Datum objave: 20. svibnja 2024.
Kategorija: Naslovnica

VJEŽBA KOJA SPAŠAVA ŽIVOTE

Učenici i djelatnici Osnovne škole „Stjepan Radić“ u Božjakovini, u petak 17. svibnja 2024., uspješno su proveli vježbu evakuacije, demonstrirajući brzinu i efikasnost u potencijalno opasnim situacijama. Vježba pod nazivom “Evakuacija djelatnika i učenika” održana je s ciljem uvježbavanja pravilnog kretanja i postupaka kod evakuacije iz ugroženih objekata. Glavni cilj vježbe bio je razbijanje straha od opasnosti koje mogu nastupiti prilikom kretanja pod vatrodojavnim alarmom u slabo vidljivim i zadimljenim prostorima. Vježba je započela u 17:30 sati i trajala je do 18:00 sati, tijekom kojih su učenici i djelatnici napustili radne i pomoćne prostorije te se našli na zbornom mjestu u svega tri minute.

Uzbunjivanje je obavljeno školskim zvonom, a evakuacija je provedena prema postavljenim oznakama i planu evakuacije. Tijekom evakuacije, učenici i djelatnici bili su smireni i bez panike su napustili radne prostore. Prozivkom na zbornom mjestu utvrđeno je da su svi sudionici evakuacije bez ozljeda stigli do zbornog mjesta. Analizom vježbe ocijenjeno je da su sve aktivnosti izvedene bez zastoja i poteškoća, te je vježba ocijenjena kao uspješna.

Učenici i djelatnici Osnovne škole “Stjepan Radić”, područne škole Lupoglav, uspješno su izveli vježbu evakuacije 24. svibnja 2024. godine. Evakuacija je trajala svega dvije minute, a u njoj je sudjelovalo oko 10 zaposlenika i 65 učenika. Voditelj vježbe, Igor Grgošević, zapovjednik VZO Brckovljani, pohvalio je mirnoću i disciplinu sudionika tijekom evakuacije. 

Pročitajte još

POBJEDNICI ALFINOG NATJEČAJA

POBJEDNICI ALFINOG NATJEČAJA

Učenici Osnovne škole “Stjepana Radića” iz Božjakovine ponosno su osvojili prvo mjesto u kategoriji predmetne nastave na Alfinom natječaju “Znamenite žene našega kraja”. Otkriće znamenite žene Fanike Haiman potaknulo je lavinu kreativnosti među učenicima, a njihova...

IZLOŽBA „TAJNE JADRANSKOG PODMORJA“

Dana 22. svibnja 2024. godine, povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti, u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Božjakovini, održala su se predavanja za učenike u sklopu izložbe pod nazivom „Tajne jadranskog podmorja“....

Skip to content