preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

Novosti iz knjižnice

SAJAM DOBRIH NASLOVA: Odabrani su najbolji

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, 23. 4. 2018. 14:54

4. Sajam dobrih naslova održao se u ponedjeljak 23. travnja u 12:30 sati. Tom su prigodom nagrađeni najbolji autori plakata.

Sajam dobrih naslova školski je projekt osmišljen kako bismo potaknuli i probudili kod učenika ljubav prema knjizi i čitanju. Ovo smo događanje, organizirali na dan u kojem se održava Noć knjige u više od 1000 knjižnica diljem Hrvatske, te smo na taj način željeli pridonijeti manifestaciji i promidžbi knjige i knjižnica.

Kreativni dobrovoljci izradili su plakate koje su posvetili omiljenim knjigama, a mi smo pozvali stručnjake da izaberu najbolje među njima. Ovogodišnje povjerenstvo, kojem ovim putem još jednom zahvaljujemo, sačinjavali su: Lada Grdan, školska knjižničarka u OŠ Josipa Zorića i velika ljubiteljica svih vrsta umjetnosti, Predrag Topić, ravnatelj Gradske knjižnice Dugo Selo i Jasenka Nikšić, grafička urednica u izdavačkoj kući Školska knjiga.

Na maloj priredbi koju je uljepšao naš Školski zbor i njihova voditeljica Ksenija Knapić nagradili smo najbolje učenike.

 [više]

NAJAVA: SAJAM DOBRIH NASLOVA

Autor: Ivana Kosko, 17. 4. 2018. 16:42

Otvorenje izložbe

Sajam dobrih naslova

održat će se u

ponedjeljak 23. travnja u 12:30 sati.

 

Tom ćemo prigodom nagraditi najbolje autore plakata koji predstavljaju knjige!

 

Dobro došli!

 [više]

NA VELIKOM SKUPU PAMTITELJA RIJEČI

Autor: Ivana Budimčić, 12. 4. 2018. 11:21

Učenica šestog razreda Marsela Pratljačić bila je predstavnica naše škole na Velikom skupu pamtitelja riječi koji se održao 11. travnja 2018. u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. Marsela je znala odgovore na sva pitanja, razumjela je značenje svih riječi i znala ih je upotrijebiti na pravi način. Odlično je predstavila našu školu i jako smo ponosni na nju.

Podjela pohvalnica

 [više]

Svjetski dan poezije

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, 21. 3. 2018. 11:27

Svjetski dan poezije (engl. World Poetry Day) UNESCO je proglasio 21. ožujka 1999. godine s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije diljem svijeta. Na proglašenju praznika rečeno je da treba dati priznanje i poticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim pjesničkim nastojanjima. Osim što je prvi dan proljeća i Svjetski dan poezije, 21. ožujka je i rođendan hrvatskog književnika Ivana Gorana Kovačića. Tim povodom pozivamo vas da se danas družite s knjigama i poezijom. Kako bi vam pomogli u tome za vas je školska knjižnica pripremila malu izložbu knjiga poezije.

Da i učenici naše škole imaju pjesničkog duha pokazuje i vijest da je učenica Ema Fruk osvojila nagradu na natječaju „Kanižajada - Limačijada" u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara. Čestitamo Emi i njenoj mentorici Manueli Jadanec.

Pjesnici

Pjesnici su čuđenje u svijetu,

oni idu zemljom i njihove oči

velike i nijeme rastu pored stvari

 

Naslonivši uho

na ćutanje što ih okružuje i muči

pjesnici su vječno treptanje u svijetu.

Antun Branko Šimić

 [više]

SAJAM DOBRIH NASLOVA

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, Robert Samardžić, 15. 3. 2018. 10:21

Pozivamo Vas na sudjelovanje na ovogodišnjem „Sajmu dobrih naslova“. Ovodogađanje zamišljeno je kao poticaj vama da pročitate neku dobru knjigu, da je predstavite i prezentirate preko plakata i grafičkog dizajna prenoseći vizualnu poruku kako biste i druge potaknuli na čitanje. 

Pravila koja morate slijediti:

 • Veličina papira 50*70 cm (pola B1 formata, odnosno pola hamer papira)
 • Orijentacija papira je slobodna vodoravno ili okomito
 • Boja papira ne mora nužno biti bijela (Papir u boji može se kupiti u knjižari)
 • Obvezni dijelovi plakata: naslov knjige, autor knjige, ilustracija i poruka knjige ili rečenica koja će promatrača navesti da je poželi pročitati
 • Autor/i plakata mogu biti jedan učenik ili par učenika unutar iste kategorije.
 •  

Učenici mogu predstaviti bilo koju knjigu.

Plakati će se ocjenjivati u dvije kategorije:

učenici 3., 4. i 5. razreda (nagrađujemo 3 plakata)
učenici 6., 7. i 8. razreda (nagrađujemo 3 plakata)

Prijave u školskoj knjižnici ili slanjem maila sa svojim imenom i prezimenom i razredom na knjiznica.bozjakovina@gmail.com. Kako bi vaši radovi bili što kvalitetniji, pozivamo vas i na radionicu učitelja Roberta Samardžića u kojoj ćemo vam detaljnije predstaviti projekt. Radionica će se održati u petak 23. ožujka 2018. u 12.30 sati u učionici likovne kulture.

Plakate treba predati najkasnije do 16. travnja 2018. u 14 h.

Najbolji će biti izloženi na izložbi u holu škole 23. travnja 2016. 

Veselimo se vašim uradcima!

Vaše knjižničarke i učitelj likovne kulture

 [više]

ZAŠTO SE NA VALENTINOVO PTIČICE ŽENE

Autor: Ivana Kosko, 12. 2. 2018. 15:19

Povodom Valentinova prikazali smo legendu o svadbi ptičica na panou naše školske knjižnice. Ptičice su izradili učenici Likovne grupe pod vodstvom učiteljice Marije Bićanić. Srca i sam pano osmislili su i napravili Mali knjižničari. U knjižnici možete pronaći izložbu knjiga ljubavne tematike. Dođite i posudite ljubić! Vjeroučiteljica Keti Mamuza sa svojim je učenicima pripremila zanimljiv pano s idejama kako prijateljima pokazati ljubav.

 [više]

KNJIGE POD MASKAMA

Autor: Ivana Kosko, 8. 2. 2018. 14:12

Za učenike svih razreda zamaskirali smo knjige!

Od ponedjeljka 12. do utorka 13. veljače 2018. u školskoj knjižnici dođite i posudite

KNJIGE POD MASKAMA

Usuđujete li se posuditi knjigu kojoj ne znate ni naslov?

Dođite i upoznajte nove svjetove.

Mali knjižničari, knjižničarke i mnogobrojni učenici razredne nastave bili su jako zaposleni ovih dana. Knjižničarke su odabrale 120 zanimljivih knjiga iz školske knjižnice, a Mali su ih knjižničari zapakirali i ukrasili maskama. Pomogli su nam i mnogi učenici razredne nastave za vrijeme velikog odmora. 

 

 [više]

Radno vrijeme školske knjižnice

Autor: Ivana Kosko, 5. 2. 2018. 19:10

Od 5. do 9. veljače 2018. školska knjižnica radi skraćeno zbog bolovanja.

Radno vrijeme je  

od 9.00 do 15.30.

 [više]

Održan Skup pamtitelja riječi

Autor: Ivana Kosko, 1. 2. 2018. 14:36

Školsko natjecanje pod nazivom Skup pamtitelja riječi održano je u našoj školi u utorak 30. siječnja 2018. Na natjecanje je pristupilo 6 učenica. Učenici su za ovo natjecanje trebali naučiti 35 riječi koje su izvučene u sklopu projekta Riječ dana. Natjecatelji su izvlačili riječi s popisa te su zatim povjerenstvu morali što točnije objasniti značenje neke od deset izvučenih riječi.  Nakon napetog natjecanja na kojem su svi pokazali veliko znanje dobili smo našu Pamtiteljicu riječi Marselu Pratljačić. 

 [više]

POSJETILA NAS JE SPISATELJICA ŽELJKA HORVAT-VUKELJA

Autor: Ivana Kosko, Martina Miholić, Mia Novačić, 24. 1. 2018. 09:46

Dana 23. siječnja 2018. posjetila nas je spisateljica Željka Horvat-Vukelja. Predstavila nam se i rekla da je rođena 25. srpnja 1952. u Sinju. Najranije djetinjstvo provela je u Šibeniku, a sada živi u Zadru. Predstavila nam je nekoliko svojih priča, kao što su Miško u cirkusu, Snjegović na toplom jugu, Badnja večer, itd. Zatim nas je naučila što su to rebusi i kako se rješavaju. Spisateljica nam je predstavila nekoliko igrokaza i dala nam je priliku da i mi sudjelujemo u njima. Saznali smo i da je dugo radila kao urednica dječjeg časopisa Modra lasta, a i da još uvijek piše za časopis Smib. Na kraju nas je pohvalila jer smo bili dobri.

 [više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Autor: Ivana Kosko, 8. 12. 2017. 11:14

Školska razina Natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ održana je 6. prosinca 2016. u OŠ “Stjepan Radić“ u Božjakovini. Naziv ovogodišnjeg projekta je "ZAPISI IZ ŠKRINJICE SJEĆANJA", a za natjecanje učenici su trebali pročitati sljedeće knjige: Sue Townsend: Tajni dnevnik Adriana Molea; Jeff Kinney: Gregov dnevnik: kronike Grega Heffleya;  Jadranka Klepac: Kora od jabuke.

Na školsku razinu natjecanja u znanju pristupili su:

Ime i prezime učenika

Razred

Ostvareni broj bodova

Antonela Šipura

7.

39

Leon Jozić

8.

35

Nika Valjak

8.

33

Darija Sambolek

8.

-

Štefani Tokić

7.

-

 

Na županijskoj razini natjecanja našu školu predstavljat će tim koji čine Antonela Šipura, Leon Jozić i Nika Valjak. Darija Sambolek bit će zamjena u slučaju bolesti. Natjecanje iz kreativnost odnosno natjecanje plakata bit će održano u siječnju.

 [više]

KAKO ZAGRIJATI KANADSKU ZIMU?

Autor: Ivana Kosko, 21. 11. 2017. 13:10

Treći puta za redom uključili smo se u međunarodni projekt razmjene straničnika ISML BOOKMARK PROJECT 2017. koji se svake godine odvija  pod pokroviteljstvom Međunarodne udruge školskih knjižničara IASL, a kojim se obilježava listopad – Mjesec školskih knjižnica. U sklopu projekta škole i učenici sa svih strana svijeta razmjenjuju ručno rađene straničnike ili bookmarkere. Ove smo godine za partnera dobili školu Ecole alternative Nouvelle-Querbes iz grada Montreala koji se nalazi u pokrajini Quebeck u Kanadi. Tema ovogodišnjeg projekta bila je “Connecting Communities and Cultures” odnosno Spajanje zajednica i kultura.

Kako bi poštovali temu, učenici skupine Mali knjižničari razredne nastave prvo su uz pomoć referentne zbirke školske knjižnice i aplikacije Google maps istraživali gdje se nalazi škola partner. Saznali su da je područje Kanade jako hladno te su se s knjižničarkom dogovorili da će straničnici koje će izraditi izgledati poput slavonskih tradicijskih jakni “reklji”. Poleđine straničnika uredili su kao moderne jakne s elementima kanadske zastave. Kako bismo naše nove prijatelje dodatno zagrijali, ove godine k njima šaljemo i straničnike s motivima licitarskih srca koje su izradili učenici prvih i trećih razreda Likovne grupe pod vodstvom učiteljice Andreje Balog.

Naši su straničnici krenuli na svoje dugačko putovanje. Saznali smo i da su straničnici iz Kanade krenuli prema nama. Očekujte izložbu straničnika iz Kanade na panou ispred školske knjižnice. U međuvremenu pogledajte video s prirodnim ljepotama kojima Kanada obiluje.

 
 [više]

Odlazak na Interliber

Autor: Leon Jozić, 17. 11. 2017. 13:42

 

U utorak, 7. studenog 2017. nekolicina učenika naše škole u pratnji školskih knjižničarki, nekoliko učitelja i učiteljica, školske pedagoginje te ravnatelja uputili su se prema Zagrebačkom velesajmu gdje se narednih nekoliko dana održavao Interliber 40. međunarodni sajam knjiga. 

 [više]

INFORMACIJE O AKTIVNOSTIMA ODRŽANIMA POVODOM MJESECA KNJIGE

Autor: Ivana Kosko, Manuela Jadanec, 15. 11. 2017. 13:35

Tekst koji slijedi preuzet je sa stranice Čitaj knjigu. Na linku koji slijedi pročitajte cjelovit članak. Članak je objavljen i na facebook stranici Čitaj knjigu koju prati 350 000 ljudi, ali i na grupi Nastavnici.org.

Za Čitaj knjigu piše Tatjana Barat

Već tradicionalno od 15. listopada do 15. studenog obilježava se Mjesec hrvatske knjige popraćen brojim aktivnostima u knjižnicama, knjižarama, vrtićima, školama i drugim kulturnim objektima diljem Hrvatske. Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, ova je godina posvećena enciklopedistici kao središnjoj temi.

Da bi se poticala čitanost od najranije dobi, organiziran je i nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom “Čitanje ne dolazi u pitanje”, a ove su se godine čitale knjige “Mali ratnik” Tihomira Horvata, “Pošalji mi poruku” Sanje Pilić i “Milijunaši” Maje Brajko-Livaković. Kao i svake godine, 23. listopada bio je posvećen cjelodnevnom čitanju, dok će se 11. studenoga obilježiti Dan hrvatskih knjižnica.

Međutim, osim ovih aktivnosti na nacionalnoj razini, brojne su škole pronašle svoje načine kako obilježiti Mjesec hrvatske knjige. Kreativni učitelji, profesori, knjižničari i stručni suradnici dali su sve od sebe kako bi svojim učenicima pokazali koliko čitanje može biti zabavno,  ali i koliko nam je potrebno za otvaranje prozora u novi svijet. Od Slavonije, preko Međimurja i Zagreba do Dalmacije, škole su organizirale susrete s književnicima, čitanje s roditeljima, noćenje u školskoj knjižnici, oslikavanje enciklopedija, književne čajanke, suđenje književnim likovima, snimanje filmova, radionice stvaranja priča, čitanje slučajnim prolaznicima, čarobne potrage u knjižnici i brojne druge aktivnosti. 

 [više]

TULUM S(L)OVA 2017.

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, Manuela Jadanec, 4. 11. 2017. 11:42

Puni inspiracije i entuzijazma održali smo još jedan Tulum s(l)ova u školskoj knjižnici! Okupili smo se u petak, 27. listopada u 19 sati i družili se sve do 22:30. Bila su to 3 i pol sata ispunjena kreativnošću, glazbom i knjigama.

Tulum s(l)ova jedno je od omiljenih događanja u našoj školi koji organiziramo treću godinu za redom. Riječ je o noćnom čitateljskom susretu, dijelu nacionalnog projekta za poticanje čitanja osmišljenom uz potporu Hrvatske udruge školskih knjižničara i Hrvatske mreže školskih knjižničara. U želji da učenicima približimo čitanje i uklopimo ga u događanje koje povezuju sa zabavom i užitkom, zajednički smo osmislili večernje druženje uz glazbu, ples, medije i, naravno, čitanje.

Ove je godine, uz knjižničarke Ivanu Kosko i Ivanu Budimčić, na Tulumu sudjelovala učiteljica hrvatskog jezika Manuela Jadanec. Na druženju je sudjelovalo 11 učenika 7. i 8. razreda, a imali smo i dva mala gosta, predškolca. Svi su donijeli svoje dekice, jastuke i svjetiljke za čitanje, a našlo se i puno grickalica i peciva koje su kao i uvijek pripremili brižni roditelji.

 [više]

Novi korisnici školske knjižnice

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, 24. 10. 2017. 16:58

Naša školska knjižnica bogatija je za 85 korisnika, učenika prvih razreda.

U Mjesecu školskih knjižnica i Mjesecu knjige naši prvašići postaju punopravni članovi naše knjižnice nakon što se na satu hrvatskog jezika upoznaju s pravilima ponašanja i korištenja građom školske knjižnice. To je dan kada posuđuju svoju prvu slikovnicu i dan kada im se otvaraju nova vrata u svijet knjige. Iako mnogi još ne čitaju, vjerujemo da je dostupnost slikovnica od rane dobi važna kako bismo kod njih potaknuli ljubav prema knjizi te kako bi prostor knjižnice doživljavali kao mjesto na kojem je ugodno boraviti i mjesto gdje su dobrodošli. Kako su nas doživjeli možete saznati iz njihovih crteža.

Prvašići, dobrodošli!

 [više]

S književne čajanke – KNJIGA, KEKS, ČAJ

Autor: Manuela Jadanec, 22. 10. 2017. 20:43

Povodom Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenoga, 18. i 19. listopada u našoj je školi prvi put održana književna čajanka.

U okviru školskog projekta kojem je cilj poticanje čitanja u djece i jačanje pozitivnog stava učenika prema čitanju, učenici 5. c i 5. d na satu Hrvatskoga jezika pronašli su zamotane paketiće u kojima su skrivale još nepročitane knjige i neistraženi svjetovi.

Na zamotanim su paketićima ispisane bile tek poneke rečenice prema kojima su učenici odabrali svoj paket. Nakon što su odabrali svoje paketiće i otkrili njihov sadržaj, započeli su s čitanjem pijući topao čaj i jedući ukusne kekse.

Čitanje s razumijevanjem preduvjet je uspjeha u školi, na poslu i u životu općenito, stoga je važno da učenici ne pokazuju otpor prema čitanju, nego da ga povezuju s pozitivnim osjećajima ugode i topline. Osjećaju ugode osim čaja i keksića, pridonijele su i glazbene note pjesme River flows in you.

Drugi školski sat, učenici su postali marketinški stručnjaci. Radeći u paru, učenici su trebali izraditi novu naslovnicu knjige koju su čitali i predstaviti knjigu ostatku razreda. Cilj je privući nove čitatelje koji će baš taj naslov odabrati za izbornu lektiru u studenome.

Što su o književnoj čajanci rekli učenici, pročitajte u njihovim osvrtima.

 [više]

UGOSTILI SMO: JADRANKA ČUNČIĆ BANDOV

Autor: Ivana Budimčić, 1. 10. 2017. 19:35

I ove nam je godine u goste došla poznata hrvatska lutkarica i književnica Jadranka Čunčić Bandov. Prvi su razredi u petak, 29. rujna 2017. uživali u lutkarskom kolažu koji im je izvela uz pomoć svojih posebnih lutkica, izrađenih od prirodnih materijala.

 [više]

Stigle su nove oznake kvalitete..

Autor: Višnja Kamenjašević, Ivana Kosko, 18. 9. 2017. 19:32

Trud učenika koji su prošle godine radili na eTwinning projektima ponovno je dobio oznaku kvalitete. Učiteljica Višnja Kamenjašević i knjižničarka Ivana Kosko ponosne su na sve uratke koji su nastali u sklopu projekata. Pridružite nam se ove godine. Upoznajte s nama učenike iz Europe i naučite nešto novo. Veselimo se novim izazovima.

 [više]

Posjetili smo školsku knjižnicu

Autor: Ivana Kosko, Marija Bićanić, Sanja Biškup, 18. 9. 2017. 19:15

Učenici drugih razreda posjetili su 14. rujna 2017.  školsku knjižnicu. Vidjeli su knjige koje se čitaju za lektiru u nižim i višim razredima. Tu su naravno i poučni i zabavni časopisi: Smib, Prvi izbor i Moj planet. Knjižničarka nam je rekla da se knjige moraju čuvati, što mi već i znamo, ali dogodi se da netko potrga knjigu, polije je ili čak izreže. Zato ću podsjetiti još jednom: Čuvajmo knjige! Prolistali smo časopise, a kasnije smo sami izrađivali svoj razredni časopis. Bilo nam je lijepo i zabavno. Ponešto smo od toga i znali, ipak smo mi već drugi razred, ali smo i naučili nešto novo.

Martina Miholić, 2.a

 [više]

Putovanje po Europi

Autor: Ivana Kosko, 12. 6. 2017. 09:05

Stigao nam je rezultat našeg rada na eTwinning projektu Around Europe in 40 Days, digitalna publikacija u kojoj možete pratiti putovanje naših avatara Jessice i Wiliama kroz svih 20 zemalja partnera. Publikacija je nastala zajedničkim trudom škola partnera te kroz nju možete upoznati ljepote i zanimljivosti s područje cijele Europe. Naslovnica knjige je učenički rad. Svaka zemlja partner izradila je i predložila je jednu naslovnicu pa smo zajednički odabrali najbolju pomoću alata Tricider.
Uživajte u čitanju i vježbajte engleski s nama.
 [više]

Završetak projekta Riječ dana

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, 5. 6. 2017. 14:05

Projekt školske knjižnice Riječ dana završio je 31. svibnja 2017. i u njemu je sudjelovalo 45 učenika od 2. - 8. razreda.  Projekt je osmislila knjižničarka Ida Bogadi iz OŠ Gustava Krkleca u Zagrebu, a ove godine i mi smo se priključili projektu kako bismo potaknuli učenike na služenje stručnom literaturom, te na usvajanje i ispravno korištenje hrvatskim jezičnim blagom.

Cijelu su godinu učenici iz rječnika hrvatskog jezika izvlačili riječi i njihova značenja. Riječi smo zatim objavljivali na stranicama škole i na panou ispred školske knjižnice. Upoznali smo mnoge zanimljive riječi i njihova značenja. Saznali smo što znače do tad učenicima nepoznate riječi poput pečalba, obnevidjelost, razdrt, koalicijski, raskusuriti… i mnoge druge. Ponovili smo i proširili znanje o velikom broju poznatih riječi. Cjelokupan popis riječi možete pronaći ovdje. Na početku drugog polugodišta održali smo i školski Skup pamtitelja riječi nakon kojeg su proglašene dvije najbolje Pamtiteljice riječi Josipa Mandić i Tina Petras. Na Velikom skupu pamtitelja riječi, održanom u travnju u Zagrebu, Josipa je predstavljala našu školu i zaslužila pohvale povjerenstva za odabir najboljih.

Na kraju projekta najvrjedniji učenici proglašeni su Sakupljačima i Čuvarima riječi. Sakupljač riječi je onaj/ona koji je došao 3 i više puta po Riječ dana, ali manje od 10 puta. Čuvar riječi je onaj/ona koji je 10 i više puta došao po Riječ dana. Priznanja Čuvarica riječi, za njihov trud u bogaćenju rječnika učenika naše škole, dobile su Ivona Darojković, 3.a i Sara Tibold, 2. bSakupljačima riječi proglašeni su Gabrijela Cojkić, Leonardo Vurbić, Nino Livojević, Ema Nikolić, Dorotea Matić, Laura Darojković, Gabrijela Božić, Bruno Dobrinić, Fran Stipić, Ema Halužan, Elizabeta Abramović, Noa Car i Anto Ravlić.

 

U sakupljanju i pamćenju riječi ove je godine aktivno sudjelovalo 45 učenika od 2. do 8. razreda. Zahvaljujemo svima na trudu i pozivamo sve da i sljedeće godine sudjeluju u projektu. 

 [više]

Katarina Dokić – pobjednica na Nacionalnom natjecanju "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Ivana Kosko, 8. 5. 2017. 11:43

Nacionalna razina natjecanja iz znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“ održana je 5. svibnja 2017. u Čakovcu. Naša predstavnica Katarina Dokić 8. c na natjecanju je predstavljala svoj plakat pod naslovom Ljepota različitosti. Na natjecanju su ju bodrili učitelj Robert Samardžić i učenice Darija Sambolek, Antonela Šipura i Klara Vlašić.

Na samom natjecanju sudjelovalo je 24 plakata iz 17 županija. Jedan od plakata stigao je čak iz Subotice. Svi plakati bili su rad jednog učenika. Svaki od autora morao je svoj plakat kratkim izlaganjem predstaviti povjerenstvu.  Naša je Katarina svojim plakatom i njegovim predstavljanjem osvojila prvo mjesto. Njezini mentori Robert Samardžić i Ivana Kosko izuzetno su ponosni na nju. Čestitamo!

 [više]

SAJAM DOBRIH NASLOVA: Odabrani su najbolji

Autor: Ivana Kosko, 3. 5. 2017. 13:57

I ove je godine, treći put za redom, školska knjižnica u suradnji s učiteljem Likovne kulture Robertom Samardžićem organizirala natjecanje u izradi plakata pod nazivom Sajam dobrih naslova. Istoimena izložba otvorena je 28. travnja u školskom predvorju. Na otvorenju izložbe, koje je uljepšalo i nekoliko izvedbi školskog zbora pod ravnanjem učiteljice glazbene kulture Ksenije Knapić, nagrađeni su najuspješniji učenički plakati.

Ovogodišnje je povjerenstvo, koje su sačinjavali Lada Grdan, školska knjižničarka u OŠ Josipa Zorića i velika ljubiteljica svih vrsta umjetnosti, Predrag Topić, ravnatelj Gradske knjižnice Dugo Selo i Robert Samardžić, učitelj likovne kulture, odabralo je čak 7 najboljih plakata.

 

 [više]

SANJA PILIĆ - jedna od omiljenih spisateljica opet je bila s nama

Autor: Leon Jozić, MATEA TOMAŠIĆ, 3. 5. 2017. 11:37

U četvrtak su treći razredi naše škole ugostili poznatu hrvatsku književnicu, spisateljicu za odrasle i djecu – Sanju Pilić.

Sanja Pilić rođena je u Splitu 16.5.1954. i kći je poznate hrvatske književnice Sunčane Škrinjarić (svi ste sigurno čuli za njezinu priču Plesna haljina žutog maslačka).

 

 

 [više]

SAJAM DOBRIH NASLOVA

Autor: Ivana Kosko, 27. 4. 2017. 11:17

Najavljujemo otvorenje izložbe učeničkih plakata pod naslovom Sajam dobrih naslova. Izložbu ćemo otvoriti u petak, 28. travnja 2017. u 12.30 prigodnim programom.  Na otvorenju izložbe nagraditi ćemo najbolje plakate. Dobro nam došli na druženje s dobrom knjigom!

 [više]

SLAVNA SPISATELJICA MELITA RUNDEK U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Danijela Francić, 25. 4. 2017. 16:25

U školi smo u utorak, 24. travnja 2017. godine ugostili poznatu hrvatsku spisateljicu dječjih romana Melitu Rundek. Predstavila se učenicima šestih razreda.

Mnogi od nas zamišljaju pisce dosadnim i sijedim starcima i staricama pa smo se iznenadili što Melita Rundek jest sve drugo osim toga. Malena je, ima narančastu čupavu kosu i rajf za koji želi da ga svi primijete. Želi da za nju jednom kažu: To je ona spisateljica koja je nosila uvijek rajf.

Spisateljici je važno da djeca čitaju, a da ljudi koji za djecu pišu, budu zanimljivi. Zato se ona toliko trudi da njezini romani budu uzbudljivi: da bi djeca čitala.

Za svoj roman "Psima ulaz zabranjen", koju učenici u našoj školi u šestom razredu imaju na popisu za lektiru, osvojila je nagradu "Ivana Brlić Mažuranić". Mnogim učenicima je taj roman jedna od najdražih lektira.

 
Susret je bio zanimljiv i poučan. Sve nas je iznenadilo neumoljivo školsko zvono koje je označilo kraj susreta. 
 
 [više]

Veliki skup pamtitelja riječi

Autor: Ivana Kosko, 17. 4. 2017. 10:32

Na Velikom skupu pamtitelja riječi održanom 11. travnja 2017. sudjelovala je učenica Josipa Mandić s mentoricom. Skup je održan kao finale projekta Riječ dana koji se ove godine provodi u školskoj knjižnici. Kako je tekao skup i što se sve tamo događalo pročitajte iz članka Ide Bogadi objavljenog na Školskom portalu u nastavku ove vijesti.

 

 [više]

3. SAJAM DOBRIH NASLOVA

Autor: Ivana Kosko, 5. 4. 2017. 13:03

Pozivamo Vas na sudjelovanje na ovogodišnjem „Sajmu dobrih naslova“. Ovo događanje zamišljeno je kao poticaj vama da pročitate neku dobru knjigu, da je predstavite i prezentirate preko plakata i grafičkog dizajna prenoseći vizualnu poruku kako biste i druge potaknuli na čitanje. 

NAJBOLJE PLAKATE ĆEMO NAGRADITI!

Pravila koja morate slijediti:

·  Veličina papira 50*70 cm (pola B1 formata, odnosno pola hamer papira)

· Orijentacija papira je slobodna vodoravno ili okomito

·  Boja papira ne mora nužno biti bijela (Papir u boji može se kupiti u knjižari)

·  Obvezni dijelovi plakata: naslov knjige, autor knjige, mjesto i godina izdavanja, izdavač, ilustracija i poruka knjige ili rečenica koja će promatrača navesti da je poželi pročitati

·  Autor/i plakata mogu biti jedan učenik ili par učenika unutar iste kategorije.

Učenici mogu predstaviti bilo koju knjigu.

Plakati će se ocjenjivati u dvije kategorije:

učenici 3., 4. i 5. razreda (nagrađujemo 3 plakata)
učenici 6., 7. i 8. razreda (nagrađujemo 3 plakata)

Plakate treba predati najkasnije do 24. travnja 2017. u 15 h.

Najbolji će biti izloženi na izložbi u predvorju škole 27. travnja 2017. 

Veselimo se vašim uradcima!

Vaše knjižničarke i učitelj likovne kulture

Za dodatne upute slobodno pitajte knjižničarke ili nastavnika Roberta Samardžića. Za sudjelovanje na ovom događanju prijavite se u školskoj knjižnici.

 [više]

U školskoj knjižnici

Autor: Ivana Kosko, Marija Bićanić, 5. 4. 2017. 12:56

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige učenici prvih razreda družili su se s knjižnicom, knjižničarkom i slikovnicom Djed i repa Alekseja Tolstoja. Kako im je bilo napisala nam je Martina Miholić iz 1. a.

"Dana 3. travnja 2017. posjetili smo školsku knjižnicu. Iako smo u knjižnici bili već puno puta, danas je bilo posebno jer nam je knjižničarka čitala priču Djed i repa. Knjižničarka nam je pokazala i dijelove knjige. Naučili smo da knjiga ima korice, stranice, knjižni blok i hrbat. Nakon toga smo glumili prema priči. Poslije zabavnog sata Hrvatskog u knjižnici vratili smo se u našu učionicu."

 

 [više]

Obavijest o radu školske knjižnice

Autor: Administrator , 5. 4. 2017. 11:41

Zbog službenog putovanja knjižničarki

knjižnica će 5. travnja raditi do 15 h,

a 6. i 7. travnja neće raditi.

 [više]

Radno vrijeme školske knjižnice

Autor: Administrator , 6. 3. 2017. 13:48

Od 6. do 10. ožujka 2017. školska će knjižnica zbog bolovanja raditi skraćeno,

svaki dan od 9.30 do 15.30.

 [više]

Igramo se i otkrivamo Europu

Autor: Višnja Kamenjašević, Ivana Kosko, 10. 2. 2017. 13:07

U sklopu eTwinning projekta Around Europe in 40 Days učenici osmih i petih razreda napravili su društvenu igru za dva igrača. U igri avatari iz našeg projekta Jessica i William putuju kroz Europu i otkrivaju neke zanimljivosti iz država koje surađuju s nama na projektu. Igra se igra kockom i sadrži mnoge zanimljive zadatke. Ukoliko i vi želite saznati zanimljivosti iz Europe i dobro se zabaviti javite se u školsku knjižnicu.

 

 

 [više]

Održan Skup pamtitelja riječi

Autor: Ivana Kosko, 1. 2. 2017. 15:03

Školsko natjecanje pod nazivom Skup pamtitelja riječi održano je u našoj školi u utorak 31. siječnja 2016. Na natjecanje je pristupilo 8 učenika. Učenici su za ovo natjecanje trebali naučiti 29 riječi koje su izvučene u sklopu projekta Riječ dana. Natjecatelji su izvlačili riječi s popisa te su zatim povjerenstvu morali što točnije objasniti značenje neke riječi. Nakon nekoliko krugova ostale su nam dvije učenice koje su bile izjednačene u broju bodova. Zato smo ih zamolili da ostanu i dalje ispitivali samo njih. Nakon dodatnih krugova rezultat je bio izjednačen. Zbog toga smo Tinu Petras iz 6. c i Josipu Mandić iz 5. a proglasili Pamtiteljicama riječi naše škole. 

 [više]

Dječji časopisi

Autor: Ivana Kosko, 20. 1. 2017. 14:58

Školska vas knjižnica poziva da obnovite pretplate na dječje časopise.

Ponudu časopisa i cijene pogledajte u nastavku.

Narudžbe primamo do 31. siječnja 2017.

Plaćanje najkasnije do 15. veljače 2017.

Obrasce za obnovu pretplate potražite u knjižnici.

 

 

 [više]

Skup pamtitelja riječi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Kosko, 19. 1. 2017. 10:53

NATJECANJE U POZNAVANJU RIJEČI HRVATSKOG JEZIKA

Traži se

PAMTITELJ RIJEČI

onaj koji pamti …

onaj koji zna…

Kada i gdje ?   31. siječnja 2017. u 11.40 u knjižnici

Što?        Nauči značenje riječi i pokaži svoje znanje!

Zašto?  Znanje, nagrade, igra, druženje, putovanje….

Popis riječi čije značenje treba naučiti dostupan je u knjižnici

i u dokumentima u prilogu.

Prijave za natjecanje u školskoj knjižnici do kraja tjedna!

 [više]

MALA TRIBINA U DRUŠTVU HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA

Autor: Ivana Kosko, Jasmina Miler, Ema Fruk, 9. 12. 2016. 14:03

Učenici četvrtih razreda 7. prosinca imali su priliku upoznati književnicu Silviju Šesto. Susret s književnicom dogodio se u prostorijama Društva hrvatskih književnika na Trgu bana Jelečića. Spisateljica je od prvog trenutka privukla njihovu pažnju. Još su je pažljivije počeli slušati kada im je najavila nagradnu igru. Nakon što im je spisateljica pročitala svoju priču Plava kuglica troje učenika pažljivim je slušanjem osvojilo knjige Bum Tomica 1, Bum Tomica 2 i strip koji je nastao prema pričamo o Bum Tomici. Sve knjige autorica je učenicima potpisala.

Kako su učenici doživjeli ovaj susret pročitajte u nastavku.

Vijest o našem posjetu Društvu objavljena je i na njihovim stranicama. Možete je pronaći ovdje.  

 

 

 [više]

Čitanjem do zvijezda

Autor: Ivana Kosko, 9. 12. 2016. 13:03

Sedam učenika naše škole pristupilo školskoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda u četvrtak, 8. prosinca 2016.. Kako bi stigli do zvijezda učenici su morali pročitati tri knjige Gumi gumi ili djevojčica koja je preskočila nebesa Zorana Pongrašića, Zaboravljeni sin Mire Gavrana i Bijeli klaun Damira Miloša. Nakon održanog natjecanja Antonela Šipura, Klara Vlašić i Nika Valjak postale su tim naše škole za županijsko natjecanje. Procjena plakata za kreativni dio natjecanja bit će održana u siječnju.

 [više]

ISML Bookmark projekt 2016.

Autor: Ivana Kosko, 5. 12. 2016. 17:06

U studenom su u školu stigli straničnici koje su izrađivali učenici iz jedne američke i jedne portugalske škole. Učenici trećih i četvrtih razreda jako su im se razveselili. Straničnici su neko vrijeme bili izloženi na panou školske knjižnice. Podjelom straničnika učenicima završen je ovogodišnji ISML Bookmark projekt. Ove godine u projektu su sudjelovgali učenici knjižničari s knjižničarkom i učenici 4.a s učiteljicom Andrejom Balog. Pozivamo vas da se i vi dogodine uključite te da zajedno s nama kreirate straničnike i istražujete svijet. Kako su učenici doživjeli ovaj projekt pročitajte u nastavku.

 

 

 [više]

NAJAVA: JOŠ JEDAN TULUM S(L)OVA!

Autor: Ivana Kosko, 27. 10. 2016. 16:20

Povodom Mjeseca školskih knjižnica organiziramo u prostoru školske knjižnice u petak, 28. listopada 2016. noćni čitateljski susret Tulum s(l)ova. To je naš drugi Tulum i nadamo se da ćemo tradiciju njegova održavanja nastaviti i dalje.

Cilj je događanja jačanje pozitivnog stava učenika prema čitanju. Čitanje s razumijevanjem preduvjet je uspjeha u školi, na poslu i u životu općenito te želimo da naši učenici ne pokazuju otpor prema čitanju, nego da ga povezuju s pozitivnim osjećajima ugode i topline. Ove godine tim voditelja Tuluma s(l)ova čine: Ivana Kosko, Dragana Turkalj, Višnja Kamenjašević, Toni Zdunić i Ivana Budimčić. 

PROGRAM:

19.00 Donošenje pravila o ponašanju na čitateljskom susretu

19.15 Snimanje video spota Thriller (prema spotu M. Jacksona)

20.15 Ceremonijalno čitanje

21.30 Skype razgovor s nekom drugom knjižnicom u kojoj se također održava Tulum s(l)ova

22.00 Pjesnička mućkaonica

23.00 Rastanak i odlazak kućama

Događanje je namijenjeno učenicima 7. i 8. razreda. Učenici sami odabiru tekst koji će čitati u etapi ceremonijalnog čitanja, što je ujedno i središnji dio događanja. 

Veselimo se druženju i čitanju u našoj školskoj knjižnici!

 

 [više]

Straničnici brišu granice

Autor: Ivana Kosko, 24. 10. 2016. 14:20

Učiteljica Andreja Balog i članovi njezine Likovne grupe priključili su se ove godine, na poticaj školske knjižničarke, svjetskom Bookmark exchange projektu 2016. koji se svake godine organizira diljem svijeta. Oni su ove godine za partnera dobili školu iz Portugala. Učenici su kreirali straničnike u obliku kravata na kojima su kombinirali hrvatske i portugalske simbole. Izradi straničnika prethodilo je istraživanje Portugala i simbola koje bi mogli upotrijebiti. Nadamo se da će naši partneri s veseljem upotrebljavati nastale straničnike. Jedva čekamo vidjeti što nam stiže iz Portugala, a u međuvremenu pogledajte što su naši učenici kreirali.

 [više]

Čuvanjem knjiga upoznajemo naš svijet

Autor: Administrator , 18. 10. 2016. 16:48

U Mjesecu školskih knjižnica grupa učenika trećih razreda s knjižničarkom krenula je na „otkrivanje“ našeg svijeta.

U sklopu svjetskog projekta  Bookmark Exchange Project 2016. spojeni smo s školom iz San Franciska. Zadatak obiju škola bio je da izrade straničnike pod temom „Learn to Decode Your World“, te da ih do kraja listopada pošalju jedni drugima.

Nakon što su učenici s knjižničarkom uz pomoć atlasa, enciklopedija i Interneta istražili lokaciju na kojoj se nalazi naša škola partner, izrađivali su straničnike s motivima licitarskih srca i Golden Gate mosta iz San Franciska. Na jednom straničniku htjeli smo povezati našu tradiciju s jednom od znamenitost iz njihovog dijela svijeta. Kako bi dodatno potaknuli učenike na istraživanje o licitarima na straničnike smo uključili i QR kodove koji vode do videa na You tube-u i članka enciklopedije koji govore o licitarskim srcima.

Naša „srca“ putuju za San Francisko ovih dana. Veselimo se njihovim straničnicima.

 [više]

Novi korisnici školske knjižnice

Autor: Administrator , Ivana Kosko, 17. 10. 2016. 13:25

Učenici prvih razreda u mjesecu školskih knjižnica upoznali su prostor i pravila korištenja školske knjižnice. Prilikom prvog susreta s knjižničarkom svi su mogli  pokazati koliko znaju o čuvanju knjiga te su nakon toga posudili svoju prvu slikovnicu. U veselom druženju  nastali su i krasni crteži školske knjižnice. 

 [više]

Čitanjem do zvijezda

Autor: Ivana Kosko, 10. 5. 2016. 15:38

Na državnoj razini natjecanja Čitanjem do zvijezda ove je godine sudjelovala Patricija Qollaku, učenica šestog razreda. Natjecanje je održano 6. svibnja 2016. u Čakovcu. Patricija je sudjelovala u kreativnom dijelu natjecanja u izradi plakata. Na državnu je razinu pristiglo 20 izvrsnih plakata posvećenih knjizi Poljubit ću je uskoro, možda Šime Storića. Svaki je sudionik natjecanja svoj plakat morao predstaviti stručnom povjerenstvu kratkim izlaganjem, a povjerenstvo je zatim trebalo odabrati tri najbolja rada. Iako ove godine nije uspjela ući u društvo troje najboljih, Patricija je odlučna i sljedeće godine sudjelovati na ovom natjecanju.

 

 [više]

2. SAJAM DOBRIH NASLOVA

Autor: Ivana Kosko, Ivana Budimčić, 25. 4. 2016. 11:06

2. Sajam dobrih naslova uspješno smo priveli kraju 21. travnja 2016. priredbom i dodjelom nagrada najboljima.

Sajam dobrih naslova još je jedan od projekata osmišljenih kako bismo potaknuli i probudili ljubav prema knjizi i čitanju kod svojih učenika. Njegovu smo završnicu organizirali u tjednu u kojem se održava Noć knjige želeći na taj način pridonijeti manifestaciji i promidžbi knjige i knjižnica.

 

 [više]

MATURALNO PUTOVANJE S KNJIŽEVNICOM, NOVINARKOM I FOTOGRAFKINJOM BRANKOM PRIMORAC

Autor: Ivana Budimčić, Mihaela Todorić, Mario Tunić, 19. 4. 2016. 22:55

U školi smo 19. travnja 2016. ugostili autoricu jednog od omiljenih romana unutar školske lektire: radi se o Branki Primorac i njezinu romanu Maturalac.

Na susretu su sudjelovali učenici sedmih razreda koje je književnica povela na putovanje kroz svoj događajima bogat život i upoznala ih sa svojim djetinjstvom, prvim ljubavima, svojim ukućanima i kućnim ljubimcima, svim onim likovima iz čijih priča i osobnosti crpe inspiraciju za svoje romane. Upoznala je učenike i sa svojim drugim romanima, no najviše se zadržala na Maturalcu, knjizi koja i nakon više od 20 godina plijeni pažnju mladih čitatelja, a koja je učenicima poznata jer su je ove godine čitali kao obveznu lektiru. Ispričala im je pozadinu priče: kako je nastala i otkud svi ti likovi i ideje.

Učenike je najviše zanimalo slijedi li možda nastavak romana ili književnica smišlja neke druge priče, a htjeli su i znati isplati li se danas biti pisac. Zajedno su zaključili da se isplati, ali ne zbog novaca koji bi se mogao zaraditi, nego zbog pristupa srcima i umovima mladih ljudi koji će čitati te knjige.

 [više]

Književni susret: Jadranka Čunčić – Bandov

Autor: Ivana Budimčić, 19. 4. 2016. 22:27

Poznata hrvatska lutkarica i spisateljica Jadranka Čunčić – Bandov posjetila nas je sa svojim posebnim lutkicama i ovog  proljeća, 18. travnja 2016. i nasmijala i razveselila naše prvašiće. Učenici su uživali u njezinu glumačkom umijeću, puno su se smijali i zagrijali za to da i sami načine vlastite lutke od priručnih materijala. Kroz priču i glumu upoznali su i neke likove koji lutkaricu okružuju u životu i daju joj inspiraciju za izradu lutkica i pisanje igrokaza. Pokazali su svojoj gošći da i sami znaju glumiti i to upravo njezine igrokaze. Učiteljice prvašića bile su jako ponosne na svoje učenike jer su bili vrlo pristojni,  jer su surađivali i pokazali koliko su pametni, hrabri, razigrani i maštoviti.

Kako su učenici doživjeli ovaj susret pročitajte u nastavku.

 [više]

SAJAM DOBRIH NASLOVA

Autor: Ivana Kosko, 19. 4. 2016. 12:15

Natječaj Sajam dobrih naslova završava u četvrtak, 21. travnja 2016. procjenom plakata i otvorenjem izložbe. 

Podsjećamo učenike sudionike ovog natječaja da je rok za predaju plakata sutra. 

Natječaj zatvaramo u 14.00 sati.

Program:

10.00 sati – procjena plakata u školskoj knjižnici

Povjerenstvo za prosudbu plakata:

Lada Grdan – knjižničarka iz OŠ Josipa Zorića
Saša Antolović – voditelj Gradske knjižnice Dugo Selo
Grafička urednica izdavačke kuće Alfa

12.30 – Otvorenje izložbe i dodjela nagrada najboljima

 [više]

TULUM SLOVA – Posjet Dječjem vrtiću Dugo Selo

Autor: Ivana Budimčić, 8. 4. 2016. 15:42

U sklopu projekta Tulum slova 2015. / 2016., kojem je cilj popularizacija čitanja u lokalnoj zajednici, učenice Danijela Francić, Martina Vidoš i Klara Vlašić  sa svojom su knjižničarkom i učiteljicom Hrvatskog jezika Ivanom Budimčić posjetile DV Dugo Selo i djeci iz odgojne skupine "Vjeverice" čitala priče Ne tako savršen pingvin, Zečić i hu-hu i Kljunko, pačić izgubljena glasa. Djeca su bila oduševljena svojim gošćama. Poslušali su priče i razgovarali o svojim strahovima, sitnim manama i sramežljivosti. Učenice su tako saznale što dječicu muči, ali i što to znači biti hrabar i je li nestašluk uvijek nešto negativno.

 [više]

SAJAM DOBRIH NASLOVA

Autor: Ivana Kosko, 4. 4. 2016. 13:54

Dragi naši đaci,

pozivamo vas na sudjelovanje na ovogodišnjem „Sajmu dobrih naslova“. Ovo događanje zamišljeno je kao poticaj vama da pročitate neku dobru knjigu, da je predstavite i prezentirate preko plakata i grafičkog dizajna prenoseći vizualnu poruku kako biste i druge potaknuli na čitanje. 

NAJBOLJE PLAKATE ĆEMO NAGRADITI!

Pravila koja morate slijediti:

 • Veličina papira 50*70 cm (pola B1 formata, odnosno pola hamer papira)
 • Orijentacija papira je slobodna vodoravno ili okomito
 • Boja papira ne mora nužno biti bijela (Papir u boji može se kupiti u knjižari)
 • Obvezni dijelovi plakata: naslov knjige, autor knjige, mjesto i godina izdavanja, izdavač, ilustracija i poruka knjige ili rečenica koja će promatrača navesti da je poželi pročitati
 • na plakatu može raditi samo jedan učenik!

OBRATI POZORNOST NA: pravopisnu točnost, preglednost i čitljivost teksta.

Treba naglasiti naslov (mora biti uočljiv), a prevladavati može ili ilustracija ili tekst

Tehnika izrade nije zadana: možete koristiti tempere, kolaž, tuš, flomaster, olovke Ili kombinirati više tehnika, uključujući lijepljenje različitih “otpadnih” materijala (asemblagge)

VAŽNO! Plakat treba biti kreativan. Izbjegavajte šablone. Posvetiti pažnju kreativnosti, rijetkosti i originalnim rješenjima.

Učenici mogu predstaviti bilo koju knjigu.

Plakati će se ocjenjivati u dvije kategorije:

učenici 4. i 5. razreda (nagrađujemo 3 plakata)
učenici 6. 7. i 8. razreda (nagrađujemo 3 plakata)

Za ovo događanje prijaviti se možete potpisivanjem prijavne liste u školskoj knjižnici ili slanjem maila sa svojim imenom i prezimenom i razredom na knjiznica.bozjakovina@gmail.com. Obavezno dođite i na radionicu učitelja Roberta Samardžića u kojima ćemo vam detaljnije predstaviti projekt. Radionica će se održati u petak 8. travnja 2016. u 12.20 sati.

Plakate treba predati najkasnije do 20. travnja 2016. u 12 h. Najbolji će biti izloženi na izložbi u holu škole 22. travnja 2016. 

Veselimo se vašim uradcima!

Vaše knjižničarke i učitelj Likovne kulture

 [više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Autor: Ivana Kosko, 22. 2. 2016. 16:25

U ponedjeljak, 22. veljače 2016. u našoj je školi održana županijska razina natjecanja "Čitanjem do zvijezda". Opširan izvještaj o događajima donosimo uskoro. Za sada samo rezultati natjecanja. Čestitamo svima!

 

Rezultati natjecanja iz znanja
   
Rang Škola
1. OŠ braće Radića
2. II. osnovna škola Vrbovec
3. OŠ Brezovica
4. OŠ "Stjepan Radić", Božjakovina
4. OŠ "Vukomerec"Zagreb
5. OŠ "Ljubo Babić"
6. Osnovna škola Frana Krste Frankopana
7. Osnovna škola Mladost
8. Osnovna škola K. Šandora Đalskog
   
   
   
   
Rezultati natjecanja plakata
   
   
1.

Patricija Qollaku, 6. razred,

OŠ "Stjepan Radić", Božjakovina

2.

Jelica Piličić, 6. razred,

II. osnovna škola Vrbovec

 

 [više]

KNJIGE POD MASKAMA

Autor: Ivana Kosko, 8. 2. 2016. 14:06

Stigao je tjedan karnevala i ljubavi, a knjige iz naše školske knjižnice odlučile su se pridružiti tradiciji maskiranja. Neke su od njih bile razočarane jer su cijelu godinu provele na policama i nisu imale priliku družiti se s dječjim dušama. Našminkali smo ih i obukli i sada vas strpljivo iščekuju na našim policama.

Usudite li se posuditi knjigu čije korice ne vidite, a autora i naslov ne znate?

Pozivamo vas na spoj na slijepo s knjigom!

Uljepšajte knjigama Valentinovo i ponesite ih sa sobom.

Pročitajte nešto novo i zanimljivo.

Otkrijte kakve sve avanture skrivaju.

 [više]

eTwinning: BOOKS AND MOVIES

Autor: Višnja Kamenjašević, Anita Jukić, 1. 12. 2015. 15:38

U studenom smo imali zadatak napraviti plakate o našoj omiljenoj knjizi ili filmu i onda ih prezentirati. Koristili smo PowerPoint, SlideShare, MovieMaker, Youtube te Audacity. Nadamo se da će vam se svidjeti!
Pogledajte naš najnoviji uradak!!
 Team Croatia vas pozdravlja!

 

 [više]

UPALI LAMPICU I ČITAJ!

Autor: Ivana Kosko, Renata Jelečki, Magdalena Jozić, 20. 11. 2015. 12:37

Povodom Međunarodnog dana djeteta učenici 3. a Područne škole Lupoglav, njihove majke i učiteljica Renata Jelečki u suradnji s knjižničarkama proveli su ugodnu večer u društvu pjesama i priča. Susret je organiziran pod nazivom Upali lampicu i čitaj! U sklopu susreta, u maloj kreativnoj radionici, izradili smo straničnike u obliku sobnih lampi. Najveći dio našeg druženja proveli smo čitajući pjesme i priče uz svjetlost jedne sobne lampe. Na licima majki sjao je ponos, ali i na licima učenika u trenutcima kada su majke čitale. Za kraj smo i zapjevali. 

Dojam učenice pročitajte u nastavku.

 [više]

U DRUŠTVU JEŽIĆA I SLIKOVNICA – posjet Dječjem vrtiću Dugo Selo

Autor: Ivana Kosko, Ana Ilievska, Katarina Iličić, 19. 11. 2015. 12:59

Projekt poticanja čitanja iz užitka, Tulum s(l)ova ide dalje. Ovog četvrtka u jutarnjim satima učenice 7. razreda Ana Ilievska, Lea Orešković i Katarina Iličić i knjižničarka Ivana Kosko posjetile su Dječji vrtić Dugo Selo i grupu Ježići. Nakon kratkog upoznavanja s djecom i odgajateljicom Tanjom pročitale su im slikovnice Da sam odrastao, Tko želi jeftinog nosoroga i Look slikovnicu na engleskom jeziku. Djeca su se zabavila slušajući priče iz slikovnica  i učeći engleski jezik.

„Jako smo se dobro zabavile čitajući, plešući, pjevajući i igrajući se na igralištu.“ rekle su nam sudionice ove male čitalačke avanture. Uz smijeh i velike zagrljaje djeca su se oprostila od naših učenica.

 

 [više]

PREKOOCEANSKO PUTOVANJE

Autor: Ivana Kosko, 4. 11. 2015. 10:25

Skupina Mladih knjižničara cijeli je mjesec pripremala straničnike koji su ovaj tjedan krenuli na prekooceansko putovanje do Jamajke. Kako i zašto pročitajte u nastavku.

                

 [više]

PRVI PUT U KNJIŽNICI

Autor: Ivana Budimčić, 28. 10. 2015. 13:37

Već otkad smo se prvi put sreli na školskim hodnicima, a posebno otkad su u svom obilasku škole posjetili i knjižnicu, prvašići nas (ne)strpljivo ispituju: Kada ćemo i mi moći u knjižnicu? Iako još ne znaju ni sva slova, oni bi se, rekli su, rado preko odmora družili u knjižnici, listali časopise i popričali s knjižničarkama o svojim idejama i lijepim mislima.

Stoga smo za njih, prema običaju, posljednjeg tjedna mjeseca listopada, organizirali prvi sat u školskoj knjižnici. Primila ih je njihova knjižničarka Ivana i zajedno su upoznali pravila ponašanja u knjižnici. Upoznali su i kravicu Milku koja pojma nema da se na knjigama ne smije pisati ni jesti sendviče, a morali su joj objasniti i što to znači „posuditi knjigu“. Nakon toga, knjižničarka im je pročitala slikovnicu Oprostite, jeste li vi vještica? u kojoj su upoznali crnog mačka Herberta koji traži svoju vlastitu vješticu i pronalazi je, zamislite slučajnosti, baš u knjižnici.

Učenici su svoje dojmove o prvom posjetu izrazili prekrasnim crtežima knjižnice, knjižničarke, nekoliko vještica i naravno kravice Milke. Njihovi će radovi uskoro biti postavljeni na pano ispred knjižnice. Za kraj je svatko posudio jednu slikovnicu. Od sada i prvašići redovito posjećuju našu knjižnicu.

 [više]

TULUM S(L)OVA – izvrsna zamisao ostvarena s užitkom iznad očekivanja

Autor: Ivana Budimčić, Ivana Kosko, 24. 10. 2015. 21:48

Tulum s(l)ova noćni je čitateljski susret osmišljen kao dio nacionalnog projekta za poticanje čitanja kojim se sudionike i publiku želi potaknuti da čitanje povezuju uz užitak, a ne uz obvezu i dosadu. Čitanje s razumijevanjem jedna je od najvrjednijih vještina potrebnih za uspješno školovanje, rad i život. Stoga nam je bilo iznimno zadovoljstvo 23. listopada 2015. godine organizirati Tulum s(l)ova u našoj školskoj knjižnici, u OŠ „Stjepan Radić“ u Božjakovini.

Svi smo bili uzbuđeni i dobrog raspoloženja, uživajući u pogledu jedni na druge u nekim novim situacijama, s omiljenim jastucima i dekicama na koje smo polijegali na u krug porazmještenim strunjačama u središtu knjižnice. Na događanju je sudjelovalo 17 učenika i četiri provoditelja programa, a sve je službeno  počelo u 19 sati donošenjem odluka o tome kakvi želimo biti jedni prema drugima tijekom večeri...

 [više]

ŠETNJA KROZ POVIJEST ŠKOLE

Autor: Marija Bićanić, 23. 10. 2015. 12:59

Grupa učenika četvrtih i drugih razreda, zajedno sa svojim učiteljicama i knjižničarkom, posjetili su Hrvatski školski muzej 22. listopada 2015. Kako bi nam na Dan otvorenih vrata mogli što vjernije prikazati učionice nekada, istraživali su povijest školstva u Hrvatskoj. Nakon izuzetno zanimljive šetnje muzejom učili su pisati krasopisom. Njihove dojmove pročitajte u nastavku.

 [više]

Kišno prijepodne u Društvu hrvatskih književnika

Autor: Ana Klarić, Ivana Kosko, 15. 10. 2015. 12:31

Učenici trećih razreda proveli su ugodno prijepodne na književnom susretu sa Sanjom Pilić.

Susret djece i književnice održan je u prostoru Kluba književnika. Na početku ih je pozdravio moderator susreta i organizator događanja pod nazivom Mala tribina, Hrvoje Kovačević. Nakon kratkog uvoda iz kojeg su naši učenici mogli saznati nešto o Društvu hrvatskih književnika započeo je dinamičan susret sa Sanjom Pilić. Našim znatiželjim učenicima književnica je odgovorila na mnoga pitanja.

Ponosni smo što je vijest o našoj posjeti izašla i na web stranici Društva hrvatskih književnika.

Više o susretu pročitajte iz pera naših novinara Martina Grganića 3.a. i Laura Dunđer, 3. b

 

 [više]

TULUM S(L)OVA

Autor: Ivana Budimčić, 14. 10. 2015. 11:24

Povodom Mjeseca školskih knjižnica organiziramo u prostoru školske knjižnice u petak, 23. listopada 2015. noćni čitateljski susret Tulum s(l)ova. Cilj je događanja jačanje pozitivnog stava učenika prema čitanju. Čitanje s razumijevanjem preduvjet je uspjeha u školi, na poslu i u životu općenito te želimo da naši učenici ne pokazuju otpor prema čitanju, nego da ga povezuju s pozitivnim osjećajima ugode i topline. Ove godine tim voditelja Tuluma s(l)ova čine: Ivana Kosko, Robert Samardžić, Rafaela Pokos i Ivana Budimčić. 

 [više]

NAJBOLJI DOJMOVI

Autor: Administrator , Ivana Kosko, 15. 6. 2015. 16:56

Prošao je još jedan ciklus projekta „Čitamo mi, u obitelji svi“. Učenici trećih razreda bili su vrijedni cijele godine i zajedno s roditeljima čitali su knjige iz našeg putujućeg ruksaka i zapisivali svoje dojmove o pročitanom. Na kraju godine došlo je vrijeme i da odaberemo najbolje dojmove naših trećaša. Učiteljice Marija Bićanić, Sanja Biškup i Mirjana Paj zajedno s knjižničarkom Ivanom Kosko odabrale su tri najbolja dojma u našoj školi. Tko je odabran i što je napisao pročitajte u nastavku.

 [više]

KAZALIŠTE U LUPOGLAVU

Autor: Danijela Knežević, 18. 5. 2015. 10:23

Sat hrvatskog jezika u četvrtak,14. svibnja, pokazao je kreativnu stranu učenika prvog be razreda. Školska knjižničarka Ivana Kosko došla je na sat te učenike zainteresirala pričom „Djed i repa“. Nakon kratke interpretacije, učenici su uz pomoć rekvizita postali pravi mali glumci te dramatizirali odslušanu priču. Bili su jako ponosni i sretni, a neki učenici su izrazili želju bavljenja tim poslom kad odrastu.

 

 [više]

Sajam dobrih naslova

Autor: Administrator , 30. 4. 2015. 17:18

U Noći knjige u predvorju je škole otvorena izložba učeničkih plakata pod naslovom Sajam dobrih naslova. Izložbu je organizirala školska knjižnica u suradnji s učiteljem likovne kulture Robertom Samardžićem. Naše malo otvaranje uveličao je školski zbor pod ravnanjem učiteljice Rafaele Pokos pjesmama Iznad duge i Zamisli. Više o izložbi pročitate u nastavku.

 [više]

S natjecanja „Čitanjem do zvijezda“

Autor: Ivana Kosko, 27. 4. 2015. 14:50

Učenica Klara Vlašić i njena mentorica Ivana Kosko provele su petak 24. travnja 2015. na Državnoj razini natjecanja "Čitanjem do zvijezda“. Klara je sudjelovala na natjecanju plakata posvećenih knjizi Ivane Guljašević „Moja slavna prijateljica“. Uz natjecanje plakata u Čakovcu se održalo i natjecanje iz znanja. Ekipe iz odgovarale su na pitanja vezana uz sadržaj knjiga Ivane Guljašević „Moja slavna prijateljica“, Blanke Dovjak Matković „Zagrebačka priča“ i Milena Mandić „Pokajnik“.

 [više]

Ilustrator svjetskog glasa u našoj školi

Autor: Ivana Kosko, 24. 4. 2015. 09:41

Dan hrvatske knjige obilježili smo književnim susretom s poznatim hrvatskim i inozemnim ilustratorom Tomislavom Tomićem. Na likovnoj radionici i književnom susretu  sudjelovalo je četrdesetak učenika viših razreda naše škole. Imali su prilike upoznati se sa životom i radom ovog zanimljivog učitelja iz Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba. Što su sve saznali možete pročitati u sljedećem broju naših Putokaza gdje ćemo objaviti cijeli intervju s ilustratorom i u članku naših novinara koji slijedi u nastavku zajedno s fotografijama i dijelom bogate bibliografije ovog autora. Svakako preporučamo da i sami istražite njegove ilustracije.

 [više]

U Noći knjige

Autor: Administrator , 21. 4. 2015. 14:12

Pozivamo Vas na otvorenje  izložbe učeničkih plakata pod naslovom Sajam dobrih naslova.  Izložba će biti otvorena 23. travnja 2015. u 17.00 sati u holu naše škole.  Dođite i pogledajte kako su naši učenici  4. i 5. razreda predstavili svoje omiljene knjige. U sklopu otvorenja naše izložbe nagradit ćemo tri najbolja plakata. Odabir najboljih napraviti će povjerenstvo u  sastavu Tomislav Tomić, Marija Flanjak i Sanja Biškup.

 [više]

DRUŽENJE S ILUSTRATOROM

Autor: Administrator , 15. 4. 2015. 21:54

Našu će školu sljedeći tjedan posjetiti poznati hrvatski ilustrator Tomislav Tomić. U srijedu, 22. travnja 2015. od 13.30 do 15 sati učenici viših razreda imati će priliku razgovarati s gospodinom Tomićem i uživo promatrati kako nastaje neka ilustracija. Što ćemo sve saznati o ilustriranju knjiga i životu jednog umjetnika pročitajte sljedeći tjedan na našim stranicama i u sljedećem broju Putokaza.

U nastavku pročitajte kratak životopis gospodina Tomića i pogledajte nekoliko njegovih ilustracija.

 [više]

Fašnik u knjižnici

Autor: Ivana Kosko, 16. 2. 2015. 12:50

KNJIGE POD MASKAMA

Imaš li hrabrosti…?

Imaš li snage…

…upustiti se u pustolovinu s knjigama?

Pripremili smo za vas knjige pod maskama.

Posudi knjigu bez gledanja korica, bez brojanja stranica i uputi se u pustolovinu.

Tko zna što te čeka…

 

 [više]

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

Autor: Ivana Kosko, 13. 2. 2015. 11:08

Već dva mjeseca ruksak pun knjiga putuje trećim razredima. Kako bi vam dočarali što učenici misle o ovogodišnjem ciklusu našeg projekta "Čitamo mi, u obitelji svi", u nastavku vam donosimo nekoliko dojmova učenika i fotografije s naših redovnih sastanaka srijedom.

 [više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Autor: Administrator , 11. 2. 2015. 14:49

Još dobrih vijesti sa natjecanja. Na županijskoj razini natjecanja „Čitanjem do zvijezda“, održanom u OŠ Bartola Kašića u Zagrebu, sudjelovala je ekipa naše škole. Morena Opačak i Patricija Mendeš iz 8. c te Klara Vlašić, 6. b na natjecanju iz znanja zauzele su 8. mjesto. 

Na natjecanju iz kreativnosti plakat Klare Vlašić izabran je za državnu razinu natjecanja.

Kako su učenice doživjele ovo natjecanje pročitajte u nastavku.

 

 

 [više]

Dječji časopisi

Autor: Ivana Kosko, 12. 1. 2015. 14:45

Školska vas knjižnica poziva da obnovite pretplate na dječje časopise.

Ponudu časopisa i cijene pogledajte u nastavku.

Narudžbe primamo do 30. siječnja 2014.

Plaćanje najkasnije do 15. veljače 2014.

 [više]

RUKSAK PONOVNO KREĆE NA SVOJE PUTOVANJE!

Autor: Administrator , 25. 11. 2014. 14:52

  Ruksaci puni knjiga započeli su svoja putovanja kroz obitelji učenika trećih razreda.

U petak, 21. studenog 2014. u našoj je školi započeo novi ciklus projekta "Čitamo mi, u obitelji svi". U sklopu projekta dva smo mjeseca sakupljali plastične boce i donacije roditelja za kupnju knjiga. Bili smo izuzetno uspješni i uspjeli smo sakupiti sav novac potreban za provođenje ovog projekta.

 

Veliko hvala svim roditeljima i učenicima na njihovom trudu i donacijama.

Osnovna ideja projekta potaknuti je čitanje unutar obitelji. Istraživanja su ukazala na to da su roditelji glavni uzor svojoj djeci i pokazalo se da je najbolji poticaj za čitanje djeci svakodnevno iskustvo u kojem roditelji svojim primjerom pokazuju kako je čitanje knjiga dobar način provođenja slobodnog vremena i kako uživaju u pročitanom. Vođeni rezultatima istraživanja prošle smo se školske godine odlučili uključiti u ovaj nacionalni projekt. Ove se godine u projekt uključila 141 škola s područja Republike Hrvatske. Oko 5300 učenika u 288 razreda družiti će se s knjigama zajedno sa svojim  obiteljima.

Što se skriva u ruksacima koji ove godine putuju kroz treće razrede naše škole pročitajte u nastavku.

 [više]

Čitajmo zajedno!

Autor: Administrator , 20. 11. 2014. 14:03

Jedan razred, jedna učiteljica, jedna knjižničarka i jedna vjeverica sa sedam knjiga i šesnaest učenika s obiteljima družit će se ove godine kroz projekt Čitajmo zajedno! Projekt poticanja čitanja za učenike drugog razreda PŠ Lupoglav zamišljen je kao nastavak druženja s vjevericom Slatkicom. Prošle je godine vjeverica pomagala učenicima 2.a naučiti čitati, a ove godine kreće na putovanje u ruksaku punom knjiga kako bi ih potaknula na dodatno čitanje i izražavanje.

 [više]

U matičnoj školi

Autor: Administrator , 27. 10. 2014. 13:34

Učenici drugog razreda Područne škole Lupoglav u srijedu, 22. listopada, nastavu su imali u matičnoj školi. Zajedno sa školskom knjižničarkom listali su dječje časopise i naučili nešto o njima. Njihova je učiteljica Renata Jelečki s njima odradila i sat Hrvatskog jezika u školskoj  knjižnici. Nakon toga otišli su na sat Tjelesne i zdravstvene kulture u našu školsku dvoranu. Dojmove učenika o drugačijem nastavnom danu pročitajte u nastavku.

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
15.05.2018. 10:27
RODITELJSKI ZA 8. a RAZRED
Roditeljski sastanak 8. a razreda održat će se u petak, 18. 5. 2018. u 18:00 sati. Razrednica Kos

07.05.2018. 16:21
RODITELJSKI ZA 8. D RAZRED
Roditeljski sastanak 8. d razreda održat će se u srijedu, 16. 5. 2018. u 18:45 sati. Razrednica Marija Slišković 

07.05.2018. 16:20
RODITELJSKI SASTANAK ZA 8. b
Roditeljski sastanak 8. b razreda održat će se u petak 11. 5. 2018. u 18:50 sati. Razrednica Sandra Rehorović 

07.05.2018. 14:34
RODITELJSKI SASTANAK SVIH PETIH RAZREDA
Poštovani roditelji, obavještavamo vas da će se roditeljski sastanak svih 5. razreda održati u utorak 8. 5. 2018. godine s početkom u 17:30 sati. Radujemo se vašem dolasku!   Razrednici petih razreda

04.05.2018. 14:35
RODITELJSKI SASTANAK ZA 2. RAZREDE
Roditeljski sastanak svih odjela 2. razreda održat će se 10. 5. 2018. u 17.00 sati u školskoj blagovaonici. Učiteljice drugih razreda

04.05.2018. 11:48
RODITELJSKI SASTANAK ZA 6.A
Treći roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. a održat će se u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 19.00 h. Razrednica Verica Josipović.

02.05.2018. 10:30
RODITELJSKI SASTANAK 6. c
  Treći roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. c održat će se  u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 18.15 h .  Razrednica Dragana Turkalj

30.04.2018. 10:08
RODITELJSKI SASTANAK 6. E
  Četvrti roditeljski sastanak za roditelje učenika 6. e održat će se  u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. u 18 h .  Razrednica Manuela Jadanec

23.04.2018. 11:31
Roditeljski sastanak za 2. a
Roditeljski sastanak 2.a odjela je 27. 4. 2018.  (petak)  u 17,10 sati. Učiteljica Marija Bićanić

16.04.2018. 16:19
ZAJEDNIČKI RODITELJSKI SASTANAK SVIH TREĆIH RAZREDA
Zajednički roditeljski sastanak svih trećih razreda bit će u petak, 20.4. 2018. u 17:15 h. Učiteljice trećih razreda

16.04.2018. 14:23
RODITELJSKI SASTANAK 5. c
Roditeljski sastanak 5.c razreda održat će se u petak 17. travnja 2018. u 18.00 sati. Razrednica Jasna Holik 

16.04.2018. 12:58
RODITELJSKI SASTANAK
Roditeljski sastanak 6.b razreda održat će se u petak 27. travnja 2018. u 18.10 sati. Razrednica Ksenija Knapić   

12.04.2018. 11:19
RODITELJSKI SASTANAK 7. a
Roditeljski sastanak 7.a razreda održat će se u ponedjeljak 16. travnja 2018. u 19 sati. Razrednica Ivana Skočić 

10.04.2018. 09:49
RODITELJSKI SASTANAK 7. d
Roditeljski sastanak 7.d razreda održat će se u srijedu 18. travnja 2018. u 18 sati. Razrednik Ivan Jukić

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
05.06.2017. 09:23
Biciklijada u Lupoglavu
     Učenici prvih i trećih razreda u Područnoj školi u četvrtak 1. lipnja, organizirali su biciklijadu u školskom dvorištu zajedno sa svojim učiteljicama. Sigurnost je bitna prije svega, pa su mali bciklisti s kacigama na glavama, vozili po unaprijed složenom poligonu, pazili na improvizirane prometne znakove, a i pješaci na nacrtanim pješačkim pijelazima bili su aktivni sudionici prometa.      Svi zajedno prisjetili smo se pravila ponašanja u prometu, a učenik - prometni policajac - budnim je okom promatrao odvija li se promet prema pravilima. Svi su se, kao i uvijek, odlično zabavili.

05.05.2017. 13:51
Trećaši na splavu....
Dana 25. travnja 2017. godine treći razredi matične i područne škole uputili su se na izvanučioničnu nastavu na temu „Vode“. Okupljeni  učenici, zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su put ribnjaka „Bunčić“ u Dugo Selo. Tamo nas je dočekao vodič koji nas je vodio i putem objašnjavao biljni i životinjski svijet koji obitava u ribnjacima i njihovoj okolici.  Zanimljiva priča je o dabru, stanovniku koji ih često zadrkuje ribiče rušeći stabla i skupljajući grane od kojih gradi brane i svoje nastambe.       Nakon toga uputili smo se kroz Rugvicu do Oborova gdje smo se vozili skelom po rijeci Savi. Iznenadila nas je dubina rijeke na samo nekoliko metara od nas-dubina od čak 14 metara( a dio gdje smo se vozili skelom dubine je 4 metra). Nakon vožnje autobusima smo se uputili u  Lovački dom „Zec“ u Oborovu. Tamo smo se natjecali u skakanju u vrećama, potezanju konopa, graničaru, igrali nogomet i bagminton te gumi-gumi, igrali se frizbijem i vijačama, objedovali u prirodi i izvrsno se zabavili. Vrijeme je unatoč nepovoljnoj prognozi znalo za naše planove i dan je bio predivan, baš za boravak u prirodi. Došlo je vrijeme za polazak prema kućama te smo se pomalo tužni uputili autobusima prema školama, a tek kada smo utonuli u sjedala autobus, shvatili smo koliko smo se umorili. Bio je to prekrasan dan u prirodi. Radujemo se ponovnom odlasku. Marin Čičak i Ante Marić, 3. b Lupoglav

15.11.2016. 11:28
ZAVRŠETAK RADOVA U PODRUČNOJ ŠKOLI LUPOGLAV
Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća 14. studenog 2016. godine obilježen je dovršetak druge faze radova na adaptaciji Područne škole Lupoglav. Sjednici su nazočili i članovi Vijeća roditelja Područne škole te članovi Školskog odbora, a, na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem, sve su nazočne pozdravili i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.

POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju