krenuli su na maturalno putovanje u Istru, 20. svibnja 2013. u 8,00 sati ispred škole u Božjakovini. Krenuli smo prema Karlovcu, kroz Gorski Kotar. Nakon prolaska kroz tunel Učka stali smo na vidikovcu tunela kako bismo razgledali okolicu. Nastavili smo putovanje Istrom i došli u spomen područje Aleje glagoljaša, posvećeno glagoljašima i glagoljici. Hodali smo sedam kilometara spomeničkim kompleksom i došli do Huma, najmanjeg grada na svijetu...

U nastavku pročitajte u čemu su još uživali naši sedmaši.

 [više]

NAŠ PRVI ZAJEDNIČKI IZLET: Prvi razredi u Gradu mladih

Autor: Mirjana Paj, 29. 5. 2013. 09:18

U  četvrtak, 23. svibnja 2013. godine, nestrpljivi  i veseli ,naoružani kišobranima, kabanicama, vjetrovkama, kapama  učenici prvih razreda , njihove učiteljice i učitelj, krenuli su autobusima prema Zagrebu u Grad mladih.

 Kišu smo naravno odmah na dolasku otjerali te nas više ništa nije moglo omesti u učenju,igri, istraživanju, plesu....

 [više]

PLITVIČKA JEZERA

Autor: Manuela Jadanec, 28. 5. 2013. 16:24

Peti su razredi Osnovne škole „Stjepan Radić“ posjetili Nacionalni park Plitvička jezera 22. svibnja 2013. godine. Uživali su u ljepotama prirode, ukusnom ručku i pričama jezerskih vila. Više o tome iz pera Dane Ćosić, učenice 5. b.

 [više]

Silvia Mijatović, Nikolina Miholić i Patricia Qollaku: IZLET U OGULIN

Autor: Slavko Čolić, Svemirka Mišković, 23. 5. 2013. 11:32

Učenici trećih razreda posjetili su rodno mjesto Ivane Brlić-Mažuranić, prekrasni Ogulin. Uz Ogulin se veže mnogo bajkovitih priča: legenda o nastanku Kleka, o klečkim vješticama, o Đulinom ponoru.

 [više]

POLICIJSKA AKADEMIJA

Autor: Josipa Oreč Živković, 13. 5. 2013. 14:37

Svi četvrti razredi naše škole bili su 3. svibnja 2013. u Policijskoj akademiji Zagreb. Tamo su vidjeli policijsku školu, fakultet i smještaj u kojem borave studenti. Što su naučili i čime su se zabavili pročitajte u članku Eve Lorene Holik.

 [više]

POSJET ZRAČNOJ LUCI

Autor: Josipa Oreč Živković, 13. 5. 2013. 10:44

Učenici drugih razreda posjetili su Zračnu luku Zagreb. Svoje su dojmove iznijeli u kratkim člancima koji slijede.

 [više]

IZVANUČIONIČKA NASTAVA U DONJEM DVORIŠĆU

Autor: Administrator , 30. 4. 2013. 13:16

Učenici drugih razreda išli su u petak, 26. 4. 2013. na izvanučioničku nastavu u Donje Dvorišće.  Uživajući na svježem zraku i pod toplim sunčevim zrakama ponovili su sve što su naučili o proljeću i zaštiti okoliša. Pogledajmo što su nam o tome napisali Antonela Šipura i Loreno Jukić iz 2.a, te galeriju fotografija.

 [više]

DO ZELINE I NAZAD

Autor: Josipa Oreč Živković, 19. 4. 2013. 14:14

Konačno su nam došli ljepši dani. Sunce nas je svojim toplim zrakama izmamilo van.  Odlučili smo se malo prošetati do rijeke Zeline. Učimo o vodama u zavičaju pa smo spojili ugodno s korisnim.  Pročitajte što su vam o tome napisali mali novinari 2. a razreda.

 [više]

JEŽEVA KUĆICA USRED ZAGREBA

Autor: Ana Klarić, 2. 4. 2013. 15:49

U četvrtak, 21. ožujka 2013. godine, učenici drugih razreda matične i područne škole bili su u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Gledali su predstavu Ježeva kućica. Kako je to izgledalo doznajte iz pera Stjepana Dončevića i Josipa Kolića iz 2. c.

 [više]

Petra Sišćan i Nikolina Miholić: PINOKIO U DUBRAVI

Autor: Svemirka Mišković, 7. 3. 2013. 16:49

Treći su razredi OŠ „Stjepan Radić" i PŠ Lupoglav u ponedjeljak 25. veljače 2013. god. posjetili Dječje kazalište Dubrava. Pogledali su predstavu Pinokio i sudjelovali u radionici izrade marioneta. Dobro su se zabavili i nešto naučili. Više o tome napisale su nam Nikolina Miholić i Petra Sišćan iz 3. a.

 [više]

POSJET LJEKARNI

Autor: Josipa Oreč Živković, 13. 2. 2013. 10:41

Drugi su razredi sa svojim učiteljicama posjetili ljekarnu. Više o tome rekao nam je Antonio Tolić, učenik 2. a razreda.

 [više]

KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA

Autor: Josipa Oreč Živković, 4. 12. 2012. 22:45

Drugi razredi naše škole bili su 23.studenog 2012. u kazalištu Mala scena. Gledali su predstavu Kraljevna na zrnu graška. Glumili su Vitomira Lončar i Ivica Šimić. Predstava je bila smiješna i zabavna.

 [više]

SHAKEspeare na EXit

Autor: Administrator , 29. 10. 2012. 14:24

   Dana, 26. listopada 2012, osmaši  su u 17:00  sati krenuli prema    Zagrebu kako bi pogledali predstavu SHAKEspeare na EXit.

 

 [više]

Sammy 2

Autor: Administrator , 25. 10. 2012. 11:14

Dočekali smo da u naša kina opet dođe Sammy i da vidimo njegove nove pustolovine. Tako su u ponedjeljak, 22. listopada 2012., učenici prvih i trećih razreda sa svojim učiteljicama otišli u kino Cineplexx pogledati animirani film Sammy 2.

 [više]

JESENSKA ŠETNJA

Autor: Administrator , 23. 10. 2012. 16:06

Sve što su naučili o jeseni učenici drugih razreda mogli su i vidjeti prilikom šetnje okolicom naše škole. Utvrdili su znanja o vremenskim prilikama, o vrtu i polju, voćnjaku i vinogradu te šumi i parku tijekom jeseni.

 [više]

DAN JABUKA

Autor: Administrator , 23. 10. 2012. 16:00

U 2.a razredu obilježili smo dan jabuka 22. listopada 2012.

Svaki je učenik donio po jednu jabuku i stavio je u košaru. Nakon naših pozdrava na početku dana počeli smo s pripremama kolača koji smo nazvali muffin prijateljstva. Pripremivši smjesu za kolače s našim tajnim sastojkom – jabukom, odnijeli smo ih na pečenje našoj školskoj kuharici.

 [više]

TERENSKA NASTAVA U HREBINCU

Autor: Administrator , 19. 10. 2012. 10:45

Zanima li vas kako izgleda nastava u prirodi? Jesu li i učitelji drukčije raspoloženi? Ove su godine šestaši išli u Hrebinec.

Četvrtak je, 11. listopada 2012. Pred školom je živahno. Jedna smjena odlazi, druga dolazi. Posebno su sretni bili šestaši. Osmaši su ulazili u školu, a mi šestaši trčkarali po dvorištu i čekali autobuse. Oko 13 sati učitelji su nas pozvali da uđemo u autobuse. Svi smo žurili da zauzmemo najbolje mjesto. Uz dječju viku i osmijehe neki su sjedali naprijed, a neki natrag. Krenuli smo u 13:15. Hrebinečka šuma nije daleko pa smo stigli brzo.

 [više]

U pekari

Autor: Administrator , 17. 10. 2012. 12:40

Učenici drugih razreda naše škole su u petak, 12. listopada 2012., bili na izvanučioničkoj nastavi u pekari „Borac“ u Brckovljanima.

 

 [više]

ČETVRTAŠI U GLAVNOM GRADU

Autor: Administrator , 1. 10. 2012. 16:44

Učenici četvrtih razreda sa svojim su učiteljicama, u sklopu terenske nastave, posjetili grad Zagreb te obišli njegova najpoznatija odredišta uz pratnju stručnog vodiča.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
15.05.2018. 10:27
RODITELJSKI ZA 8. a RAZRED
Roditeljski sastanak 8. a razreda održat će se u petak, 18. 5. 2018. u 18:00 sati. Razrednica Kos

07.05.2018. 16:21
RODITELJSKI ZA 8. D RAZRED
Roditeljski sastanak 8. d razreda održat će se u srijedu, 16. 5. 2018. u 18:45 sati. Razrednica Marija Slišković 

07.05.2018. 16:20
RODITELJSKI SASTANAK ZA 8. b
Roditeljski sastanak 8. b razreda održat će se u petak 11. 5. 2018. u 18:50 sati. Razrednica Sandra Rehorović 

07.05.2018. 14:34
RODITELJSKI SASTANAK SVIH PETIH RAZREDA
Poštovani roditelji, obavještavamo vas da će se roditeljski sastanak svih 5. razreda održati u utorak 8. 5. 2018. godine s početkom u 17:30 sati. Radujemo se vašem dolasku!   Razrednici petih razreda

04.05.2018. 14:35
RODITELJSKI SASTANAK ZA 2. RAZREDE
Roditeljski sastanak svih odjela 2. razreda održat će se 10. 5. 2018. u 17.00 sati u školskoj blagovaonici. Učiteljice drugih razreda

04.05.2018. 11:48
RODITELJSKI SASTANAK ZA 6.A
Treći roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. a održat će se u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 19.00 h. Razrednica Verica Josipović.

02.05.2018. 10:30
RODITELJSKI SASTANAK 6. c
  Treći roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. c održat će se  u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 18.15 h .  Razrednica Dragana Turkalj

30.04.2018. 10:08
RODITELJSKI SASTANAK 6. E
  Četvrti roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. e održat će se  u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 18 h .  Razrednica Manuela Jadanec

23.04.2018. 11:31
Roditeljski sastanak za 2. a
Roditeljski sastanak 2.a odjela je 27. 4. 2018.  (petak)  u 17,10 sati. Učiteljica Marija Bićanić

16.04.2018. 16:19
ZAJEDNIČKI RODITELJSKI SASTANAK SVIH TREĆIH RAZREDA
Zajednički roditeljski sastanak svih trećih razreda bit će u petak, 20.4. 2018. u 17:15 h. Učiteljice trećih razreda

16.04.2018. 14:23
RODITELJSKI SASTANAK 5. c
Roditeljski sastanak 5.c razreda održat će se u petak 17. travnja 2018. u 18.00 sati. Razrednica Jasna Holik 

16.04.2018. 12:58
RODITELJSKI SASTANAK
Roditeljski sastanak 6.b razreda održat će se u petak 27. travnja 2018. u 18.10 sati. Razrednica Ksenija Knapić   

12.04.2018. 11:19
RODITELJSKI SASTANAK 7. a
Roditeljski sastanak 7.a razreda održat će se u ponedjeljak 16. travnja 2018. u 19 sati. Razrednica Ivana Skočić 

10.04.2018. 09:49
RODITELJSKI SASTANAK 7. d
Roditeljski sastanak 7.d razreda održat će se u srijedu 18. travnja 2018. u 18 sati. Razrednik Ivan Jukić

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
05.06.2017. 09:23
Biciklijada u Lupoglavu
     Učenici prvih i trećih razreda u Područnoj školi u četvrtak 1. lipnja, organizirali su biciklijadu u školskom dvorištu zajedno sa svojim učiteljicama. Sigurnost je bitna prije svega, pa su mali bciklisti s kacigama na glavama, vozili po unaprijed složenom poligonu, pazili na improvizirane prometne znakove, a i pješaci na nacrtanim pješačkim pijelazima bili su aktivni sudionici prometa.      Svi zajedno prisjetili smo se pravila ponašanja u prometu, a učenik - prometni policajac - budnim je okom promatrao odvija li se promet prema pravilima. Svi su se, kao i uvijek, odlično zabavili.

05.05.2017. 13:51
Trećaši na splavu....
Dana 25. travnja 2017. godine treći razredi matične i područne škole uputili su se na izvanučioničnu nastavu na temu „Vode“. Okupljeni  učenici, zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su put ribnjaka „Bunčić“ u Dugo Selo. Tamo nas je dočekao vodič koji nas je vodio i putem objašnjavao biljni i životinjski svijet koji obitava u ribnjacima i njihovoj okolici.  Zanimljiva priča je o dabru, stanovniku koji ih često zadrkuje ribiče rušeći stabla i skupljajući grane od kojih gradi brane i svoje nastambe.       Nakon toga uputili smo se kroz Rugvicu do Oborova gdje smo se vozili skelom po rijeci Savi. Iznenadila nas je dubina rijeke na samo nekoliko metara od nas-dubina od čak 14 metara( a dio gdje smo se vozili skelom dubine je 4 metra). Nakon vožnje autobusima smo se uputili u  Lovački dom „Zec“ u Oborovu. Tamo smo se natjecali u skakanju u vrećama, potezanju konopa, graničaru, igrali nogomet i bagminton te gumi-gumi, igrali se frizbijem i vijačama, objedovali u prirodi i izvrsno se zabavili. Vrijeme je unatoč nepovoljnoj prognozi znalo za naše planove i dan je bio predivan, baš za boravak u prirodi. Došlo je vrijeme za polazak prema kućama te smo se pomalo tužni uputili autobusima prema školama, a tek kada smo utonuli u sjedala autobus, shvatili smo koliko smo se umorili. Bio je to prekrasan dan u prirodi. Radujemo se ponovnom odlasku. Marin Čičak i Ante Marić, 3. b Lupoglav

15.11.2016. 11:28
ZAVRŠETAK RADOVA U PODRUČNOJ ŠKOLI LUPOGLAV
Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća 14. studenog 2016. godine obilježen je dovršetak druge faze radova na adaptaciji Područne škole Lupoglav. Sjednici su nazočili i članovi Vijeća roditelja Područne škole te članovi Školskog odbora, a, na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem, sve su nazočne pozdravili i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.

POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju