preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

SAJAM DOBRIH NASLOVA

Autor: Ivana Kosko, 19. 4. 2024.

„Sajam dobrih naslova“ ove godine obilježava svoj 10. rođendan. To je dugogodišnji je natječaj naše školske knjižnice i učitelja likovne kulture Roberta Samardžića osmišljen kako bismo kod svojih učenika potaknuli ljubav prema knjizi, čitanju i kreativnom izražavanju. Na natječaj je ove godine prijavljeno čak 47 plakata i ovo je prvi put da nisu svi plakati nisu stali u predvorje naše škole, pa smo izložbu proširili na hodnik ispred školske knjižnice. Malo otvorenje izložbe i dodjelu nagrada, koje je uljepšao naš školski zbor i njihova voditeljica Ksenija Knapić, održali smo 19. travnja 2024. godine u školskom predvorju.

Na Sajam su se prijavili kreativni dobrovoljci kako bi izradili plakate posvećene njihovim omiljenim knjigama. Jedini je zahtjev pri izradi bio da budu kreativni i da se na plakatu vidi o kojoj se knjizi radi. Neki su radili u paru, a neki samostalno i tako su nastala 34 plakata. Svaki je poseban, kreativan i na njima se vidi uloženi trud učenika. Stoga je povjerenstvo bilo na sto muka kada je trebalo odabrati one najbolje.

 Ovogodišnje povjerenstvo, kojem ovim putem još jednom zahvaljujemo, imalo je pune ruke posla, a sačinjavali su ga: Ivana Budimčić, školska knjižničarka u OŠ Josipa Zorića, učiteljica hrvatskog jezika i književnica, Lana Vendl, knjižničarka s dječjeg odjela Gradske knjižnice Dugo Selo i Maja Draganić, grafički dizajner iz izdavačke kuće Alfa.

Budući da je bilo jako puno dobrih plakata, a nagrada samo 6, organizatori su prvo odlučili nagraditi neke učenike posebnim nagradama. Dodijeljene su tako posebne nagrade povjerenstva kao dopuna ranije dogovoreno nagradnom fondu. Važno je istaknuti da su nam u nagrađivanju učenika ove godina jako pomogli Gradska knjižnica Dugo Selo s godišnjim članarinama za sve nagrađene, izdavačka kuća Alfa koja je za sve nagrađene pripremila knjige, te POU Dugo Selo i gospodin Nenad Haleuš s ulaznicama za kino za prvo nagrađene. Za drugo mjestu učenici su od škole dobili setove za kreativno izražavanje.

Nagrade za plakate koje je povjerenstvo odabralo kao najbolje podijeljene su u dvije kategorije – kategorija Maleni (3., 4., i 5. razred) i kategorija Veliki (6., 7. i 8. razred). U kategoriji 3., 4., i 5. razred na prvom mjestu je odabran je plakat Vlak u snijegu Gabrijela Kirnbauera. Na drugom mjestu završio je plakat Maca Papučarica Neille Bjekić, a treće mjesto osvojio je plakat Gregov dnevnik Michel Krištof.

Na prvom mjestu u kategoriji 6., 7., i 8. razred je plakat Sadako hoće živjeti Mihaela Petrovića. Na drugom mjestu smjestio se plakat Mi djeca s kolodvora Zoo Magdalene Paša i na trećem mjestu je plakat Djevojčica iz Afganistana Martine Miholić.

Nagradu za uloženi trud i likovni izričaj dobili su Patrik Košćec za plakat posvećen knjizi Veliki zavodnik na prvom sudaru i Gabrijela Gegić za plakat nastao prema motivima knjige Djevojčica iz Afganistana.
VAŽNO!!!

ZA OSMAŠE

UPISI U PRVI RAZRED

POPIS UDŽBENIKA

RASPORED LEKTIRE

VRIJEME INFORMACIJA

Potvrda o školovanju

NATJEČAJI ZA POSAO

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u Pravilniku o zaštiti podataka.

POLITIKA PRIVATNOSTI

  

U školskoj godini 2023./2024. naša škola sudjeluje u dvogodišnjem međunarodnom Erasmus+ projektu ‘Solidarity is About Youth - SAY’/‘p.s. Pokreni solidarnost!’ koji se paralelno održava u Hrvatskoj, Španjolskoj, Sloveniji, Italiji, Francuskoj i Poljskoj. Cilj projekta je obogatiti nastavu građanskog odgoja i obrazovanja, a s učenicima obraditi teme solidarnosti, siromaštva, nejednakosti, diskriminacije, ljudskih prava te suvremene svjetske izazove i to kroz obradu fotografija i pisanje osvrta. Fotografije koje će učenici analizirati prednji su dio razglednice koju će poslati svojim sugrađanima, poput “poruka u boci” s ciljem pokretanja dijaloga o solidarnosti s lokalnom zajednicom - odgovorite im! Tijek projekta možete pratiti na: https://www.fraternity-card.eu/ U Hrvatskoj projekt vodi Centar za mirovne studije, a našoj školi koordinatorica je Ivana Kosko. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske Unije iz programa Erasmus+.

RASPORED ZVONA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
13.05.2024. 11:22
RODITELJSKI 3. A
Roditeljski sastanak učenika 3. a razrednog odjela održat će se u utorak,14.5.2024. godine u 18 sati. Razrednica : Andreja Njegač

19.04.2024. 14:27
RODITELJSKI 1. A PŠL
Roditeljski sastanak 1.a razreda Područne škole održat će se 23. travnja 2024. s početkom u 18 sati u učionici 1.a u Lupoglavu.  Razrednica Danijela Knežević

19.04.2024. 13:25
RODITELJSKI 5. RAZREDI
3. roditeljski sastanak 5. razreda održat će se u srijedu, 24. 4. 2024., u 18.50 u blagavaonici škole. Prvi dio roditeljskog sastanka bit će zajednički za sve roditelje učenika 5. razreda. Razrednici

18.04.2024. 14:34
RODITELJSKI ŠESTIH RAZREDA
Roditeljski sastanak šestih razreda održat će se u ponedjeljak, 22. 4. 2024. god. u 18,50h u školskoj blagovaonici.  Tema sastanka je organizacija jednodnevnog izleta za učenika na otok Krk. Razrednice

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
01.03.2024. 15:07
VRLO GLADNA GUSJENICA U 1. A
Kako naučiti dane u tjednu bez muke i stresa? Putem zanimljivog štiva koje učenike poučava o prirodnom fenomenu transformacije gusjenice u leptira, uči djecu dane u tjednu, ali i nazive raznih namirnica i hrane. Učenici 1. a razreda područne škole Lupoglav poslušali su priču „Vrlo gladna gusjenica“ Erica Carlea. Nakon zajedničkog razgovora uslijedio je stvaralački rad. Svaki dan u tjednu nešto se događalo s našom gladnom gusjenicom koja se na kraju priče pretvorila u predivnog lektira. Učenici su ilustrirali dijelove priče koje su izvukli iz čarobnog šešira priča, a svaki ilustrirani dio dobio je i svoj zvučni zapis - svaki učenik čitao je dio priče koji je i ilustrirao. Učenici su se susreli i s izradom digitalne slikovnice u digitalnom alatu Bookcreator, a na svoj su rad jako ponosni kao i njihovi roditelji koji putem linka u svojim domovima čitaju slikovnicu koja je nastala u našoj maloj učionici. Slikovnicu možete pročitati / poslušati i vi! https://read.bookcreator.com/IoWmkxZpgY1tPRBlWzYt_36_5i0ko6oVwez59XdxTZk/V9il-zCfTwSTQBmcXwaGew

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju