preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: Administrator , 14. 3. 2024.

Poštovani roditelji,

u prilogu se nalaze obavijesti Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, Ispostava Dugo Selo, o upisu djece u prvi razred u školskoj godini 2024./2025., kao i poveznica na obavijest objavljenu na službenoj stranici Zagrebačke županije: Vijesti - Zagrebačka županija (zagrebacka-zupanija.hr). Molimo vas da navedene dokumente pročitate.

Slika preuzeta sa stranica Zagrebačke županije.

Koraci za upis djece u prvi razred

1. Prijave za upis u 1. razred osnovne škole u školskoj godini 2024/2025. provode se elektroničkim putem korištenjem  Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole (NIAS – e-građani).

Prijavu za redoviti upis, upis djece s utvrđenim teškoćama, prijevremeni upis i odgodu upisa potrebno je do 31. 3. 2024. godine podnijeti putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ .

U sustavu postoji mogućnost odabira izbornih predmeta, koji postaju obavezni za pohađanje kada ih učenik upiše. Nastava iz izbornih predmeta od 1. do 4. razreda se održava u okviru redovnog dnevnog rasporeda sati.

Prilikom odabira pohađanja programa produženog boravka, važno je napomenuti da je kapacitet programa ograničen te će se u slučaju većeg broja prijava, lista učenika koji ostvaruju pravo na prednost pri upisu u program utvrđuje se na temelju slijedećih kriterija propisanih od strane Zagrebačke županije:

- učenici bez roditelja ili zanemarenog roditeljskog staranja,

- učenici oba zaposlena roditelja,

- zaposlenog samohranog roditelja (u smislu Zakona o socijalnoj skrbi i Obiteljskog zakona),

- učenici koji žive u teškim zdravstvenim i socijalnim uvjetima, prema dokumentaciji nadležnog Centra za socijalnu skrb.

 

Napomena: U sustav za elektroničke upise u osnovne škole,  roditelji ulaze preko portala e-Građani. Ukoliko niste do sada imali potrebu za korištenjem sustava e-Građani, možete pogledati uvjete i način prijave na https://gov.hr/. U slučaju da nemate mogućnost prijave u sustav e-Građani, trebate se javiti u stručnu službu škole na telefonski broj 01 2763 456 od 26. veljače do najkasnije 31. ožujka od 8 do 18 sati. 

 

2. Prijava za liječnički pregled putem aplikacije https://kvacica.hr/

Prijave za liječnički pregled bit će moguće nakon 1. ožujka kada ćete u aplikaciji https://kvacica.hr/ moći odabrati svoj termin za pregled.

Liječnički pregled djece provodit će se u Domu zdravlja Dugo Selo od 31. 3. do 15. 6. 2024. godine.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, za liječnički pregled djeteta, možete kontaktirati liječnicu školske medicine na broj telefona 01 2759 060.

 

3. Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta

Termin za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta roditelji će dobiti pozivom u stručnu službu škole na broj 01 2763 456 od 26. veljače do najkasnije 31. ožujka od 8 do 18 sati.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta provodit će se u prostorijama OŠ „Stjepan Radić“ u Božjakovini prema unaprijed određenim terminima.

 

Napomena: nakon obavljenog školskog i liječničkog dijela postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, sastaje se stručno povjerenstvo škole za upis djece u 1. razred i donosi odluku u vezi sa upisom djeteta.

S obzirom na novi sustav prijave djece za upis u prvi razred, roditelje molimo za razumijevanje, strpljenje i komunikaciju u slučaju poteškoća. Veselimo se dolasku naših novih učenika na jesen!

 

                  Ravnatelj:

Ivan Jukić, mag. inf. et math.
VAŽNO!!!

ZA OSMAŠE

UPISI U PRVI RAZRED

POPIS UDŽBENIKA

RASPORED LEKTIRE

VRIJEME INFORMACIJA

Potvrda o školovanju

NATJEČAJI ZA POSAO

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u Pravilniku o zaštiti podataka.

POLITIKA PRIVATNOSTI

  

U školskoj godini 2023./2024. naša škola sudjeluje u dvogodišnjem međunarodnom Erasmus+ projektu ‘Solidarity is About Youth - SAY’/‘p.s. Pokreni solidarnost!’ koji se paralelno održava u Hrvatskoj, Španjolskoj, Sloveniji, Italiji, Francuskoj i Poljskoj. Cilj projekta je obogatiti nastavu građanskog odgoja i obrazovanja, a s učenicima obraditi teme solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava te suvremene svjetske izazove i to kroz obradu fotografija i pisanje osvrta. Fotografije koje će učenici analizirati prednji su dio razglednice koju će poslati svojim sugrađanima, poput “poruka u boci” s ciljem pokretanja dijaloga o solidarnosti s lokalnom zajednicom - odgovorite im! Tijek projekta možete pratiti na: https://www.fraternity-card.eu/ U Hrvatskoj projekt vodi Centar za mirovne studije, a našoj školi koordinatorica je Ivana Kosko. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz programa Erasmus+.

RASPORED ZVONA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
13.05.2024. 11:22
RODITELJSKI 3. A
Roditeljski sastanak učenika 3. a razrednog odjela održat će se u utorak,14.5.2024. godine u 18 sati. Razrednica : Andreja Njegač

19.04.2024. 14:27
RODITELJSKI 1. A PŠL
Roditeljski sastanak 1.a razreda Područne škole održat će se 23. travnja 2024. s početkom u 18 sati u učionici 1.a u Lupoglavu.  Razrednica Danijela Knežević

19.04.2024. 13:25
RODITELJSKI 5. RAZREDI
3. roditeljski sastanak 5. razreda održat će se u srijedu, 24. 4. 2024., u 18.50 u blagavaonici škole. Prvi dio roditeljskog sastanka bit će zajednički za sve roditelje učenika 5. razreda. Razrednici

18.04.2024. 14:34
RODITELJSKI ŠESTIH RAZREDA
Roditeljski sastanak šestih razreda održat će se u ponedjeljak, 22. 4. 2024. god. u 18,50h u školskoj blagovaonici.  Tema sastanka je organizacija jednodnevnog izleta za učenika na otok Krk. Razrednice

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
01.03.2024. 15:07
VRLO GLADNA GUSJENICA U 1. A
Kako naučiti dane u tjednu bez muke i stresa? Putem zanimljivog štiva koje učenike poučava o prirodnom fenomenu transformacije gusjenice u leptira, uči djecu dane u tjednu, ali i nazive raznih namirnica i hrane. Učenici 1. a razreda područne škole Lupoglav poslušali su priču „Vrlo gladna gusjenica“ Erica Carlea. Nakon zajedničkog razgovora uslijedio je stvaralački rad. Svaki dan u tjednu nešto se događalo s našom gladnom gusjenicom koja se na kraju priče pretvorila u predivnog lektira. Učenici su ilustrirali dijelove priče koje su izvukli iz čarobnog šešira priča, a svaki ilustrirani dio dobio je i svoj zvučni zapis - svaki učenik čitao je dio priče koji je i ilustrirao. Učenici su se susreli i s izradom digitalne slikovnice u digitalnom alatu Bookcreator, a na svoj su rad jako ponosni kao i njihovi roditelji koji putem linka u svojim domovima čitaju slikovnicu koja je nastala u našoj maloj učionici. Slikovnicu možete pročitati / poslušati i vi! https://read.bookcreator.com/IoWmkxZpgY1tPRBlWzYt_36_5i0ko6oVwez59XdxTZk/V9il-zCfTwSTQBmcXwaGew

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju