preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina

Pedagoški kutak

PRIPREMITE SVOJEG PRVAŠIĆA ZA ŠKOLU

Autor: Andreja Gregurić Jug, 2. 7. 2014. 13:00

Poštovani roditelji, drago nam je što je vaše dijete postalo učenikom naše škole i što ćemo zajedno sudjelovati u njegovom odgoju, obrazovanju i razvijanju njegove osobnosti.

Budući da je polazak djeteta u školu poseban trenutak u njegovom životu, važno je da na vrijeme pripremite dijete za tu značajnu prekretnicu. Na polazak u školu treba gledati pozitivno i takav stav treba prenijeti na budućeg učenika. Radi se prekretnici, kako u njegovom, tako i u vašem životu.

S pripremama za školu možete početi već tijekom ljeta. Pružite svom djetetu podršku tako što ćete s njim razgovarati o školi. Govorite mu o lijepim trenucima koji ga u školi očekuju. Pripremite dijete na to da neće uvijek biti lako, ali naglasak svakako stavite na lijepe i ugodne doživljaje.

Vjerujte u svoje dijete i pokažite mu i recite kako znate da će se snaći i da u njega imate povjerenja.

Više o tome kako pripremiti vašeg prvašića pročitajte u nastavku.

 [više]

ŠTO KADA SE DOGODI LOŠA OCJENA ?

Autor: Administrator , 28. 11. 2010. 21:52

Važnost ocjene za život svakog pojedinog djeteta ogromna je i temelj je mentalnog zdravlja, a samim tim i samopouzdanja i samopoštovanja. Međutim, te ocjene ne budu uvijek onakve kakve bismo mi željeli da budu. Nekada smo zadovoljni, ali nekada i ne, lošije su nego što smo očekivali. Ono što je sigurno, nema djeteta koje nije dobilo barem jedanput lošu ocjenu.

 [više]

KAKO RAZVITI SAMOPOUZDANJE I SAMOSVIJEST KOD DJECE

Autor: Administrator , 28. 11. 2010. 21:44

Često se naša djeca pitaju što čine i kako čine, promišljaju o sebi i postavljaju si pitanja kakva su ona zapravo. Na taj način stvaraju sliku o sebi i to traje cijeli život, ali  u periodu školovanja je to najintenzivnije.

Postavljajući si ta i druga pitanja, djeca traže odgovore na njih i na taj način pokušavaju stvoriti doživljaj svijeta, način komuniciranja sa svijetom i nastoje bolje razumjeti sebe.

 [više]

 VAŽNO!!!
RIJEČ DANA
JELOVNIK

Za pregled jelovnika klikni OVDJE.

RASPORED ZVONA
Oglasna ploča
RODITELJSKI SASTANCI
16.01.2018. 12:46
RODITELJSKI SASTANAK 1. A PŠ
Roditeljski sastanak 1.a razreda Područne škole održat će se u ponedjeljak 22. siječnja 2018. u 17:15 h u PŠ Lupoglav  Učiteljica: Renata Jelečki

VIJESTI IZ LUPOGLAVA
05.06.2017. 09:23
Biciklijada u Lupoglavu
     Učenici prvih i trećih razreda u Područnoj školi u četvrtak 1. lipnja, organizirali su biciklijadu u školskom dvorištu zajedno sa svojim učiteljicama. Sigurnost je bitna prije svega, pa su mali bciklisti s kacigama na glavama, vozili po unaprijed složenom poligonu, pazili na improvizirane prometne znakove, a i pješaci na nacrtanim pješačkim pijelazima bili su aktivni sudionici prometa.      Svi zajedno prisjetili smo se pravila ponašanja u prometu, a učenik - prometni policajac - budnim je okom promatrao odvija li se promet prema pravilima. Svi su se, kao i uvijek, odlično zabavili.

05.05.2017. 13:51
Trećaši na splavu....
Dana 25. travnja 2017. godine treći razredi matične i područne škole uputili su se na izvanučioničnu nastavu na temu „Vode“. Okupljeni  učenici, zajedno sa svojim učiteljicama krenuli su put ribnjaka „Bunčić“ u Dugo Selo. Tamo nas je dočekao vodič koji nas je vodio i putem objašnjavao biljni i životinjski svijet koji obitava u ribnjacima i njihovoj okolici.  Zanimljiva priča je o dabru, stanovniku koji ih često zadrkuje ribiče rušeći stabla i skupljajući grane od kojih gradi brane i svoje nastambe.       Nakon toga uputili smo se kroz Rugvicu do Oborova gdje smo se vozili skelom po rijeci Savi. Iznenadila nas je dubina rijeke na samo nekoliko metara od nas-dubina od čak 14 metara( a dio gdje smo se vozili skelom dubine je 4 metra). Nakon vožnje autobusima smo se uputili u  Lovački dom „Zec“ u Oborovu. Tamo smo se natjecali u skakanju u vrećama, potezanju konopa, graničaru, igrali nogomet i bagminton te gumi-gumi, igrali se frizbijem i vijačama, objedovali u prirodi i izvrsno se zabavili. Vrijeme je unatoč nepovoljnoj prognozi znalo za naše planove i dan je bio predivan, baš za boravak u prirodi. Došlo je vrijeme za polazak prema kućama te smo se pomalo tužni uputili autobusima prema školama, a tek kada smo utonuli u sjedala autobus, shvatili smo koliko smo se umorili. Bio je to prekrasan dan u prirodi. Radujemo se ponovnom odlasku. Marin Čičak i Ante Marić, 3. b Lupoglav

15.11.2016. 11:28
ZAVRŠETAK RADOVA U PODRUČNOJ ŠKOLI LUPOGLAV
Svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća 14. studenog 2016. godine obilježen je dovršetak druge faze radova na adaptaciji Područne škole Lupoglav. Sjednici su nazočili i članovi Vijeća roditelja Područne škole te članovi Školskog odbora, a, na čelu s ravnateljem Jurom Miškovićem, sve su nazočne pozdravili i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.

POPIS UDŽBENKA

ZAHVALJUJEMO TVRTKI MONTING D.O.O. NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI ZA

IZRADU SKULPTURE IGRA

U DVORIŠTU NAŠE ŠKOLE.

PROJEKTI
ZANIMLJIVOSTI
Crtice iz Lupoglava

CRTICE IZ LUPOGLAVA

Pročitajte radove naših malih novinara iz Lupoglava.

NOVO U KNJIŽNICI

LISTA DOBRIH KNJIGA

Hrvatsko knjižničarsko društvo u suradnji s pedagozima, učiteljima i knjižničarima, svake godine izabire najbolje naslove za male knjigoljupce i njihove roditelje. Dosadašnje liste knjiga pogledajte OVDJE.

Anketa
Čitate li knjige?

CMS za škole logo
Osnovna škola "Stjepan Radić" Božjakovina / Domaćinska 1, HR-10370 Božjakovina / os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr / skola@os-stjepan-radic-bozjakovina.skole.hr
preskoči na navigaciju