preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

 > Naslovnica
Vijesti

MEĐUOPĆINSKA SMOTRA LIDRANO U LUPOGLAVU

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, 5. 2. 2019.

U područnoj školi OŠ „Stjepan Radić“ u Lupoglavu  održana je u petak 1. veljače 2019. godine međuopćinska razina smotre LiDraNo. Smotra je to literarnog, dramskog, scenskog i novinarskog stvaralaštva u kojoj svake godine sudjeluju učenici osnovnih škola s područja Dugog Sela, Brckovljana i Rugvice. Na smotru je ove godine prispjelo deset literarnih i sedam novinarskih radova te je izvedeno devet pojedinačnih i skupnih dramsko-scenskih nastupa, a odabrano je povjerenstvo imalo zadatak izabrati najbolje. Na smotru su pristigle i tri radijske emisije te dva školska časopisa, Joško i Putokazi. Zbog posebnosti izrade radijske emisije i školski listovi izravno se upućuju na županijsku razinu natjecanja.

 

U povjerenstva za različite izraze i ove smo godine uključili stručnjake. Tako je dio povjerenstva za dječji literarni izraz bio književnik i urednik Roman Simić, mlade glumce je pogledao glumac Ivan Ožegović, a novinarske je radove zajedno s drugim članovima povjerenstva procjenjivala i novinarka Ana- Marija Šprihal. Povjerenstva su odabrala dva skupna i dva pojedinačna dramsko-scenska nastupa, tri literarna i jedan novinarski rad koji su predloženi za županijsku razinu smotre LiDraNo.

   

Županijski LiDraNo ove će se godine održati 21. veljače u OŠ Josipa Zorića, u Dugom Selu. Svojim će se radovima tamo predstaviti učenici Dramske skupine OŠ „Stjepan Radić“ s dramsko-scenskom igrom „Sizifov beskrajan dan“ i Dramska skupina OŠ Josipa Zorića igrokazom "Pod, zdjela i postelja". Monolog "Da si zdravo, proljeće "Ive Andrića izvest će učenica OŠ Rugvica Mia Janković, a pjesmu Molitva za majku Tina Kolumbića učenica OŠ „Ivan Benković“ Helena Tešić. Povjerenstvo za literarni izraz županijskog LiDraNa imat će priliku čitati radove Josipa Vrcića i Eme Fruk iz OŠ „Stjepan Radić“ te Lucije Arnuš iz OŠ Josipa Zorića. Na natjecanje novinarskih radova poslan je rad Antonele Šipure iz OŠ „Stjepan Radić“. Svim predstavnicima naše Ispostave želimo puno uspjeha na županijskoj razini smotre LiDraNo.
VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
09.03.2020. 13:14
RODITELJSKI 6. b
Roditeljski sastanak za 6.b održat će se u srijedu 11. 3. 2020. u 18h. Razrednica Klara Čavar

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju