preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

Tulum s(l)ova 2018.

Autor: Ivana Budimčić, 29. 10. 2018.

U ugodnom prostoru naše knjižnice, uz glazbu i svijeće i u dobrom raspoloženju, održan je još jedan, četvrti po redu, Tulum s(l)ova. Na događanju je sudjelovalo 18 učenika 7. i 8. razreda i troje učitelja: Ivana Kosko, Manuela Jadanec i Ivana Budimčić.

Program je započeo u petak 26. listopada 2018. u 19:00 sati, kada su tulumaši s knjižničarkom Kosko donijeli pravila ponašanja na Tulumu: odlučeno je da će slušati i hrabriti jedni druge, pljeskati nakon svakog čitanja i uvijek razmišljati samo pozitivno. Nakon toga su na kreativnim radionicama ukrašavali poznate citate koji veličaju važnost knjige i čitanja te su izrađivali krila s kojima će se moći slikati jer „Čitanje nam daje krila“. Svi dobiveni radovi bit će upotrijebljeni na Danu otvorenih vrata u studenom.

U 20 sati počeli smo s ceremonijalnim čitanjem. Uz lampe i upaljene svijeće, učenici su podijelili s našom grupom omiljene citate i pjesme i pričali o knjigama koje vole. Pokazali su zrelost, uvažavanje drugih i toleranciju. Svi su bili svjesni važnosti knjiga i čitanja.

Nakon čitanja zaplesalo se, zapjevalo i pogostilo grickalicama koje su nam pripremile naše kuharice i koje su učenici donijeli na druženje. Učenici su posjetili svoje učionice u kojima su bili u nižim razredima, a poseban gušt bilo je tumaranje po mračnoj školi i igra skrivača.

Skype susret počeo je u 21:30. Naš partner bila je 3. osnovna škola Bjelovar. Naši i njihovi učenici samostalno su se predstavili i ispričali nešto o svojim školama. Podijelili su smijeh i nekoliko šala i poželjeli jedni drugima dobru zabavu.

Uslijedila je nova aktivnost Tuluma s(l)ova: Potraga za blagom. Učenici su nasumično podijeljeni u grupe i zatim su im dani zadatci koji su ih trebali dovesti do blaga. Zagonetke i qr kodovi bili su njihovi putokazi po školi. Bilo je zabranjeno paliti svjetla tijekom cijele potrage. Posljednje zagonetke vodile su učenike do spoznaje o najvrjednijem blagu. Na škrinjici je pisalo: „ZNANJE JE BLAGO KOJE SVOG VLASNIKA SVUDA PRATI.“ (kineska poslovica). Znanje je svaku grupu dovelo i do slatkog blaga. Za kraj su trebali prepoznati citat iz neke od njihovih lektira – iza knjiga na polici mogli su posegnuti za pravim gusarskim blagom.

Susret je završio ispunjavanjem ankete o susretu. Učenicima je bilo zabavno i poučno. Osjećali su se važno i prihvaćeno, stekli su nove prijatelje  i žele uskoro sve ponoviti. Ovo su neki od učeničkih zapisa:

Svidjele su mi se kreativne radionice i opuštenost.

Posebno bih izdvojila Potragu za blagom koja je bila jako zabavna.

Sviđa mi se ovaj projekt i želim da se nastavi.

Druželjubivost i dobra atmosfera kolega, zanimljiva potraga.

Smatram da je projekt vrlo zabavan i poučan.

Svaka čast onome tko je smislio ovaj zabavni projekt!

Iduće godine želio bih prespavati u knjižnici.

Posebno bih izdvojila potragu za blagom. Bilo mi je lijepo i htjela bih ponovo doći.

Ovo je bio najbolji tulum mog života!

Veselimo se sljedećoj godini i novom Tulumu slova!
VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
09.03.2020. 13:14
RODITELJSKI 6. b
Roditeljski sastanak za 6.b održat će se u srijedu 11. 3. 2020. u 18h. Razrednica Klara Čavar

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju