preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

DOMINIK KUZMANOVIĆ U POSJETU SVOJOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Autor: Ivana Kosko, 8. 2. 2024.

Dominik Kuzmanović, nekadašnji učenik generacije OŠ „Stjepan Radić“ u Božjakovini, danas poznati hrvatski rukometni vratar, u četvrtak 8. veljače 2024. posjetio je svoju osnovnu školu i mjesto svojih rukometnih početaka. Uz veliko uzbuđenje dočekali su ga učenici, ali i učitelji koji su mu nekad predavali. Na susretu s učenicima u školskoj dvorani pozdravio ga je ravnatelj g. Ivan Jukić. U kratkom obraćanju učenicima istaknuo je Dominika ne samo kao vrhunskog sportaša nego i kao izvrsnog učenika koji se uvijek isticao znanjem i zalaganjem na redovnoj nastavi, ali i na natjecanjima iz matematike.

Dominik se predstavio učenicima i svojim ih govorom potaknuo na to da budu marljivi đaci te da se aktivno bave sportom. Poručio im je da slušaju svoje profesore jer im oni žele samo dobro. O njegovim rukometnim početcima i danima provedenim u školi s njim su razgovarale učenice novinarke. Saznale su mnogo toga. Među ostalim i to da je najviše morao učiti biologiju, da rukometni vratari nisu ništa hrabrijih od drugih igrača (Možda nešto luđi!), da mu je omiljeni predmet bio tjelesni i da se ne može zamisliti da radi nešto drugo u životu. Naglasio je da je važno uskladiti školske i sportske obaveze te da nikad jedno ne bi trebalo patiti zbog drugoga. Učenici su se iznenadili izjavom da preferira majčinu kuhinju i variva od pizze, te da i dalje gaji veliku ljubav prema selu. Njegovi su životni uzori roditelji i brat liječnik koji su ga uvijek poticali kako u obrazovanju tako i u sportskoj karijeri.

 Za kraj susreta Dominik je odabrao nekoliko sretnih učenika koji su imali priliku okušati se u sedmercima protiv njega. Neizostavno je bilo i fotografiranje i dijeljenje autograma. Pala je i pokoja suza jer, nažalost, nisu svi stigli na red, ali bit će za to još prilika u godinama koje dolaze.
VAŽNO!!!

ZA OSMAŠE

UPISI U PRVI RAZRED

POPIS UDŽBENIKA

RASPORED LEKTIRE

VRIJEME INFORMACIJA

Potvrda o školovanju

NATJEČAJI ZA POSAO

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u Pravilniku o zaštiti podataka.

POLITIKA PRIVATNOSTI

  

U školskoj godini 2023./2024. naša škola sudjeluje u dvogodišnjem međunarodnom Erasmus+ projektu ‘Solidarity is About Youth - SAY’/‘p.s. Pokreni solidarnost!’ koji se paralelno održava u Hrvatskoj, Španjolskoj, Sloveniji, Italiji, Francuskoj i Poljskoj. Cilj projekta je obogatiti nastavu građanskog odgoja i obrazovanja, a s učenicima obraditi teme solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava te suvremene svjetske izazove i to kroz obradu fotografija i pisanje osvrta. Fotografije koje će učenici analizirati prednji su dio razglednice koju će poslati svojim sugrađanima, poput “poruka u boci” s ciljem pokretanja dijaloga o solidarnosti s lokalnom zajednicom - odgovorite im! Tijek projekta možete pratiti na: https://www.fraternity-card.eu/ U Hrvatskoj projekt vodi Centar za mirovne studije, a našoj školi koordinatorica je Ivana Kosko. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz programa Erasmus+.

RASPORED ZVONA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
22.05.2024. 09:58
RODITELJSKI 7. A
Poditeljski sastanak 7.a održat će se u utorak, 28.5.2024. u 19h. razrednica Ivana Skočić

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
01.03.2024. 15:07
VRLO GLADNA GUSJENICA U 1. A
Kako naučiti dane u tjednu bez muke i stresa? Putem zanimljivog štiva koje učenike poučava o prirodnom fenomenu transformacije gusjenice u leptira, uči djecu dane u tjednu, ali i nazive raznih namirnica i hrane. Učenici 1. a razreda područne škole Lupoglav poslušali su priču „Vrlo gladna gusjenica“ Erica Carlea. Nakon zajedničkog razgovora uslijedio je stvaralački rad. Svaki dan u tjednu nešto se događalo s našom gladnom gusjenicom koja se na kraju priče pretvorila u predivnog lektira. Učenici su ilustrirali dijelove priče koje su izvukli iz čarobnog šešira priča, a svaki ilustrirani dio dobio je i svoj zvučni zapis - svaki učenik čitao je dio priče koji je i ilustrirao. Učenici su se susreli i s izradom digitalne slikovnice u digitalnom alatu Bookcreator, a na svoj su rad jako ponosni kao i njihovi roditelji koji putem linka u svojim domovima čitaju slikovnicu koja je nastala u našoj maloj učionici. Slikovnicu možete pročitati / poslušati i vi! https://read.bookcreator.com/IoWmkxZpgY1tPRBlWzYt_36_5i0ko6oVwez59XdxTZk/V9il-zCfTwSTQBmcXwaGew

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju